Отговори
# 165
  • София
Здравейте, отдавна не съм се включвала, но имам време само да ви изчитам, но сега твърдо реших да драсна два реда.

първо: ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАЛКИ И ГОЛЕМИ, ДНЕШНИ И ВЧЕРАШНИ РОЖДЕННИЦИ!Нека всички ваши мечти станат реалност в следващите месеци.

ох, разсеях се и забравих точно какво щях пиша
а, сетих се - на Тони, като втори зъби му никнат кучешки - има ли други такива бебета??
Ако има някой от Девин, или наоколо или пък познава района много ще съм благадарна ака ми отговори на следните въпроси:
За Великден ще ходим в Девин. Искаме да кръстим Тони тогава. Аз искам да го кръста на Кръстова гора, но незнам дали не е много далеч, та въпросът ми е - колко далеч е Девин от Кръстова гора и откъде се минава? А вторият въпрос, при условие че е доста далеч е - има ли църква в Девин и ако не съм много нахална ако може някакви телефони.
Много ама много ще съм благодарна за отговорите!!!!

# 166
  • София
Аз също претоплям в МВ, но обикновенно нещата са в бурканчета! Не винаги мога да претопля на водна баня!

За пясъка - незнам какъв е бил, но съм виждала пясък по детски площатки, от който после всички дрехи и обувки са жълти! Мисля, че този е строителен и някой не си е свършил работата! Този пясъчник с капачето с пясъка ли върви?

# 167
Татянка, ами пак честито!   bouquet Неувяхваща любов! Heart Eyes

Бабъл, много сте сладки и двете! Hug

Скарлет, Девин и Кръстова гора са доста далече - на около 3 часа път с много завои! В Девин не може, да няма църква. Пампорово е горе-долу посредата на това разстояние, а там е сравнително новата църква... Вариант е и църква в Широка лъка... А защо не - в някое тихо селце със стара църква, но с прелестна природа, пък гощавката може, да е където сте си решили!  Wink Сещам се за едно параклисче в с. Гела - насрещ нищото, но гледката е като от птичи поглед!  Peace Но ако искате по Великден, да кръщаване непременно трябва предварително, да уговорите! Peace

# 168
  • Русе
О, забравих да кажа - конюнктивитът на Вили със сигурност е от хремата - предава се по слъзния канал, който върви по протежението на носа - сравнително често срещано явление.
Диди все още е със "запушен" слъзен канал, та доста се интересувам по темата. В последно време отричат и кърмата и лайката като средства за лечение на "конюнктивити" Confused, макар че доста майки са се убедили в ефекта  Thinking. Очната, при която ходим през месец, препоръчва капки за очи, които са подходящи и за третиране на хремата(като източник на възпалението)...

# 169
  • 2 етажа над тавана
Татянка, честита годишнина! Желая ви страстна и неувяхваща любов!  bouquet

Енви, мерси за комплиментите Blush А тоя параклис в Гела наистина е страхотно място - някак много доближено до бога ми се струва и страшно подходящо за кръщене. Гледката е невероятна, параклиса е действително насред нищото, абе с 2 думи - и на мен много ми е на сърце, но няма как да отидем до там да кръстим Маги, макар че това ми беше една от първите идеи. Не знам на колко километра е от Девин, но ако не е много далеч не е лоша идея. Само че доколкото имам спомен от времето, когато сме ходили там, той не е постоянно действащ и няма там постоянен свещеник, а идвал от Смолян ли, от Девин ли - не помня newsm78

# 170
ТатянкаHug  bouquet

Бабълче, много хубави снимки! Hug Heart Eyes Hug

енви, дано скоро се оправи оченцето на малката сладурка! Praynig

# 171
  • София
Дайте снимки на този параклис, че ме хвана любопитството!

Вени, извинявай, незнаех, че не може строителен пясък, брееееейй к`во ли щях да правя без форума  Hug

Енви, напълно съм съгласна, затова и избора за подарък на повече ни затруднява. Като цяло ми се струва, че децата в тази възраст нямат кой знае какви нужди както беше съвсем в началото. Много добра ми се видя идеята за една хубава топка. Мислех аз нещо златно, ама това значи да се изръсиме и да прибавиме още една кутийка с бужи и да я забутам надълбоко. Мислех бижуто аз да го нося, тази ми мисъл ме доведе до другата ми идея сега - нов монитор.... може ли нов монитор за Стаско примерно   Mr. Green

# 172
Бабълка, за Великден все ще има някакъв свещенник, пременени бабички, шетня.... А я си представете - какъв празник ще е това за цяло село - едва ли в близките години ще е кръщавано друго дете там! И свещенникът ще си направи ритуала тертиплийската, а не претупано! Обаче трябва, да си такъв тип човек - не на всеки би му допаднало. Grinning

Данче, нямам снимка, която да мога, да кача. Представи си мъничко параклисче нависоко и наоколо... нищо - само зеленина, тишина, върхове, зеленина, тишина ... и ти си на почти най-високия връх... и пак зеленина, тишина...  Peace Ох, отнесох
 се! Blush Съгласявайки се с разсъжденията ми за подаръците, би трябвало да се улесниш! Mr. Green

Юлче, Иленка, Филипка, много мерси!  bouquet

# 173
Иамх аз едно таквоз бижу златно от време оно... Знаеш ли, Данче, кога си го получих? За сватбата  Mr. Green  Дотогава мама ми го носеше и аз даже не съм знаела никога, че е мое!

Бабълче, аз готвя предимно в МВ-то, в йена, без капак. Много ми е удобно. Изискването за капак е за самата фурна - да не се отделя влага, защото МВ-то може да се повреди (не са като обикновените фурни в това отношение - в обикновена фурна спокойно можеш да сложиш цяла тава пълна с течност и да си свиркаш, нищо не се поврежда, защото влагата успешно си излиза навън, при МВ-то не е точно така). За затопляне на вода за кашата ползвам бурканче от бебешка храна, но без етикета.
Ето любимата ми рецепта - пресни гъби печурки, отделят се пънчетата от гугличките. Намазва се капакът на йенска тенджера с масло. Слагат се гъбките - гуглички и пънчета. В гугличките се слага по мъничко масло. Отгоре се ръси сол и черен пипер. Слага се в МВ-то на 650 W за 4-6 минути (зависи колко гъби), МВ+грил. Ако няма грил МВ-то - пак става.

Иленка, специалността ми е електроинженер. Това за кърмата знам, че се отрича (аз нямам мнение, щото не съм пробвала), но на мен лайката ми действа - на другия ден нямам конюнктивит. Може пък просто да ми минава заедин ден, а?  Thinking Това не е ирония, просто се зачудих. Между другото най-лошия конюнктивит през живота ми го хванах в една русенска болница (тази, която е до парка) - брат ми си счупи ръката, вкараха го за 1 нощ, а аз явно съм пипала не каквото трябва в стаята му и на другия ден - цъфффф. И двете с мама при това. И точно с лайка се оправих  Thinking

# 174
  • Русе
Татянка, честита годишнина! Много хубава дата сте си избрали за присъдата! Още дълги години "обреченост" ви желая!  bouquet

юлче, и аз мога да кажа, че лайката действа  Peace - Диди като я изписаха от родилното, точно с лайка я оправих, и точно за ден-два (после се установи запушен слъзен канал, но на другото око)...Просто споделих какво съм прочела, щото ме вълнува "очната" тема... Laughing

# 175
леле, докато ви изчета и Радост се събуди, но ще я оставя още 5 минути в леглото, или поне 2, ахахаха

Татянче честита ви годишнина   bouquet още 100 х толкова

Енви, дръж ни в течение минава ли конюктивита, мила....

а сега за подаръците, ами ако щете вярвайте, ще купя на Радост нещо от магазин за 1 лев, там има такива джунджурийки - за всеки ден по нещо, ахахахахахахах. Толкова играчки има нашта, но единствената, която й задържа за повече време вниманието е едно дървено сметало, което взех точно от такъв магазин и то за да не ми мрънка до вкъщи.....а й стана любимата играчка......От там съм й взимала още 2 неща и не спира да си играе с тях  Mr. Green А "марковите" и скъпарски играчки си стоят в коша. bowuu

някой пита за кучешки зъби? аа, Скарлет - на Радост не й избиха горните предни резци, ами вторите резци, Виж да не си с еобъркала, защото и аз си мислех в началото, че с акучешки, пък то с еоказаха 2-ри резци Simple Smile

# 176
  • София
В пясъчниците в квартала е от този гадния пясък, който вдиха прах и цапа и е с едни едри камъчета, които Вальока все си пъха в устата.  Close

Абе моят младеж нещо много грубо го раздава, а винаги са ми били много неприятни такива хора  Sad Ходи и дърпа играчките на децата, разревава ги всичките, а като някой му вземе нещо и почва зверски да се дере и да хапе. Ужасно грозно е и се надявам скоро да престане с тея номера!
Хайде и да го похваля малко - върви по пътя на Симонка Черепахова и нейната подреденост. Започна да затваря капачката на шишето с вода; слага вече рингчетата на конуса, все още не ги подрежда по големина, но пак е напредък; разчисти ми парфюмчетата от шкафа на пода и си подреди количките на рафта; като счупи някоя играчка, взима съответната част и я слага в/у играчката  Mr. Green Е такива ми ти работи.

Раче, можеш да си поръчаш трамплин от Пакостник, там има! http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=2107 Виждала съм деца над 2 годинки, че нямат никакъв проблем с него, но за по-малки май не е много подходящ.

За ЧРД-то мисля да си поръчаме летни дрешки, кола за бутане, а си бях харесала и една къщичка с телефонче, дрънкалки, нещо като часовник и фигурки, които се вкарват в съответните дупки, само че нещо вече не я виждам в онлайн магазините (май беше на Бертони, струваше о/о 10-15лв, ако някой я види някъде, да свирка!)

Последна редакция: ср, 21 мар 2007, 15:23 от Renkata

# 177
  • София
Енви, много благодаря за идеята. Ще потърся нещо за този параклис и някави координати!  bouquet  bouquet  bouquet
Фурор, каква е разликата, как се определя при нас не са първите два горни, а до тях, да току що опипвайки зъбите си разбрах..... да втори резци са, ама и аз съм една............шматка

# 178
  • София
Татянка, честита годишнина!   bouquet

Сминс, абсолютно никакъв успех с гърнето засега, ама аз май даже и позарязах опитите напоследък  Embarassed Ще чакам по-топлото време, че поне да не се хабя в събличане и обличане на един куп дрехи.  Rolling Eyes

Аз винаги подгрявам и размразявам в МВ-то и понякога готвя за малкия там. Напоследък толкова не ми стига времето, че е немислимо да се лиша от това удобство.

За мен Гела винаги е било едно от най-приказните места в БГ!  Peace Енви, мерси за идеята, дано да може да се възползваме от нея!  Hug Лятото там има гайдарско надсвирване и може да направим едно пътуване натам и да комбинираме поводите.

# 179
Бабълче, снимките са много готини, а тортата е върха  Peace
Аз също подгрявам яденето и размразявам в МВ

Общи условия

Активация на акаунт