Как да откажем нощното хранене на 9месеца

• 1 674
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
Покрепям Карина. Също така на 9месеца е хубаво да спи по 2 пъти на ден. Може веднъж да му е малко.

# 16
Опитвам да дохранвам с мляко след пюрето, но го отказва. Още откакто започнах захранването. Затова и някъде след час иска млякото,щ. Две дремки има една преди обяд около 3 часа след събуждане за 30-40 Мин, втората е след обяд за 1-1:30ч

Благодаря на всички за включванията. Още от раждането детето не изпива количеството мляко - например и досега през деня не изяжда повече от 120мл АМ (в най-добрите случай до 150мл. Сутрин хапва попара/юфка или кус-кус с масло и сирене. В едни дни изяжда повече, в други отказва. Понякога след 1:30 изпива около 40 мл Ам. На обяд пюре-редувам риба, зеленчуково-месно или зеленчук с жълтък. Количеството е около 80 до 100 мл, с голяма мъка ги изяжда. Дори и да се опитам да дам още се отказва. След един час до час и половина изпива около 120-150 АМ и следва към 14ч обеден сън. След обяд към 16-17ч давам каша - в повечето случаи изважда около 100 гр. В 19ч - 180 АМ, 22-23ч - 180 АМ, 2-3ч - 150 Ам, рядко де в 5-6ч 120 АМ. Пробвах да давам от готовите каши на хипп лека нощ, но изяжда около половин бурканче. Не ми се струва резонно да давам на час по лъжичка ядене само и само да увелича дневното хранене. Ние като възрастни не ядем непрекъснато, но и това трудно хранене през деня също ме изнервя.

Според мен грешката е,че след храна даваш много мляко. Ако не се наяде добре,за това след час е гладно и даваш мляко. Ако например,че не помня точно,трябва да ти пие 150мл мляко,а за обяд изяжда 100гр пюре,трябва да  дохранваш с 50лм мляко. А не след час-два цяла порция. И така след трите основни хранения. Виждам, че не си въвела вечеря, там може да е само мляко. И става така- в 7ч закуска,в 10:30 плод,бисквитка и тн, в 12:30ч обяд и в 16ч СЗ. Не написа в колко часа е последното хранене,което е вечеря,но горе долу трябва да е към 20-21ч и да спи.
ПП Часовете са примерни.

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 07:15 от lovelycherryberry

# 17
Опитайте да увеличите интервалите между храненията, така ще започне да изяжда повече като количество и ще бъде сито за по-дълго време детето. Първия път само ще бъде трудно да издържи, но с водичка и малко разсейване ще се получи.

# 18
Според мен е рано на 9 месеца да се маха нощно хранене, щом бебето не си го е махнало само. До годинката млякото е основна храна, тъй че не се тревожи ако не яде много твърда храна. Сега тя е за опознаване, учене да дъвче и т.н., не толкова за наяждане. Аз бих оставила поне едно нощно хранене, за другите будения опитай да доприспиш по друг начин.

Може да се буди от глад, а може и от неправилен режим. Виж нормите за сън на тази възраст и пробвай лека промяна в режима.

Иначе до кога ше продължи никой не може да каже - някои бебета започват да спят по цяла нощ на 40 дни, други на 4 години. Ако много не издържаш и нищо не помага, бих препоръчала консултант по сън.

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 17:11 от Marisol.

# 19
Консултантите по сън каква квалификация имат? Изпит минават ли някъде? Изглежда, че май всеки може да се нарече консултант по сън

# 20
Честно казано съм доста скептична към консултантите (след особено непрофесионално отношение на такъв по кърмене, един от много известните). Имаче през деня спи два пъти - преди обяд около 40 мин, може да удължи до 1час,  а след обяд около 1:40ч

# 21
Консултантите по кърмене са друго нещо. Има си международни стандарти, изпит и тн. Ако някой консултант по кърмене е IBCLC, значи е минал сериозно обучение и изпит и наистина е специалист в областта. Аз при друг не бих отишла. Не знам за консултантите за сън да има нещо такова - повечето вероятно са изкарали някакъв измислен курс и това е. Винаги бих гледала квалификацията на човек, който ще ме съветва за детето професионално. Ако искам непрофесионален съвет, и от комшийката мога да го намеря и без да плащам.

# 22
И аз бях скептична, но на нас много ни помогна работата с консултант. Не знам имат ли изпит, но карат курс с квалификация.
Какви са интервалите, може там да е проблемът? Друг вариант, ако не е режимът - може да има силна асоциация за заспиване с млякото.

Общи условия

Активация на акаунт