СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 6 - Баба Марта мартенички върже, седмокласник домашни пише бърже!

• 31 680
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
Справочника след утвърждаване на план приема..
Мисля че някъде месец май излезе миналата година

# 316
Справочника след утвърждаване на план приема..
Мисля че някъде месец май излезе миналата година
25 Март

# 317
  • София
Е, как март ще е излязъл, като план-приемът се утвърждава до 30-ти април? Дори проектът беше публикуван на 29.03.

# 318
Е, как март ще е излязъл, като план-приемът се утвърждава до 30-ти април? Дори проектът беше публикуван на 29.03.
Може и аз да съм в грешка но така го видях Wink

# 319
  • София
Не знам какво е това, но проектът излезе в края на март, както обикновено /тази година излезе малко по-рано - преди няколко дни/. Самият план-прием се утвърждава до 30.04. РУО-София го публикева на 7 май. На сайта на Дидева го има за всички области с дати на публикуване.

# 320
  • София
2024/2025 е сега, в момента
Идущата учебна година е 2025/2026

# 321
Аз казвам за справочника, който не излиза в деня на план-приема, дори само по технологични причини.
При всички случаи справочник миналата година купих през май.

# 322
  • София
Моля припомнете ми справочника за кандидатстване, кога излиза?
Пращах детето на пробен по БЕЛ и математика в СМГ присъствено. Резултата по математика е плачевен, предполага и по БЕЛ няма да е нещо по различно.

Адриа, задачите на пробните в СМГ са по-засукани от реалното НВО и могат само да обезверят детето.
В училище какви са оценките?

# 323
  • София
Та статистиката си добра, стига да има кой да се занимава с нея Wink
Въпросът ми беше конкретно за статистиката на пробните (провокирана от пробен на Междучасие). Иначе за статистиката на самото НВО е ясно, въпреки, че вяка година е сама за себе си и тия сметки са само насочващи.

# 324
В Регалия на преразказа са и подчертали израза "тича с кънки" като смислово неверен и съответно е минус една точка, но детето ми показа, че така е в оригиналния текст на Здравка Евтимова. Самата Здравка не се пързаля, а тича с кънките, вече ще знам, че децата трябва да коригират и авторите.
На тезата няма нищо подчертано, но дадени 4 точки без обосновка защо. Освен това са поправени думи, които са очевидно верни.
Само си дадох парите, много съм недоволна от тях
Събирали са проверяващи от улицата.
По математика са и дали пълните точки на втория модул, но пък са и написали, че решенията и са много кратки, с което също не са прави, според мен, защото втората задача я е описала точно на две страници. Задачата им е дълга и ако искат съвсем подробно ще стане цял литературен анализ
Като цяло Междучасие са на много по-високо ниво по бел, там всичките корекции са били смислени досега, имало е обосновка защо взимат точки от тезата. И от СМГ учители не мога да се оплача.

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 14:35 от Априлски душ

# 325
В Регалия на преразказа са и подчертали израза "тича с кънки" като смислово неверен и съответно е минус една точка, но детето ми показа, че така е в оригиналния текст на Здравка Евтимова. Самата Здравка не се пързаля, а тича с кънките, вече ще знам, че децата трябва да коригират и авторите.
На тезата няма нищо подчертано, но дадени 4 точки без обосновка защо. Освен това са поправени думи, които са очевидно верни.
Само си дадох парите, много съм недоволна от тях
Събирали са проверяващи от улицата.
По математика са и дали пълните точки на втория модул, но пък са и написали, че решенията и са много кратки, с което също не са прави, според мен, защото втората задача я е описала точно на две страници. Задачата им е дълга и ако искат съвсем подробно ще стане цял литературен анализ
Като цяло Междучасие са на много по-високо ниво по бел, там всичките корекции са били смислени досега, имало е обосновка защо взимат точки от тезата. И от СМГ учители не мога да се оплача.

Снощи точно със същите доводи като при вас по БЕЛ, изказа разочарованието си близка с момче седмокласник.
Аз започвам да се чудя, защото пък доста суперлативи изетох,но май не съжалявам толкова за това, че не успях да се вредя за ПИ там. Местата свършиха светканично.
Насочих се към Междучасието, поне ни е под носа. Знам, че МАТ им е труден и не очаквам чудеса, ама.......каквото такова. Ние борим стрес, че като застане пред белия лист и застива.
Тезата и преразказа са толкова субективно нещо, че аз втора година не мога да срещна мненията на госпожата в училище и тази от уроците. Разминават се и то доста.
Явно ще трябва и сериозен късмет да се попадне на читави проверяващи.

# 326
Като видях какви проверяващи имат Регалия и се притесних какво става ако отидеш да видиш на детето работата след НВО и там цъфне подобна некадърност. Пиеш една студена вода и това е.

# 327
Априлски душ, може ли само тезата на детето да видим. Интересно ми стана

# 328
Малко смях през сълзи. Купих практикумите на Регалия. Направи един тест по БЕЛ и понеже не е на хартия и става бързо се нави да прави всеки ден по един. Зарадвах се. В мен се породи надежда. Единият от въпроси беше кой епизод от 'Една българка' е представен ретроспективно. Първо попита какво значи ретроспективно. Верният отговор беше срещата с бунтовника. Той избрал друго. Аз съм го позабравила този разказ и започвам да го разпитвам- как започва творбата, кога среща бунтовника.. На втория въпрос изтреля веднага без да се замисля дори - срещата е във втора глава -ретроспекцията. На мен ми увисна ченето. На него му трябваха още 5 минути и обяснение от моя страна за връзката между ретроспекция и ретроспективно. Надеждата ми умря. А не е глупав. Не мога да разбера къде се къса връзката в главата на сегашните деца между преподадения материал и осмислянето му.
P.S. Колкото и да е субективен изпита по БЕЛ сега, все повече се убеждавам, че е доста по-силен от този, който аз държах едно време. Има от всичко по-малко и наистина показва, че си учил по предмета като цяло. Аз кандидатствах с преразказ с елементи на разсъждение. Частната ми учителка беше разписала на всяко произведение един обстоен анализ, диктуваше ми го и аз го наизустявах. Реално не проверяваха грамотността ми, а способността да помня чужди мисли наизуст. Сега е по-силен изпитът.

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 23:34 от sunlight_eli

# 329
Дами, здравейте,
Има ли вече ясни дати за дни на отворените врати по училищата в София.
За момента намерих само за Гимназията по дизайн - на 12.04.

Общи условия

Активация на акаунт