Физиотерапевт в София? Пукане на челюстна става.

• 188
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте!
От около два месеца забелязах, че от лявата страна челюстната става ми пука при ядене или отваряне. Приятеля ми го забеляза докато се храним и чуваше пукане, особено ако съм яла нещо по-твърдо. Преди 2/3 години ми махнаха и брекетите. Носих ги, защото имах малко изместване на челюстта по към дясната страна. Та първо си помислих да не би нещо да съм разместила захапката или нещо подобно. Принципно нямам болка, но покрай Коледа не знам какво се случи ама тогава вече за няколко дни си ме болеше и се усещаше кофти опъване…Вчера бях на преглед при ортодонта ми, но той каза че това е “слабост на съединителната тъкан” и това няма реално лечение. Просто трябва да избягвам твърда храна, дъвки и тн. То аз принципно и не ям много твърдо, а дъвки изобщо така чее, отметвам това. Другото което ми предложи е физиотерапия. Та тук идва и моят въпрос. Знаете ли къде в София има добър физиотерапевт или някой специалист, който би погледнал този проблем? Или като цяло бих се радвала, ако имате съвети или сте минавали през нещо подобно и споделите опит. Simple Smile)
Благодаря предварително!

# 1
Аз съм със сублуксация на челюстната става, понякога със зверски болки.
Ходила съм на терапии затова, помагат наистина.
Вариант 1 - иглотерапия.
Вариант 2 - взимаш си направление от ЛЛ за физиотерапевт и отиваш на процедури. Полагат се 20 процедури по НЗОК, аз лично съм правила ултразвук и някакви нагревки. Моите ги правих в Транспортна болница, но реално може навсякъде, където има физиотерапия, дали в ДКЦ-тата или в някоя от болниците, общо взето - както ти е удобно.
За домашно лечение, много помага мазането с Волтарен на ставата (външно, разбира се).

# 2
И аз щракам... Disappointed Relieved Това ми създава голям проблем, защото навън и в компания трябва да се съобразявам винаги, какво поръчвам. Нямам болки или дискомфорт. Също ортодонт ми каза, че няма лечение и да внимавам, като се прозявам да не си остана с отворена уста. Dizzy Face
Ще следя темата.

# 3
При такова оставане със отворена уста, не се опитвай да я затваряш веднага насила, а я отпусни колкото може, и след това бавно я притваряй, може и леко с ръка. Че иначе се подува и трябва после насила при зъболекар.
Преди 35г. мисля, един зъболекар ми каза че ще имам проблем с челюстната става, и може би ще трябва операция. Та в последните години, все нещо пращи и хрущи, и все имам чувството че се размества и стои някак непълно затворена (мандибулата ).
Сегашните поколения са с по-чести такива проблеми. Аз например изобщо нямам мъдреци, и не помня изобщо да са се опитвали да растат. Не ме и боли нищо там.

Общи условия

Активация на акаунт