За тези, които четат любовни романи № 48

• 45 144
  • 397
  •   3
Отговори
# 375
  • Варна

Романите с различна гледна точка са трудни за писане, а и никой не иска да бъде подведен да си купи два пъти една и съща книга.
Положих много усилия, за да ви предложа нещо различно.
Това НЕ е преразказ на „Хулиган“.

Пенелъпи Дъглас

Чувствали ли сте се толкова гневни, че трябва да счупите нещо? Или толкова объркани, че сякаш сте се надрусали? Последните няколко години бях изгубен и постоянно се лутах между ярост и безразличие…

Някои хора ме мразят. Други се страхуват от мен. Но никой не може да ме нарани, защото не ми пука за никого и нищо.

Освен за Тейт.

Обичам я толкова силно, че я мразя.  Бяхме приятели. После разбрах, че не мога да вярвам дори на нея – а това означава, че не мога да вярвам на никого.

Затова я нараних. И я прогоних далеч от мен.

Но все още се нуждая от нея. Когато я видя, светът утихва, а гневът ми придобива цел и посока.  И го изливам върху нея постоянно – така поне мога да изпитам някаква емоция, нещо поне бегло човешко.

И тя избяга. Замина за година.
И се върна… различна. Вече не понася безропотно тормоза ми и отвръща на удара.

А това още повече ме тегли към нея…

Смяташе се, че глицинията е символ на безсмъртието.
Тя често се беше наслаждавала на цветовете на това растение – колкото красиво, толкова и смъртоносно, и достатъчно устойчиво, за да процъфтява векове наред…

Блайт Хоторн е осъдена да прекарва дните си с грубо и себично божество, което има нахалството да вярва, че може да я контролира. Огромна грешка. Блайт не е жена, която би търпяла някой да ѝ казва какво да прави. Дори този някой да е Съдбата.

Всеки миг, който младата жена прекарва с него, се превръща в напомняне, че няма да бъде пречупена. Че няма да бъде поредното украшение в градината му.

И докато огънят на бунта ѝ хвърля искри, които заплашват да се превърнат в нещо повече, Блайт ще открие истината за себе си.

# 376
  • в сърцето на един мъж...
Прочетох "Снимки на теб" - сравняват авторката с Колийн Хувър, определено тази повече ми харесва как пише и самата книга е доста по-добра. Пак става дума за газлайтинг, домашно насилие, връзка между двама души, но е много по-добре структурирана и написана от тези на Хувър. Определено си заслужава.
Също така отметнах и "Мисли за мен" - ами като изключим това, че чеп се повтаря прекалено често за моя вкус и някой не знае, че се пише фръцва, а не връцва, книгата ми хареса. Въпреки че беше 600 и кусур страници, посмях се сериозно с нея, забавлявах се и определено ще прочета и останалите от поредицата, като я издадат Simple Smile

# 377
Прочетох тези дни поредицата на Катарина Маура - “The Windsors” , и 6-те на английски, знам че има май първите 2 на бг, но не съм търсила дали ги има електронни. Мисля, че най-много ми харесаха историите за Фей и Дион, Селест и Зейн, малко след тях се нареждат Арес и Рейвън, Лекс и Рая, Вал и Лука ии Сиера и Кзавиер (не знам как точно се произнася).
Авторката хем пише леко, хем въпреки че ти е ясно, че в някакъв момент ще се разделят двойките, пак четеш, за да видиш какво точно ще стане. Хареса ми се, че към края се задава сцена, за да се види коя ще е следващата история. Добре че си оставих “Mine for a moment” за след тази поредица, че сега виждам, че е за брата на Селест, започва доста интересно. Innocent

# 378
  • Бургас
Кататина Маура обяви и следащата история, която също изглежда обещаваща

# 379
За сестрата на Кзавиер ли, Валерия? И аз я чакам, особено със заявката за сватба, и че преди това му бяха на годежа с друга😅

# 380
  • Бургас
Не коя да е друга, ами най-добрата приятелка на Валерия. Според мен следващата серия ще е за семейството на Ксавиер

# 381
  • Варна

Тя е скандалната принцеса на Холивуд и любимка на папараците.
Той е студенокръвният бодигард, нает да я спаси от самата нея.

Ще си призная, че този път може би прекалих. Но какво да направя? Не е като да съм планирала да покажа нещо толкова интимно пред камерите на папараците. Сега баща ми – големият, силен, страшен президент – ми постави ултиматум. Или ще получа нещо като бавачка, или ще се сбогувам с издръжката си.

Добре де, не е бавачка. Той е огромен, неумолим и умопомрачително мускулест бодигард, който бил много добър в работата си да предпазва хайлайф клиентите си от проблеми. А моят най-голям проблем съм самата аз – (не)благопристойната наследничка на престижната фамилия Торн.

Сега моят надзирател Рансъм Локуд иска от мен адски извратени неща – да спра да купонясвам, да се държа прилично и дори да си намеря работа!

Част от мен иска да му каже да се разкара. Аз съм неспасяем случай.

Другата част – иска да спаси него от собствените му демони.

Важно предупреждение!
Настоящата книга съдържа сексуално насилие и посегателство.

Новото ми начало се превърна в пълна катастрофа.

Страхотна нова работа. Райско малко градче. Приветливи хора.

После влязох в новия си дом и открих нещо неописуемо. Точно когато си мислех, че не може да стане по-зле, бях спасена от мъж, който ме вбесява.

Лукас Грейвс.

Властен мърморко с полицейска значка, който се е заклел да ме пази. Има опасно обаяние, чете твърде много и никога не пропуска възможност да ми напомни, че съм бодлив малък кактус с твърде голяма уста. Определено не е типът мъж, когото бих избрала при нормални  обстоятелства.

Как бих могла да си помисля, че той някога ще ми предложи нещо повече от една безразсъдна нощ? Лукас пази нараненото си сърце също толкова яростно, колкото пази и мен. Но пък не се тревожа толкова за истинската опасност, в която се намирам.

Ужасява ме мисълта, че Лукас Грейвс може би е най-хубавото нещо, което някога ми се е случвало...

Никол Сноу е автор на бестселъри в класациите на Wall Street Journal и USA Today. Продадени са над милион копия от нейните романи. Известна е на българските читатели с „Предложението“, „Предизвиквам те“, „Срещата“, „Офертата“ и „Бедствието“.
23.09.2025

12 ноември 1944 г.

Когато прекрачиш прага на тази къща, тя пленява душата ти завинаги.

Дженевийв вярва, че е подарила душата си на съпруга си – този, за когото се е омъжила твърде млада, но и който ѝ е подарил внушителното готическо имение Парсънс. Заклела се е да го обича до края на времето.

И е излъгала.

В деня, в който зърва Фантома, всичко се променя. Той я ужасява, но той я и хипнотизира… И тя не може да му устои.

Дженевийв никога не е предполагала, че ще потъне във вихър от страст с преследвач. Дори нещо повече – Фантома е престъпник, убиец и мафиот. И в същото време – той е единственият мъж, който може да я защити от чудовището, което обитава имението Парсънс. Нейния съпруг.

Когато отива на рождения ден на сестра си, Кора очаква най-много махмурлук или неловко сутрешно измъкване. Не очаква да ѝ откраднат портфейла и да е принудена да разчита на Дийн за превоз. Дийн – нейния заклет враг и вечен дразнител. И със сигурност не е предполагала, че двамата ще се озоват в мазето на сериен убиец, оковани и изгубени в мрака на един истински кошмар. Доскорошната им вражда бързо отстъпва пред ужаса на оцеляването. Принудени да разчитат един на друг, Кора и Дийн ден след ден изпитват болка, страх и отчаяние, които биха сломили всеки. Не подозират обаче, че похитителят им има план за тях. План, който ще промени връзката им, ще размие границата между омразата и любовта и ще ги свърже завинаги – и то не просто с обикновени вериги.
23.09.2025

Готови ли сте да направлявате съдбата си?

В първата книга от пленяващата романтична фентъзи поредица за академия „Аркана“ жена, която използва магически таро карти, се заплита във фалшив годеж с директора на мистериозната академия.

Клара Сивомеч е оцеляла в подземния свят на град Затъмнение чрез кражби, късмет и нелегална магия. След несполучлива мисия Клара е осъдена на доживотен затвор заради рисуване на таро карти – рядка способност, която притежават завършилите елитната академия „Аркана“.

И когато изглежда, че късметът я е изоставил, бележитият директор на академията, принц Каелис, ѝ предлага да я измъкне, но това има своята цена. Каелис смята, че Клара е идеалното средство, което да му помогне при кражбата на таро карта от краля, която да използва за пресътворяването на всемогъща карта, изгубена преди много време.

За да скрие коя е тя и да я задържи близо до себе си, Каелис вкарва Клара в академия „Аркана“ и я представя като най-новия първокурсник и своя съпруга.

Така тя се озовава в свят от тайна магия и кралски интриги, където и най-малката грешка ще я върне в затвора. Същевременно Клара открива, че принцът, когото се е заклела да мрази, може и да не е такъв, какъвто изглежда. Но дали ще рискува и ще му предостави власт над света и своето сърце? Или ще я поиска за себе си?
15.09.2025

Последна редакция: чт, 04 сеп 2025, 14:34 от ·٠• Hrisi•٠·

# 382
  • София
На Шен я четох скоро. Става - 3 звезди.

# 383
  • Варна

„Енигма“ на RuNyx – нова книга от авторката на бестселъра „Готикана“.

Опитай.

Опитай се да скочиш от зъбер – ще препреча пътя ти. Опитай се да се поставиш в опасност – ще те спра. А опиташ ли се да бъдеш с друг мъж – ще използвам кръвта му и ще превърна теб в платното, на което ще рисувам.

Салем винаги е била черната овца. Безумно богатото ѝ семейство никога не ѝ позволяваше да забрави, че сестра ѝ Оливия е перфектна, а тя самата не е нищо повече от машина за скандали и разочарования. До деня, в който Оливия изчезна. Тогава на Салем се падна да продължи гордата традиция на рода Салазар и да разбере какво се е случило със сестра ѝ.

И тя ще го направи. Дори ако така се превърне в мишена за хищниците.

Казимир ван дер Ваал е много неща – измъчен художник, гений с тяло на бог и порочен ум… ловец, опиващ се от преследването на плячката. И единственият, който може да помогне на Салем да оцелее в покварения свят на университета „Мортимър“.

Двамата ще започнат опасна игра, която ще ги отведе в истински лабиринт от сенки, тайни общества и чудовища, готови да убиват, за да ги спрат.
12.09.2025

# 384
  • София
"The Miles High Club" серията засега ми харесва.

# 385
  • Euskal Herria
Снощи завърших първата от серията. На моменти леко ме дразнеше, но все пак завърши щастливо. Надявам се скоро да издадат и останалите.

# 386
  • София
За тази поредица ли говорите – https://www.goodreads.com/series/271029-the-miles-high-club

# 387
  • София
Да. Леки, романтични, предвидливи. За летен релакс са екстра.

# 388
  • София
Супер, мерси Simple Smile

# 389
здравейте, аз да попитам, че нещо не се ориентирам. Поредицата на Джуди Макнот, част от която е книгата Сега и завинаги, включва 3 книги, но нито една от тях не е за история на сестрата на главната - Дороти и този Уилъсн. Защото книгата завърши как старата херцогиня имаше план и аз си мислех, че той е развит в някоя книга....

Общи условия

Активация на акаунт