Кухня от Икеа - тема №4

• 7 039
  • 89
  •   1
Отговори
# 75
Днес поръчахме кухнята. Бяхме на две консултаци, ами аз с моето съвсем дргуго образование си направих много по функционален проект от техните консултанти. Да, бяха много любезни, помогнаха ни за някои дреболии, но за основното разположение, защото при нас пространството е кът, аз си го усвоих на макс функционално с проект, така че бих казала - браво на мен. Около 9 к ми излезе без уреди, в новият им цвят  AXSTAD с конструкция METOD. Чакам доставка вече, да видим кога. Има липса май на някое чело, но последно утре ще изписват всичко, до сега смятаха ръчно оферти, защото програмата им нещо не работила и декоративнте панели  ги добавят ръчно.   Ето го и проекта, като е комбиниран и с хол наляво, врата- няма, там е свод, плота ще е по-малък, а мивката-ъглова, плота се държи на крака и всичко това- мое дело    
Скрит текст:

Здравейте, бих помолила за малко повече информация относно зелените вратички  axstad. Имате ли вече впечатления за вратичките.Предполагам кухнята вече е сглобена, бихте ли ми изпратили снимка на лично съобщение. Бях в ИКЕА, но не видях сглобена цяла кухня с тези вратички , а искам да видя точно с дървен плот. Вашият какъв модел е. Благодаря предварително.

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 09:05 от pavlina z

# 76
Има я сглобена в София на околовръстното

# 77
  • София
Дайте съвет къде да отида за плот и гръб за кухня metod. Знам че тряжва по-голяма дълбочина от стандартните и да е 65 см. Кухнята ни е ъглова и не искам лайсни. За друга кухня плот купихме от салекс и изрязаха ъгъла и със специален комплект го съединихме вкъщи и буквално не се виждаше. Кухненските плотове на икея също не са лоши сякаш, но гърбовете им са ужасни. Преди бяхме с плочки, но сякаш не ми се занимава с фуги. Гледах компакт плотовете в Роси, но не знам с монтажа има ли специфики (като не сме съвсем без опит и други кухни сме сглобявали).

# 78
Дайте съвет къде да отида за плот и гръб за кухня metod. Знам че тряжва по-голяма дълбочина от стандартните и да е 65 см. Кухнята ни е ъглова и не искам лайсни. За друга кухня плот купихме от салекс и изрязаха ъгъла и със специален комплект го съединихме вкъщи и буквално не се виждаше. Кухненските плотове на икея също не са лоши сякаш, но гърбовете им са ужасни. Преди бяхме с плочки, но сякаш не ми се занимава с фуги. Гледах компакт плотовете в Роси, но не знам с монтажа има ли специфики (като не сме съвсем без опит и други кухни сме сглобявали).
Дълбочината им е 63 см. Има термоплотове с тази ширина в Строймаркет и Салекс, в други магазини също. Компакт също става, може и плот 90 см да се стесни.

# 79
Има я сглобена в София на околовръстното
Трябваше да уточня, че става въпрос за центъра за поръчки Пловдив. Нямам възможност да отида скоро до София

# 80
  • Бургас

Това е което имам в момента на телефона, довечера може да снимам и фронтално кухнята. Ако те интересува нещо конкретно, пиши на лично

# 81
Аз да попитам - виждам края на плота и котлоните. Това е над чекмедже от 80 см. ли е?
Дълбочината на плота сякаш е по-голяма също от стандартните, навътре се вижда да са котлоните?
Понеже имам подобен казус искам да в по-далеч от страницата.

# 82
  • София
Дълбочината им е 63 см. Има термоплотове с тази ширина в Строймаркет и Салекс, в други магазини също. Компакт също става, може и плот 90 см да се стесни.

Благодаря, ще разгледам утре подробно. А компакт има ли много тънкости при монтажа? Аз съм виждала само поставен в магазин за кухни, нямам опит с такъв плот, но сякаш стои красиво. Други предимства освен външния вид не съм проучвала

# 83
  • Бургас
Кухнята е изцяло с м8й проект, гърба е рязан, защото шкаговете исках да са до горе и дойдоха по ниски. 100см са, има още за слагане над хладилника декоративни лайсни и те са рязани, ние си ги нарязахме. Плота не знам дали е по голям от стандартен, защото не знам какъв е стандарта. Дълбочината на шкафовете е  80см долен ред, само на аспиратора е по малък   . Плота за хранене лежи върху крачета в единия край и върху шкаф 60см завъртян. Мисля че се виждаше в проекта.

# 84

Благодаря, ще разгледам утре подробно. А компакт има ли много тънкости при монтажа? Аз съм виждала само поставен в магазин за кухни, нямам опит с такъв плот, но сякаш стои красиво. Други предимства освен външния вид не съм проучвала
Не се кантира и не се раздува, това му е най-голямото предимство. Освен това е тънък, поврежда се по-трудно, устойчив е сякаш на повече топлина от стандартен термоплот.

# 85
  • София
Много благодаря, drago. Ще пиша да се похваля като поръчаме 🙂

# 86
  • София
А мивката на глух или на ъглов шкаф е сложена? ИКЕА предлагат ли това?
И как е организиран самият шкаф? С рафт или с механизъм?

# 87
А мивката на глух или на ъглов шкаф е сложена? ИКЕА предлагат ли това?
И как е организиран самият шкаф? С рафт или с механизъм?

Като гледам е на ъглов шкаф 88х88 см с чупеща врата. За него има рафт или въртележка. Въртележка ако е изрязан шкафа за отцедника няма как да се монтира.

# 88
Кухнята е изцяло с м8й проект, гърба е рязан, защото шкаговете исках да са до горе и дойдоха по ниски. 100см са, има още за слагане над хладилника декоративни лайсни и те са рязани, ние си ги нарязахме. Плота не знам дали е по голям от стандартен, защото не знам какъв е стандарта. Дълбочината на шкафовете е  80см долен ред, само на аспиратора е по малък   . Плота за хранене лежи върху крачета в единия край и върху шкаф 60см завъртян. Мисля че се виждаше в проекта.

Много благодаря за споделените снимки. Изясни ми се визията.

# 89
  • Бургас
Ъглов шкаф и горен ред е ъглов/макар, че в Икеа бяха твърдо против, трудно се монтирал, защото ако стената не била права не влизал на релсите и там се разписвах на мой риск, добре че майстора и мъжът ми бяха с мен и ми казаха, че не е чак толкова страшно.Мъжът ми  с маалко помощ от майстора го монтираха без никакъв проблем/дали ни таксува 400лв или и по малко, основно за свързването на ВИК/, общо взето кухнята не е коййй знае какво като монтаж, мъжа ми я сглоби с мен , само за релсите и качването на горен ред имаше помощ от майстор и рязането на плотовете. Брахме ядове докато наредим чекмеджетата само и челата се разминават, ако малко объркаш дупките за монтаж, и там с механизмите за релсите има цака, но се оправихме с ютюб Grinning.....
. Относно мивката- Рязан е за плота, долу са рафтове . До ъгловият е съдомиалня и до нея за бутилки.Всъщност метода е като ПАКСА, даже ако не се лъжа големите шкафове, за хладилник и до него, основната конструкция е пакс..  да не говорим, че и там проектанта мърмореше, че не можело да влезе моя хладилник, щото бил стандарт шкафа.....викам какъв стандарт, то има разграфени дупки през 3 см вътре, ще си махам и слагам където искам рафтове и ще си набутам моя хладилник. Честно казано аз съм психолог по образование, никога не съм имала допир с проектанство, но се оказа че си нагласих според желанията ми кухнята по добре от консултанта, освен да мърмори, не видях голяма полза от този  тук в Бургас. Последната поръчка я направихме онлайн, през Варна, е там жената наистина ми даде ценни съвети и си личеше, че има и опит и желание да ми съдейства.

Някой ме питаше дали се цапа и замазва....еми цапа се, но аз не съм от типа Монк. Минавам периодично с мокра кърпа с препарат и толкова, лесно се почиства. За мен цвета и това да си го направя удобно ми е водещо, буквално се влюбих в този цвят.

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 07:54 от Cherry^Blossom

Общи условия

Активация на акаунт