Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 1

• 18 402
  • 768
  •   1
Отговори
# 225
Аз приготвям АМ по инструкциите на кутията - преварявам водата, оставям я да се охлади до приятно топличка и я наливам в термоса, който ползвам след това през деня за приготвянето на АМ.
Това за дезинфекцията на млякото на прах също го гледах като препоръка и пробвах 2 дни да държа вряла вода в термоса, но при нас не работи, защото бебчо за секунди минава през фазите на глад и няма търпение да чака по 3-4  минути с приготвената бутилка в студена вода, за да достигне до нормална температура и да може да яде.

Питах 2 педиатърки по темата и казаха, че даже не било нужно водата да е преварена, камо ли пък кипяща.

# 226
Преварявам бебешка вода и я връщах обратно в бутилката. Попринцип бебешката вода може и да се ползва веднага на стайна температура и без да е преварява. Иначе аз правех млякото и го затоплях на водна баня.

Искам да попитам, когато дохранвате с АМ, първо давате кърмата и после АМ, или събирате кърма за едно цяло ядене и давате, през другото време на АМ (това по-скоро, ако се цеди кърмата)
Моята започна да намалява от няколко дни, опитвам да стимулирам, но не виждам резултат и се подготвям за дохранване

# 227
Аз съм доволна от машината за АМ на Томее Типпе. Взех от олх втора ръка. Взехме нов филтър, разбира се - в озон са по 50 лв. Порцията става за под минута.

# 228
Помня, че и аз в началото преварявах, после много ми писна и купувахме бебешката вода на Бебелан или Девин с розовия етикет, та се родих. Сега още не приготвям АМ, но вероятно ще дойде и този момент, като не успява само с кърма да се наяде.

# 229
Аз исках максимално бърза процедура. Че иначе тя ревне и аз 15 мин да приготвям мляко докато тя пищи, ще ми се скъсат нервичките. И нейните.

# 230
Аз доста бързо се научих да приготвям млякото.Само притоплям и разбърквам,защото иначе гладницата няма търпение и почва да си яде лигавника и ръцете от глад .

# 231
Google, подкрепям за машината на Томи Типи! Това е нещо уникално! Просто наистина за под минута е готово млякото! Всички уреди, които ползваме са на Томи Типи. Много удобно за из път имат комплект термос и шише, което охлажда млякото до температура 37градуса. Сега сме навън, наляла съм преварена гореща вода в термоса (държи до 4часа топло), след това се слага нужното количество в шишето за охлаждане, натиска се едно копче, разклаща се и за 1мин е охладено и готово за поднасяне! Отделно имат и една машинка за топлене (ако се налага), тя също топли изключително бързо до температура 37 (такъв уред би бил изключително от полза за кърмещи мами, които вадят кърмата от хладилника)
Утре ще давам витамин К1 20капки. Не ми уточниха обаче с пипетка ли? В млякото ли или преди хранене? Ако може да кажете как сте ги дали вие

# 232
Момичета,колко грама качиха бебчета ви през първият месец?
Днес бяхме на първа консултация при педиатъра и ми казаха,че е качила малко.
Около 600грама за месец.
Роди се 3230,изписаха в 2990,а в момента е 3600.
Кърмя я и хич не ми се иска да дохранвам с АМ. Бебето си суче и заспива спокойно,което би следвало да значи, че млякото и стига.
Посъветваха ме,ако се притеснявам ,другият четвъртък да я заведа отново за да я премерят.

# 233
Витамин К, педиатъра ни сложи капките във водата, но задължително трябва да я изпие всичката за деня.
Нашата бебка беше качила 700грама, изписаха ни 2900гр и бяхме 3600гр. Прикачвам една таблица ориентировачна за наддаването. За бебета на кърма знам, че наддават по кг и кг+, тези на АМ наддават по-малко.

# 234
  • България
Google, подкрепям за машината на Томи Типи! Това е нещо уникално! Просто наистина за под минута е готово млякото! Всички уреди, които ползваме са на Томи Типи. Много удобно за из път имат комплект термос и шише, което охлажда млякото до температура 37градуса. Сега сме навън, наляла съм преварена гореща вода в термоса (държи до 4часа топло), след това се слага нужното количество в шишето за охлаждане, натиска се едно копче, разклаща се и за 1мин е охладено и готово за поднасяне! Отделно имат и една машинка за топлене (ако се налага), тя също топли изключително бързо до температура 37 (такъв уред би бил изключително от полза за кърмещи мами, които вадят кърмата от хладилника)
Утре ще давам витамин К1 20капки. Не ми уточниха обаче с пипетка ли? В млякото ли или преди хранене? Ако може да кажете как сте ги дали вие

Може ли линк към машинката за топлене за уреда за кърмещите майки?

# 235
Като ви чета как се движат бебчетата откъм кг..уау
При нас положението е за 20дни е качил около 300гр. Все още няма 3кг😀 .
Роди се 2850,изписаха ни 2650, в момента е 2950. Първата седмица вкъщи беше много поспалив,доста лениво сучеше и не качи нищо. Почна да качва реално от 10тия си ден, но до 1вия месец едва ли ще мине 500гр..
Само на кърма е,суче си, спи си,спокоен е. Единствено вечер иска да суче доста често.

# 236
Lady_Kalinka, пускам сайта, от който купихме всичко.
https://www.tommeetippee.com/en-gb/product/letsgo-portable-baby-bottle-warmer

# 237
Моето качи 900 гр, което уж е в норма, знам, че трябва 30 гр на ден горе-долу да е. Този месец се надявам на килограм Simple Smile

Mikmarr, честно казано 300 гр за 20 дни ми се виждат много малко предвид, че и детето е родено мъничко.  По принцип ако са недохранени децата спят много и не плачат, за да пестят енергия, така че на твое място бих говорила с педиатър дали е ок такова качване.

# 238
Спокойно не сте единствени и аз днес като четох във ФБ групата кой колко е качил за месец, ние изобщо не сме така. Първите две седмици с жълтеница, чак тогава започна да пие АМ. От бебе до бебе има разлика, то и качването много не е ок, защото педиатрите препоръчват после и диети. Важното е, че бебчетата са здрави, нахранени и спокойни. Не може да се сравняваме с другите, всички са с различен старт.

Като ви чета как се движат бебчетата откъм кг..уау
При нас положението е за 20дни е качил около 300гр. Все още няма 3кг😀 .
Роди се 2850,изписаха ни 2650, в момента е 2950. Първата седмица вкъщи беше много поспалив,доста лениво сучеше и не качи нищо. Почна да качва реално от 10тия си ден, но до 1вия месец едва ли ще мине 500гр..
Само на кърма е,суче си, спи си,спокоен е. Единствено вечер иска да суче доста често.

# 239
Момичета, ходихте ли вече на ортопед? На нас на първата консултация педиатърката ни каза до 4-ти месец да отидем. Стана така, че отидохме, когато бебето направи 1м. точно. Каза ни да правим 2 упражнения, защото кутрето му е малко надолу и на ходилото да го изправяме. След 2 седмици ще ходим пак, иска да го види, макар че не сме много постоянни в упражненията, той изобщо не стои…
За момичетата от Варна- ходихме при Живков, прегледа ни беше няма и 5 мин, гледа го и на ехограф, таксата беше 130лв., останахме доволни предвид бързия преглед. Гледа го и за рефлекси, аномалии.

Вашите бебета пропускат ли дремки? На нас ни се случва през деня да пропусне 1-2, може би заради коликите не знам, нервен е.
Мамите, които кърмят - когато кърмите имате ли случаи в които бебето се дърпа, сърди, плаче, не иска да яде? При нас се случва от 2-3 дни и се притеснявам с това сукане по няма и 10-15 мин да не ми намалее кърмата…
А гърдите Ви меки ли са?

Общи условия

Активация на акаунт