МНОГОДЕТНИ МАМИ 12

• 20 060
  • 293
  •   1
Отговори
# 165
Добруютру, мами! Превъртяхте ли часовника с един час напред? Има вече лятно часово време....

Днес е било Благовещение..... По този път се сещам да ви разкажа в кратце как разбрах,че съм бременна:
1. Три години чакане да забраменея,стерилитет,намеци за евентуално бъдеще осиновяване от страна на докторите, лекарства, лечения, изследвания и пр. Най-накрая първи цикъл за година - средата на април - и мога да пия поредните хапчета..... Беше ми писнало да правя тестове за бременност, защото все отрицателни. Но една сутрин ... първа смяна на работа, някъде малко преди 6ч. сутринта, аз вадя тайно купения тест,че Лъчо беше вдигнал ръце от моите тестове, и го правя. Чакам.... Чакам.... Чакамммм и пак една черта. Разочерование отвсякъде.... Ще тръгвам на работа и трябва да си прибера теста,че Лъчо пак ще ми чете конско...... Но.... О, Чудото е станало - поглеждам и ..... две заветни черти.... Едната бледа, но все пак черта.... Знаете ли от този момент нататък не ми пукаше в колко часа ще отида на работа. До работата стигнах като вървях с наведена глава и все гледах теста за бременност.... Мисля,че все още го пазя този тест! И друго - дълго време не можех да повярвам,че съм бременна. Ревах като магаре, когато лекарката ми потвърди след първия ултразвук,че съм бременна. Осъзнах,че съм бременна някъде 7-8 месец. Ама то натам се осъзнах и взех,че родих.

2. Пак опити, пак безуспешни, много искахме второ дете с Лъчо.... Но няма и няма....... Хайде този път смених тактиката - отидох на ирисова диагностика при д-р Кирчева в Пловдив.... Даде ми билки - 10л. - и ми каза да ги пия по схема.....Заедно с билките, пих и хапчетата от първия път като забременях - за всеки случай,че от една вода не вярвах да стане нещо. Пих, пих, не ги бях изпила - оставаше ми около 2л., когато се хващах на бас,че съм бременна. Тесответе бяха отрицателни, но БТ ми показваше бременност. Отидох на ултразвук - докторката каза - Няма бременност. Света се срути,а толкова ми се искаше това да бяха признаци на бременност.... Отидох при друг - 10 дена по-късно, от който и чух заветните - Честито, бременна си!

3. Проблеми... гинекологични...колкото искате при мен..... Не мога да понасям всичко това и реших - ще се лекувам. Казаха ми - септември месец влизаш в болницата за да ти направим операция на яйчниците... Бях сигурна,че ще отида... Но септември месец дойде, мен ме хвана страх и ...не отидох. Октомври месец ми дойде едно зацапване дето се чудех какво е, но най-малкото мислех,че е цикъл. Че бе 3 дена с 3 превръзки, от типа тука има, тука нема..... Декември месец на мен ми е лошо, но Рая и Вили цял месец болни - от шарка и после само Рая от някакъв упорит вирус..... Не ми е било до празник, до НГ, само чаках да дойде 2.1. за да ида на лекар и да ми кажат Рая дали е по-добре.  На връщане обаче от поликлиниката, където вестите бяха добри за Рая, си купих тест, който... Който донесе най-добрите вести за деня и годината.... С такива треперещи ръце съм го правила този тест, въобще не бе с първа урина или нещо такова. Прибрах се, усамотих се и после събрах народа около мен ан леглото и казах..... Т.е. показах теста с много ясно видими 2 чертички и попитах - Тате, знаеш ли какво означава това? А той - Не! Аз - ами ще ставаш тати за трети път...А на децата казах,че ще стават бати и кака. Бяха много щастливи децата,а тати объркан..... Тогава много неща от тези,които сега ги има в къщата - не съществуваха..... Не искам да се сещам в каква мизерия разбрахме,че ще имаме трето... Банята ни не бе оправена, нямахме тоалетна като хората - за тези две помещения имахме спорове със свекъра и той не даваше да ги пипаме....., живеехме в 2 стаи - хол и кухня, свекъра бе болен в другата стая и много,много роднински неразбории. Веднага записах час за преглед и цялата фамилия отиваме на прегледа ми. Вънка жени, само моите - мъж и деца залепени за вратата. Ох, докторката потвърди,че съм бременна и ме попита - Ами сега какво правим? Аз - как какво правим? А тя - защото знаеше,че имам 2 деца - Ами ще правиш ли аборт или ще го раждаш това дете? Аз - как аборт? Глупости! Раждам! И тя - Браво! Годината ми тръгва на пълно, на жена,която е бременна и решава да го остави , при това трето дете......Браво! Излязох си от кабинета, навън съобщих - Да, ще имаме трето дете! И едно - ура от децата,а от тати - един светнал поглед - Ами сега? В интерес на истината ни трябваше с Лъчо 1 дена за да приемем новината,че ще имаме трето дете и всичките му там въпроси с парите, възпитанието и т.н. Но ми бе интересно друго. Нито той, нито аз сме мислили за аборт, за вариант да го махнем това дете. Не, още от самото начало знаехме,че ще го родя. Леле, пък като научиха моите роднини, леле не искам да се сещам какво беше. Забравих да кажа,че се потвърди бременността ми във втория месец, към края му. И моите после още 1 месец ме атакуваха за аборт и като минаха първите месеци,дето можеш да го направиш, спряха!
Не че другите ми бременности не са ми скъпи, всяка една я приемам като дар от Бога, но .... тази третата - ми е особено мила, защото с нея забременях както забременява всяка нормална жена - без лекарства, без лечение, без да знае, без нищо....

Започнахме да търсим апартамент за да се местим, защото тук имахме много сериозни родниниски проблеми, но... нищо. Най-накрая последния месец направихме някакъв ремонт - оправихме си банята и тоалетната, въпреки че това ни костваше скандал със свекъра... И след цели 16 дена преносване, с много проблемна плацента и т.н. станахме петима.

Малко неща ни бяха оправени тогава в къщи, знаех едно - от глад няма да умрем..... Сами си се гледахме и в две поредни години - едната си направихме парното, другата пък си направихме ремонта, които в момента е актуален, направихме 2 нови стаи, свекъра се бе преместил преди да почине, оправихме и неговата стая и така - бавно,бавно, но сигурно - ние се разширявахме и сега мога да кажа - в къщи не е лукс, но ни е комфортно. Не е много, но не е и малко.Има още много, много да се желае какво да се направи в къщи и да се подобрят условията..... На никой не сме разчитали, всичко сами, с помощта на приятели в определени моменти, и мога да кажа едно - благодаря на Бог,че ме дари с деца... Защото с моите гинекологични проблеми.... е наистина много трудно да се забременее... Все още ги имам тези проблеми, за тази година цикъл все още нямам,а и по принцип като имам цикъл - той пък е без овулация, имам куп хормонални проблеми, от тях много пълнея и се подувам, но имам три деца..... И тайно си мечтая за още едно детенце,а защо не - близнаци..... Но, ако е Божията воля......

Извинявайте за дългия пост.... но въпреки всичко като чуя Благовещение, винаги се сещам и за моите Благи вести,че съм бременна!

Мами, днес съм си казала,че ще почерпя децата си. Защото благодарение на децата - аз съм чула думата МАМА.... Дано обаче се справям с трудностите около тях,че в последно време нещо с нищо не се справям....

Последна редакция: нд, 25 мар 2007, 10:49 от Мама Цоцоланка

# 166
Цоцоланке, нямам думи! Страхотни истории - направо се разплаках от умиление! Да сте живи и здрави всички и все така щастливи! И ти желая от все сърце следващата блага вест да е за близнаци! Hug
Честит празник на всички! И само благи вести да имаме в живота си! Hug
Аз пък съм вече студентка - фирмен контролинг и счетоводен мениджмънт! Peace

# 167
  • Варна

ПОЖЕЛАВАМ ВИ ДА СТЕ БЕЗКРАЙНО ЩАСТЛИВИ ,   С МНОГО ДЕТСКИ ГЛАС ОКОЛО ВАС И ДА ВИ НОСЯТ САМО  БЛАГИ ВЕСТИ!

# 168

HugДобо утро момичета и от мен на Благовещение!
Да сложите пари и хляб по джобовете на всички в къщи и през целия ден да не ги махате от там!
http://bgkulinar.net/calendar.php?calid=1852

Мама Цоцоланке,интересни са тези истории.Трябва да ги напишеш и в другите теми.Много майчета биха се замислили за една поредна бременност.Хубави думи, писани от сърце!
Сещам се и аз как разбрах за бременността с малкия.Беше най-щастливият ми ден от дълго време .По благовещение беше...През един слънчев ден тругваме на разходка....само че те нашите разходки са все по планината,все в горите....и така....Наблизо до градчето,в което живеехме има една местност-Кръстта.Сметнахме за интересно точно на този ден да изкачим планината и да достигнем Кръстта.Обуркахме малко туристическия маршрут и взехме разтоянието по едни скали,сипеи,пропасти имаше наблизо....ние с малко вода...но беше весело.Качихме се на върха доволни и похапнахме питката,която бях направила сутринта...май беше най-вкусната питка която сме яли...Имам някакви стари снимки....ще ги потърся да ви ги покажа...ще трябва да ги сканирам,че тогава нямахме дигитален апарат....то какво ли имахме тогава...
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2485844
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2485982
Аз бях в по-особено настроение-предчувствието за бременност при всяка жена.На другия ден си взех тест....и чудо....Толкова опити за това трето дете...около 6 години...трябвало е да стане в Испания...Веднага казахме на батковците...и тяхната радост беше голяма....А пристигнахме в Испания-аз и децата-края на януари...2003-а година.

nadiaeuro,честито ти студентство...Пожелавам ти да имаш сили да се справиш и с учение.
Ставам момичета да действам из кухнята...нашата разходка до Морето се отложи-повикаха Дани да слага паркет в една къща...Днес е неделя и ще взема да направя на моите Паейя .... отдавна искат,а днес имам време...ще ви кажа рецептата за това типично испанско ястие ако искате...Отдавна ми се иска да вляза и в готварските теми,но това време дето все не стига...
  bouquet  Приятен ден  и мили поздрави от Елче-градът на палмите имаме си най-голямата палмова градина в цяла Европа.

# 169
    A знаете ли, че за мен днес е двоен празник? Поздравявам всички с него, ех ние го заслужаваме, защото сме имали в живота си много благи вести! Моята четвърта блага вест  така и се казва Благовеста, само че е закодирана на гръцки Евангелия  bouquet. Аз я очаквах и на първа пролет, и на благовец, и на цветница, а тя се роди на велики четвъртак, но толкова си бях харесала това име, че не можех да се разделя с него.
   Евангелия - Благовеста - блага вест; Ева - живот; Ангелина - ангелче; И тъй като другото ми момиченце се казва Моника - единствена, аз открих следната мисъл за себе си за този ден: ,,Единствената блага вест за живия ангел успокой душата ми!'' newsm51 Не се натъжавайте, моля, а се радвайте защото тя ме спаси и ме спасява и до днес. Вярвам, че и с вас е така и ние сме горди майки, нали? Hug
   Честит имен дем мила моя Евангелия, бъди здрава, щастлива и най-красивата пролетна фея на света! babydust7 Подарихме и вълшебна пръчица и сега ни омагьосва всички в къщи  Laughing.
   Довечера, когато се прибере моя мъж и седнеме на трапезата ще почерпя и вас за здравето на дъщеричката ми.
Поздрави на всички! smile3525

Последна редакция: нд, 25 мар 2007, 13:24 от renisa

# 170
Честит имен ден на малката голяма красавица Евангелия!  bouquet
renisa,да те радва и изпълва дните ти с надежда! Flowers Four Leaf Clover Flowers Rose  Flowers SunflowerFlowers Four Leaf Clover Flowers Rose Flowers Sunflower Flowers Four Leaf Clover Flowers Rose Flowers Sunflower

# 171
Честит имен ден на Евангелия! Само благи вести да носи на родителите си!
Само да вметна, че утре е денят в който съм забременяла с моята дивна принцеса, преди 1 година. Може да е бил Благовещение, не знам, честно казано не ги следя много тия празници Embarassed, но така или иначе благата вест я получих 2-3 седмици по късно.

# 172
Здравейте, мами. Честито Благовещение. Пожелавам на всяка от вас днес да чуе най-благата за нея вест - за себе си и за всички, които обича. И дано чуваме повече благи вести.

Днес и моята Ади е именница. Аделина означава благородна.
Честит имен ден, мило мое момиченце. Единственото ми момиченце. Бъди здрава, бъди щастлива, бъди винаги добра и блага, както си сега!  Flowers Four Leaf Clover  Flowers Sunflower  Flowers Four Leaf Clover  Flowers Sunflower  Flowers Four Leaf Clover  Flowers Sunflower
Обичам те .
  Two Hearts

Честит имен ден на Евангелия и на всички, които празнуват имен ден на този прекрасен ден!   Flowers Sunflower  Flowers Sunflower  Flowers Sunflower

# 173
Честит имен ден и на АДИ.Със здраве да си носи името и да е много щастлива! Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower
Пролетна фея,а това е от зетя:
от Стоян за Ади

# 174
Благодаря, Габи - на теб и на Стоян. Като си дойде Ади ще й "предам" подаръка.

Цоцоланке, прекрасен разказ и прекрасни спомени. Да са ти живи и здрави дечицата - резултат от тези благи вести. Я дай да се напънем с теб за по още едно, а?

Последна редакция: нд, 25 мар 2007, 14:12 от Пролетната Фея

# 175
Честит имен ден на АДИ и ЕВАНГЕЛИЯ! Да растат здрави и щастливи за радост на всички! Hug

# 176
  • Варна
Честит имен ден на Ади и Евангелия! Да са живи и здрави момиченцата, да си носят с радост и гордост имената и след време да дочакат своите благи вести!

Надя, честито студенство! Да ти върви с лекота и да ти донесе удовлетворение!

Мамо Цоцоланке, разплакаха ме твоите изповеди. Да са ти живи и здрави дечицата!

# 177
babydust7Честит имен ден Ади бъди здрава, щастлива и нека благородството ти носи много късмет! babydust7 newsm51 babydust7

# 178
Честито и на Ади, щастлив и весел празник! newsm67  Gift  bigdance2 Tada

Последна редакция: нд, 25 мар 2007, 17:14 от Дивна Кариса

# 179
Честит имен ден на Евангелия и Ади! Весел празник и щастливо детство!

Надя, успех в учението и браво на смелостта ти!
Lilibon, честита ви кола и на вас! Леко и безаварийно пъруване!

Общи условия

Активация на акаунт