Нездравословната храна в детските ясли, градини...!

• 24 854
  • 256
  •   1
Отговори
# 165
  • най-шареното място
Успокои ме. Мерси! Ако е научено на каквото трябва първите 7, би трябвало рискът да пада рязко. Поне да се надяваме Simple Smile
Защо ще обядва баница или в стола, като може да се нахрани в къщи?.
Въпросът е риторичен, не ми отговаряйте, че отиде темата! За градините и преди тях е!

# 166
  • Linz
Габи (не знам дали помниш- виждали сме се в Патиланци) , знаеш ли, че маргарин има и в сухара?

# 167
Може ли някой да състави тук едно идеално дневно меню за деца на възраст от 3 до 6 години например- възрастта, в която се ходи на детска градина..
не може идеално меню да се състави, не е това целта, а просто от храната в градините да се изключат най-вредните неща- вафли, маргарини, флурираното мляко, пържените филии и мекици, синтетичните бульони, на следобедна закуска вместо паста да се дава плод например. мен това би ме задоволило- не държа всички деца да се хранят както на мен ми харесва
за мен е правилно разделното хранене и избягване на прясно мляко и месо, според рени- суровоядството, така че идеално меню няма

# 168
  • Linz
Хе виж ти някой яде и като нас  Shocked Mr. Green Wink Рени давай менюто за цяла седмица и да правим частна кухня Joy
Де да можеше Whistling Но не сме компетнтни... Tired

# 169
  • Linz
не може идеално меню да се състави, не е това целта, а просто от храната в градините да се изключат най-вредните неща- вафли, маргарини, флурираното мляко, пържените филии и мекици, синтетичните бульони, на следобедна закуска вместо паста да се дава плод например. мен това би ме задоволило- не държа всички деца да се хранят както на мен ми харесва
за мен е правилно разделното хранене и избягване на прясно мляко и месо, според рени- суровоядството, така че идеално меню няма
Всъщност- не според мен. Просто аз съм чела може би малко повече от теб.

# 170
  • София
Габи (не знам дали помниш- виждали сме се в Патиланци) , знаеш ли, че маргарин има и в сухара?

Помня, помня..

Честно, като се замисля къде, какво и колко има във всеки един хранителен продукт, и ми се завива свят, но какво да направя, кажи ми...?!

# 171
Успокои ме. Мерси! Ако е научено на каквото трябва първите 7, би трябвало рискът да пада рязко. Поне да се надяваме Simple Smile
Защо ще обядва баница или в стола, като може да се нахрани в къщи?.
Въпросът е риторичен, не ми отговаряйте, че отиде темата! За градините и преди тях е!
Въпреки риториката във въпроса ти, ще си позволя да ти отговоря:
Защото другите правят така...
Междучасието преди последния час си купува сандвич, само за да не яде маджата. А в пубертета дори и да сготвя това, което обича, то пак ще се намери защо да го откаже или просто да заяви, че не обича вече това ядене.... Просто е възраст на отрицанието и отделянето от родителите.

Другия въпрос е училищния стол - там ходят много лелки и е трудно децата да се доредят до храна за самия ден. Трябва да са записани предварително за седмицата от предния петък, поне така така беше преди 2 години.
Колкото до училищната лафка - там едно пакетче салфетки (обикновени, за нос) е 1 лв. Толкова е и шишето малка вода... Докато в магазина срещу училището водата е 50ст... Отделно едва ли някой от учениците ще следи срока на годност на кифлата, която си купува или ще знае каймата на принцесата дали не е стара

# 172
  • Linz
Честно, като се замисля къде, какво и колко има във всеки един хранителен продукт, и ми се завива свят, но какво да направя, кажи ми...?!
Това имах предвид с първите си включвания в темата... оправия няма.

# 173
  • най-шареното място
?
Рени, кое ви прави некомпетентни? Доброто гледане на 1-2 деца сравнени със сухи теории и дипломи....
Няма регламент дето да го прави възможно.
В крайна сметка някой види ли надежда нещо да се поиска и получи от общини, съвети и директори?

На Кронки..., това е въпрос на възпитание  и е много рано да се каже кой колко и дали изобщо ще успее, но има шансове.

# 174
  • Linz
?
Рени, кое ви прави некомпетентни? Доброто гледане на 1-2 деца сравнени със сухи теории и дипломи....
Няма регламент дето да го прави възможно.

Все си мислех, че не всеки може да се занимава с хранене на деца... нали има рецептурници по които се хранят децата в ДГ...

# 175
на следобедна закуска вместо паста да се дава плод например. мен това би ме задоволило- не държа всички
Да,но не всички мислят така за съжаление. Rolling Eyes
Ония ден една майка идва да вземе детето си от ясла и ме пита знам ли каква е следобедната закуска.Аз и казвам -мляко с гриз,а тя -"Затова ли е все гладен като го взема!".
С една дума,нея я интересува детето и да е добре заситено.Предпочита някоя тестяна закуска,вместо нещо леко,като плод например,но поне да е полезно. Confused

# 176

На Кронки..., това е въпрос на възпитание  и е много рано да се каже кой колко и дали изобщо ще успее, но има шансове.
Имам дете в детска градина и дете в училище. Пиша от опит.
Ония ден една майка идва да вземе детето си от ясла и ме пита знам ли каква е следобедната закуска.Аз и казвам -мляко с гриз,а тя -"Затова ли е все гладен като го взема!".
С една дума,нея я интересува детето и да е добре заситено.Предпочита някоя тестяна закуска,вместо нещо леко,като плод например,но поне да е полезно. Confused
Аз смятам, че много по-вредно е детето да е гладно (стомашния сок дразни лигавицата на стомаха).

# 177
  • Linz
на следобедна закуска вместо паста да се дава плод например. мен това би ме задоволило- не държа всички
Гладен е заради вече създадени лоши навици... така сме всички Tired

# 178
Аз смятам, че много по-вредно е детето да е гладно (стомашния сок дразни лигавицата на стомаха).
мляко с грис е имало, какъв глад, какъв стомашен сок?
а един банан е предостатъчен за следобедна закуска, вместо тутманик или филия с шоколад

# 179
  • най-шареното място
Аз също съм забелязала че детето е прегладняло след такъв крем.
Не че не го яде или има навика да закусва следобед. В къщи си яде плод - един - и се засища..
Кремът е такъв че не засища, дори може да отваря "изкуствен" апетит ако е по-синтетичен. Кремът не е нито полезен нито засищащ - мляко с флуор + грис Simple Smile. По-добре кисело мляко, но и то е с флуор.

Общи условия

Активация на акаунт