П.С. Завиждам ви, че детето има интереси и освен това явно сте в позиция да може да избира училище. Моето не само не знае какво иска, но и днес ми угасна надеждата да има 6-ца за годината по БЕЛ. Първо го овиках, че пак има 5-ца на контролното, после ми даде контролното да го видя и му се извиних. Изобщо не беше за 5-ца според мен, за мен учителката много ги е порязала. И денонощно да учи ако и на следващите контролни така им реже оценките няма да има повече от 5. Много ми е тъжно, всички усилия отиват в кошчето.
Точно затова се възмущавам...трябва да има комплекса оценка! А като ги забият с някой тест, еми понякога и аз се дзеря и няма и 3 да изкарам.
И какво излиза - децата учат, ние ги овикваме и някак започваме да се чудим кое е правилното?Да го погалиш и да му кажеш, че всичко е наред и 5 е много добра оценка...Или да го овикаш, защото пустата 6 е много важна!
Ето тук ми се губи смисълът и си казах има и по-важни неща...Седми клас ще мине и ще замине и всеки ще си намери пътя!
ПП: аз имам друг проблем, моето дете не слуша в час и постоянно му пишат забележки! Преди малко цъфна една " Ученикът се смее по време на час" Как усмиряват децата при вас учителите? При нас на ниво клас има проблем с дисциплината!
И при нас няма интереси и желания накъде да продължи, засега чувам само какво не иска!