От около два месеца забелязах, че от лявата страна челюстната става ми пука при ядене или отваряне. Приятеля ми го забеляза докато се храним и чуваше пукане, особено ако съм яла нещо по-твърдо. Преди 2/3 години ми махнаха и брекетите. Носих ги, защото имах малко изместване на челюстта по към дясната страна. Та първо си помислих да не би нещо да съм разместила захапката или нещо подобно. Принципно нямам болка, но покрай Коледа не знам какво се случи ама тогава вече за няколко дни си ме болеше и се усещаше кофти опъване…Вчера бях на преглед при ортодонта ми, но той каза че това е “слабост на съединителната тъкан” и това няма реално лечение. Просто трябва да избягвам твърда храна, дъвки и тн. То аз принципно и не ям много твърдо, а дъвки изобщо така чее, отметвам това. Другото което ми предложи е физиотерапия. Та тук идва и моят въпрос. Знаете ли къде в София има добър физиотерапевт или някой специалист, който би погледнал този проблем? Или като цяло бих се радвала, ако имате съвети или сте минавали през нещо подобно и споделите опит.

Благодаря предварително!