Потрепвания преди заспиване

• 597
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте! Имам едни много неприятни усещания от няколко месеца, които доста нарушават съня ми. Говоря за едни потрепвания- резки и много кратки, но многобройни. В момента, в който си легна, но все още не спя, само съм затворила очи, и се започва потрепване на главата, на ръцете, раменете, понякога и стъпалата. Това продължава много дълго, с часове, заспивам трудно. Знам за миоклонията, за крампите, но това е по-особено. Посещавала съм невролог, но не получавам конкретен отговор. Та, ако някой има идея, ще ми е от полза да сподели. Аз имам някои идеи, но първо проучвам 🙃

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 16:53 от YanaFR

# 1
  • София
Крампите може да са на различно място в тялото. Може да си пуснете изследване за маганезии и да видите да не би да е нисък и да има недостиг.

# 2
Да, правих изследвания на магнезий, б12 и витамин д. Магнезият е в норма, останалите бяха извън, но ги вкарах с прием на добавки. Не са като крампи, а по-скоро като конвулсии.

# 3
От пренапрежение.
Само преди заспиване ли се получават? И всяка вечер ли?

# 4
Да, само преди заспиване, в прехода между будно състояние и сън. От близо 4 месеца всеки път преди заспиване.

# 5
Пробвай с магнезий, поне 300-400 мг. Диаспорал Директ е много ефективен. И витамин В комплекс на Допелхерц.

# 6
Здравейте! Имам едни много неприятни усещания от няколко месеца, които доста нарушават съня ми. Говоря за едни потрепвания- резки и много кратки, но многобройни. В момента, в който си легна, но все още не спя, само съм затворила очи, и се започва потрепване на главата, на ръцете, раменете, понякога и стъпалата. Това продължава много дълго, с часове, заспивам трудно. Знам за миоклонията, за крампите, но това е по-особено. Посещавала съм невролог, но не получавам конкретен отговор. Та, ако някой има идея, ще ми е от полза да сподели. Аз имам някои идеи, но първо проучвам 🙃
И при мен е така,може би напрежение иначе не виждам как само като затворя очи се получава в пилубудно състояние и не винаги даже.Повече като легна по корем

# 7
Аз имах подритване на краката много дълго време. Пиех желязо, беше под долна граница серумното желязо, въпреки че хемоглобинът ми беше в норми. Сега скоро не съм получавала, но и хемоглобинът ми е в горна граница, а желязото е в средните стойности.

# 8
  • Пловдив
Ако не е от стрес и напрежение , пробвай с -
Магнезий - например 300 мг. Диаспорал , но от разтворимият, защото е чист магнезиев цитрат.
Серумните стойности на магнезият не са критерий за количеството му в мускулите.
Витамин Д - не пише какви са нивата при теб .
Хубава ензимна форма на В комплекс

# 9
Същата работа. Трета година вече. От нервност напрежение е. При мен е вследствие на влизане в предменопауза. Страшна нервност ме гони, мрачни мислим. Доктора каза че яйчниците намаляват резерва си и при мен има такава реакция. Като започна беше кошмарно. Не бях спала с месеци сигурно. Пий билкови неща и добавки за нерви. Ашваганда, вечерната иглика действа добре, маточина, мелатонин за съня и много други. И ги сменяй след време, защото спират да действат. Иначе ето един линк където е обяснено хубаво. Ако имаш повече въпроси може да пишеш на лично. И аз обиколих доста доктори и се бях притеснила.
https://avicennaint.com/bg/%D1%85%D0%B8%D0%BF%D0%BD%D0%B8%D1%87% … 0%B0%D0%BD%D0%B5/

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 08:53 от Vbb07

Общи условия

Активация на акаунт