За тези, които четат любовни романи № 48

• 54 211
  • 464
  •   1
Отговори
# 450
  • София
wa_wa, за исторически виж това – https://www.goodreads.com/book/show/43263565-how-to-love-a-duke-in-ten-days

В момента чета много интересно фентъзи, за вампири е, може би и демони, даже не усетих кога съм стигнала почти 80% – https://www.goodreads.com/book/show/227751915-a-vow-of-shadow-and-blood
Авторката е съвсем нова, книгата е написана изненадващо много добре – действието е динамично, всички персонажи са интересни... Ако и до края е така, това вероятно ще бъдат първите ми 5 звезди от много, много дълго време. Препоръчвам я. Жалко, че втората ще излезе чак началото на следващата година.

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 10:51 от milenaka

# 451
В Goodreads започнаха годишните номинации за книга на годината в различните жанрове.
Иначе с огромно сигурно закъснение чета The Hathaways Series. Не е лоша, реших да се опитам да сменя малко съвременните с исторически. След това съм си приготвила Бриджъртън.
Приемам и други предложения за любимите ви исторически романи.

Много харесвам Лайза Клейпас.
Да не взривя аудиторията, но я харесвам повече от Джулия Куин.

# 452
  • Бургас
Готови ли сте за началото на сензационната поредица „BOYS OF TOMMEN“ на Клоуи Уолш?🏉🏉 „ДА УЛОВИШ 13“ пристига в началото на декември, за да ви потопи в дебрите на неустоим slowburn спортен романс с дълбоки послания и противоположности, които се привличат. 💜💜💜

📍 Поръчайте предварително с -10% в превод на Александра Микова и с феноменална корица и ЦВЕТНИ ПОРЕЗКИ от Фиделия Косева-Гайего ⬇️
https://www.ciela.com/da-ulovish-13-kloui-uolsh.html

🌟Джони е роден да бъде звезда. Треньори в цяла Ирландия му предричат бляскаво бъдеще, но Джони знае, че единствено онези, които работят здраво, ще стигнат до върха, защото ръгбито изисква жертви.🏆 А той е готов за тях, без значение дали става дума за здравето, или за социалния му живот.🥺До деня, в който едно момиче с тъжни очи и скрити травми не прекрачва прага на училището му.🤔 То ще го накара да се запита дали да бъдеш на върха наистина е най-важното.

💔💔💔 Животът е бил жесток към Шанън. Жертва на тормоз в училище и у дома, тя иска само едно – да я оставят на мира. Отчаянието ѝ е толкова силно, че дори не смее да се надява на нещо различно, докато не се появява възможността да учи в елитно частно училище.💥Там ще срещне Джони, който ще ѝ предложи нещо, което никога не е имала – закрила и шанс да бъде обичана.❤️‍🩹

🧲🧲 Едно сложно приятелство ще се превърне в нещо повече, когато две объркани души се борят да намерят пътя към себе си.

# 453
  • Варна

Рискът. Заблуда - книга 1 и книга 2 от поредицата на С.Т. Аби - Mindf*ck.

Отнеха ми твърде много.
Оставиха ми твърде малко.
Нямах какво да губя… докато не се появи той.

Лана Майерс е богата наследница, но живее простичко. Единствената ѝ цел е да въздаде дълго чакано възмездие и да елиминира хората, отнели бъдещето ѝ.

Методично. Хладнокръвно. По списък.

Срещата ѝ с агент Логан Бенет е неочаквана, а привличането им - мигновено. Единственият проблем е, че той разследва серийни убийци… и по всяка вероятност тя е сред тях. Но Логан кара кътчета от душата ѝ, които тя смята за отдавна загубени, да греят отново.

Появата на жесток сериен убиец добавя ново предизвикателство в тяхната връзка.

Той иска да накаже Логан чрез Лана.

Логан иска да я защити на всяка цена.

И двамата не осъзнават, че Лана не е плячката.

Тя е хищникът.

Ако попаднеш в нейния списък – няма да оцелееш.

Никога няма да разбера защо Вселената те е изпратила при мен. Ако това е наказание, с радост бих страдал вечно.

Мейвит Бронуик знае, че е мразена, различна, прокълната. Подхвърлено дете, прибрано по милост в село на фанатични пуритани, тя винаги е била само на крачка от това да бъде наречена вещица и прогонена в Ненаситния лес – там, където грешниците отиват да умрат. Когато любопитството подтиква Мейвит сама да доближи границите на мрачната и мъглива гора, тя събужда неподозирани сили и вече няма връщане назад. Защото Мейвит наистина е различна. Тя носи в кръвта си магия, която може да спаси не един, а цели два свята.

Зевандър Ридаин също знае, че е прокълнат. Още като бебе, той е бил погълнат от силата на черния пламък. Това му дава огромна мощ, но и носи обещанието за лудост и адски страдания. Само кръвта на Мейвит може да го избави от злата участ, но нещо спира Зевандър да отнеме живота й. Нещо по-силно дори от най-безскрупулния и смъртоносен убиец на краля.

И противно на очакванията си, жестокият владетел на замъка Ейдолон е принуден не само да спаси Мейвит, но и да я приюти, да се грижи за нея, да я обучи и да изтърпи нейното невероятно любопитство и сарказма ѝ. Може ли там, където доскоро е имало само желание за смърт, да избухне изгаряща страст? Може ли на това място на страдания, вина и съжаления, да разцъфти любов?
08.12.2025

# 454
Приключих трилогията на Рина Кент  за Кралския елит. Много ми хареса. Впечатли ме много дълбочината на героите, въпреки безброй еротичните сцени.
С какво да продължа ?

# 455
  • Варна
Ибис ще издават тази книга

Сиела ще издават тези

ОЧАКВАЙТЕ НА 01.12.2025

СВЕТОВНА СЕНЗАЦИЯ!

Книгата, която взриви социалните мрежи и за която всички говорят – изпълнена с напрежение, романтика и зашеметяващи обрати.

Епична романтична сага за сблъсъка между любовта и предателството. История за момиче, което трябва да избере между дълга и сърцето си, докато нейният свят се разпада.

Макар че не е една от тях, Брин прекарва живота си сред алахийците, обучавайки се за страж и чакайки възможността да присъства на годишния пазар, организиран от жителите на Кента - същите хора, които са прокудили нейното общество към живот в морето.

Пазарът е ритуал на преход, очакван с нетърпение от всички млади стражи, за който и Брин мечтае. Едно обаче със сигурност не е било в плановете ѝ – неочакваната среща с вражески войник и нарушаването на вековния мирен договор.

След завръщането си в Алаха тя се сблъсква с последиците: народът ѝ е заплашен от глад и се носят слухове за бунт. Но когато пристига неочакван посетител, Брин открива свят на магия, предателства и опасни съюзи. А тъмните, знаещи очи на този непознат я карат да постави под въпрос всичко, в което някога е вярвала…

Ако тази година трябва да изберете само едно романтично фентъзи, това е книгата, която не бива да пропускате.

Шест дома.
Един зъл крал.
Едно човешко момиче, оцеляло противно на очакванията.

Попадайки в подземния свят на феите, Кена Хирон не знае какво да очаква, когато я превръщат в слуга на Дома на Земята. Животът ѝ обаче се преобръща, след като е принудена да премине със своята господарка през шест смъртоносни изпитания.
Истинското бойно поле обаче се оказва дворът на благородните феи. Кена е въвлечена във вихрушка от интриги, предателства и заговор, заплашващ живота на всички в кралството. А дълбоко в сенките между Кена и фейски наследник пламва огън – колкото красив, толкова и изпепеляващ.
Въоръжена само с буйния си характер и своенравен кинжал, младата жена ще трябва да оцелее в свят, създаден да погуби всеки човек.
Докато напрежението се засилва, а кръвта не спира да се пролива, Кена ще трябва да направи избор – да се подчини на отредената ѝ съдба, или да създаде собствената си история.

„Слуга на Земята“ е мрачна фентъзи история за оцеляване, смелост и забранена любов, която ще ви разтърси из основи.

# 456
  • Варна

ДЪЛГ. КРЪВ. ЧЕСТ. СИЛА.

Саирис Фейн не иска власт. Последното нещо, от което се нуждае, е името ѝ да бъде повтаряно от всички, но сега, след като е коронясана за кралица на Кръвния двор, тя открива, че животът ѝ вече не ѝ принадлежи. Тежък товар лежи върху плещите ѝ. Приятелите ѝ – и брат ѝ – се нуждаят от нея, ала промените, които са ѝ вдъхнали нов живот, са я направили и слаба. Родена под пламтящи слънца, Саирис със сигурност ще умре, ако отново мине през живака. Което означава, че трябва да изпрати някой друг на свое място...

Кингфишър от портата на Аджун е побеждавал армии и е оцелял след всякакви ужаси, но пътуването обратно към Зилварен с Карион Суифт може най-сетне да го довърши. Досадникът просто не млъква. Скрити опасности ги очакват по тесните улички на Сребърния град. Мрачни тайни крият невъзможни заплахи. А Фишър трябва да се справи с контрабандиста и да постигне целите си бързо, ако иска да види отново своята партньорка.

Мрак обгръща Ивелия . Кралството и приятелите им са в опасност .Заедно Саирис и Фишър ще преминат през огън и сяра, за да ги спасят.

Книга втора от поредицата The Fae & Alchemy
Планираната дата на издаване е 6 декември 2025.

# 457
Този уикенд бях като зомбирана с https://www.goodreads.com/book/show/232477281-bad-bishop просто не можех да я оставя.
Ужасно много ми хареса и спокойно мога да кажа,  че детронира от първото място "Вишъс" и "Крадеца на целувки" в личната ми класация от най-добри книги на Шен. Вече нямам търпение да излезе следващата книга от поредицата.

# 458
  • Бургас
Този уикенд бях като зомбирана с https://www.goodreads.com/book/show/232477281-bad-bishop просто не можех да я оставя.
Ужасно много ми хареса и спокойно мога да кажа,  че детронира от първото място "Вишъс" и "Крадеца на целувки" в личната ми класация от най-добри книги на Шен. Вече нямам търпение да излезе следващата книга от поредицата.
Еее,айде откога чакам да я прочетете Wink Следващата също обещава да е запомняща се . Може да прочетеш и Handsome devil -Историята на Тейт и Джия

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 12:56 от lina_bs

# 459
Ужасно много ми хареса и спокойно мога да кажа,  че детронира от първото място "Вишъс" и "Крадеца на целувки" в личната ми класация от най-добри книги на Шен. Вече нямам търпение да излезе следващата книга от поредицата.
Еее,айде откога чакам да я прочетете Wink Следващата също обещава да е запомняща се . Може да прочетеш и Handsome devil -Историята на Тейт и Джия

Оооо да, Ахил ще е запомнящ се, нямам търпение да видя как му стъжняват живота. Видя се колко е обсебен в сцената с Антонио. За Тейт и Джия си мислех да я видя, но видях, че е в плановете на Сиела в по-горния пост и ще я изчакам на български. Иначе много ми хареса появяването на различни герои от Шен вселената в книгата.

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 13:02 от mi666i

# 460
  • Бургас
Handsome devil  ще я почакаме доста,защото е трета книга от поредицата.

Допълвам: Някой чел ли е тази книга,по която е направен новия сериал на HBO, по който всички полудяха? https://www.goodreads.com/book/show/41735449-heated-rivalry

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 14:15 от lina_bs

# 461
А кой е сериала ?

# 462
  • в сърцето на един мъж...

Със същото име като книгата е

https://www.imdb.com/title/tt35495073/

# 463
  • Под звездите
Аз пък три дни съм зомбирана от Алхимизирани. Книгата наистина си заслужава. Вярно, първа част вървеше малко бавничко, но след 300 страница и натам не можех да спра. Излапах 900 страници за 2 дни, зарязах всичко вкъщи и й видях края. Има много истини в тази книга. Тук няма добро, има само преследване на интереси, което е много характерно за реалния живот. Ако направят екранизация по книгата, ще бъде страхотна. Горещо препоръчвам за тези, които не са я прочели. И за по-голяма яснота, можете да ползвате речника на Сиела, защото в началото наистина се сблъсквате с много непознати термини. За тези, който не са чели книгата и решат да я прочетат, приятно преживяване в света на Алхимията.

# 464
  • Варна

ОЧАКВАЙТЕ НА 17.12.2025

Скандалът може да съсипе кариера – или да отвори врата към любов, която променя всичко.

Тя е кралицата на козметичната индустрия, той – експерт по кризисен пиар, а заедно са буря
от страст и интрига.

В свят, където репутацията струва милиони, най-ценно се оказва сърцето...

Емили Стантън е млада милиардерка и главен изпълнителен директор, която винаги е контролирала живота си до последния детайл. Но когато едно „недоразумение“ със закона попада в обективите на папараците в Маями, перфектният ѝ имидж се разпада. Сделка за милиарди е под заплаха, а бордът на директорите на фирмата ѝ решава да наеме най-доб­рия кризисен консултант, който да изчисти репутацията ѝ.

Дерек Прайс е чаровен, безкомпромисен и готов да нарушава правилата, когато е нужно. Той никога не губи и никога не смесва работата с удоволствието. Но срещата с Емили променя всичко...

В свят на корпоративни интриги, скандали и безмилостни медии двама непознати ще открият, че понякога най-големият риск е да се довериш на сърцето си.

ОЧАКВАЙТЕ НА 03.12.2025

Фентъзи приключение, което ще ви отнесе в облаците.
В свят на магии, интриги и летящи градове.

Високо над земята се носи Елидор – летящ град, чиито жители са надарени с крила, а искрящи дворци и храмове хвърлят сенки върху тесните улички. Там въздухът е пропит с магия, интриги и тайни.

Мей произлиза от аристократичен род. Тя е наследница на трона на Елидор и най-бързият Пепелен воин. Но когато кралят умира, магическата руна на властта не отива при нея, а за всеобщо изумление я получава мистериозният Луан – отлъчен от обществото търговец на тайни от най-бедната част на града.

Против волята си, Мей трябва да го обучи да управлява силата на магическата руна, за която тя цял живот се е готвила. И скоро разбира, че от тях двамата зависи не само бъдещето на Елидор, но и собственото им оцеляване…

Потопете се в магията на Елидор и се насладете на приключение, което завършва в една самостоятелна книга.

Общи условия

Активация на акаунт