2025 Основен ремонт и цялостно обзавеждане на жилище

• 4 609
  • 35
  •   1
Отговори
Здравейте!

Някой ако скоро е правил основен ремонт и пълно обзавеждане на апартамент в София би ли споделил колко струва цялото удоволствие. Напълно наясно съм, че има изключително много фактори, които биха се отразили на цената, но все пак искам да ‘чуя’ някакво мнение.

Става дума за жилище старо строителство от 120кв с 3 спални и 2 бани, което трябва да бъде напълно ‘изкормено’, ремонтирано и обзаведено със среден клас уреди, материали и тн. Една тераса трябва да бъде усвоена, а на друга да се постави нова дограма. Попаднах на този калкулатор, но не съм сигурен колко е ‘адекватен’.

https://irchitect.com/calculator/

Благодаря предварително!

# 1
Аз ремонтирах ново строителство и заради това няма да цитирам суми, защото няма да са релевантни. Преди всичко съберете оферти за СМР-то и за изработката на кухнята. Сложете на тази цена поне още 20% отгоре и след това добавяйте за уреди и обзавеждане. При купуването на уреди обиколете 2-3 по-големи вериги и поне 1-2 по-малки магазина за техника. Хващате един от служителите и почвате да обикаляте и избирате, накрая искате да Ви изготвят оферта за всичко. Така някои ще дадат допълнителни отстъпки, други правят подаръци и ще прецените кое Ви и най-изгодно. Помислете предварително за осветителните тела, контактите и ключовете. Те също могат да Ви изненадат откъм цена, в зависимост каква е визията Ви за интериора. За останалите мебели трябва да решите дали ще ги купувате едно по едно или отново мебелистите ще ги изработват изцяло или частично. Ако е второто, имайте предвид да Ви ги включат в офертата с кухнята.

# 2
Ние правихме преди две година на 100 кв. Основен ремонт на стар апартамент. Излезе ни около 150 000лв. Не го говора я топ лукс, а за среден клас. Най-вероятно на 120 кв. с поскъпването ще бъде около 200 000лв.

# 3
Ние правихме преди две година на 100 кв. Основен ремонт на стар апартамент. Излезе ни около 150 000лв. Не го говора я топ лукс, а за среден клас. Най-вероятно на 120 кв. с поскъпването ще бъде около 200 000лв.

Благодаря! Долу горе това очакваме и ние.

Ползвахте ли фирма и интериорен дизайнер или майстори, които търсихте сами?

# 4
  • София
Само обзавеждане на гарсониера, с две легла, кухня, гардероби, диван, маси, столове - към 20 000 лв. С уредите. Повечето неща са от ИКЕА и Виденов.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 07:43 от Rockstar

# 5

Благодаря! Долу горе това очакваме и ние.

Ползвахте ли фирма и интериорен дизайнер или майстори, които търсихте сами?
Не сме използвали дизайнери, ние си правихме нещата по наш вкус. Майсторите бяха познати на мъжът ми, тъй като той е в тези среди, но им заплащахме редовните цени.

# 6
  • София
Само мебели в 2 спални (легла и нощни шкафчета), ниши с вградени гардероби и дневна с трапезна маса и столове, диван, рафт за книги и вградена кухня с електроуреди. Плюс текстил и масичка със столове на балкона. Без ремонтни дейности и с готова баня. Около 40-45 000. Миналата седмица. Можеше по-малко, но доставките глътнаха много, защото е в курорт. ИКЕА, Аико, Виденов, Зора и Техномаркет основно. Само кухнята е по поръчка.

# 7
Преди 6 години , 3-таен пълен ремонт 30 000К

# 8
Преди година, 4-стаен стар 120кв.м, пълен ремонт - 170-180к лв с мебели по-поръчка.
Затова понякога има абсурдни коментари по групите, как така ще продаваш апартамент за 3000 евро/кв.м. Ами като след покупката  си вложил още 700-800 евро/кв.м, за колко да го продаваш!?
Да не говорим, че понякога не говорим само за материали и труд, а за нерви, разправии и проблеми.
Избягвайте ремонт извършен директно от дизайнера - те калкулират силно завишени цени за ремонта и работят с много подизпълнители - може да се паднете на добър изпълнител, както и на лош. И за двата ще платите солено.

# 9
  • София
Миналата година, 3 спални, две бани, ново строителство, има стълби - 240 000. Единственото, което мога да сложа в графа лукс са масата за хранене и диванът.

# 10
  • Сф
Много зависи в какво състояние е апартамента след избушването. Не всичко се вижда на пръв поглед. Един познат така като махна ламперията в коридора стените не просто трябваше да се шпакловат, а направо да се доизграждат. 80 кв, баня с тоалетна + тоалетна отделно ( в която се оказа повече работата от банята) ,без обзавеждане ,горе долу 1000 лв на квадрат труд +материали с познати майстори, които да не го товарят.  Обаче март мин. година беше готов. Не знам как е положението с цените сега.
Дограма,  входна врата,  къртене чистене, обзавеждане,  отделно.

# 11
Здравейте!

Някой ако скоро е правил основен ремонт и пълно обзавеждане на апартамент в София би ли споделил колко струва цялото удоволствие. Напълно наясно съм, че има изключително много фактори, които биха се отразили на цената, но все пак искам да ‘чуя’ някакво мнение.

Става дума за жилище старо строителство от 120кв с 3 спални и 2 бани, което трябва да бъде напълно ‘изкормено’, ремонтирано и обзаведено със среден клас уреди, материали и тн. Една тераса трябва да бъде усвоена, а на друга да се постави нова дограма. Попаднах на този калкулатор, но не съм сигурен колко е ‘адекватен’.

https://irchitect.com/calculator/

Благодаря предварително!

Разгледах калкулатора, но не можах да се ориентирам в цените, защото няма подробни разбивки - за труд и материали.
Мога да Ви разкажа за моя чуден ремонт от преди 3 години. Стар тристаен, тухлен 90м2 с отделна кухня, баня, тоалетна, килер и балкони. Буквално го "взривихме" до тухла. Направихме го по наш вкус. Не мога да кажа, че е супер лукс, но стана доста приличен. Струваше ни около 110 хиляди евро.  Ремонтът продължи 7 месеца, почти без прекъсване.

# 12
Здравейте ,тъй като ни предстои ремонт на жилище ново строителство,искам да публикувам цените които ми прати майстора и схема на банята,кято това говорим материалите от него ,ние единствено избираме плочките и обзавеждането за баня ,както и пода плочките на целия апаратамент

# 13
  • Сф
Помислих, че е само за банята цена.Joy
Банята 11800 ли е с материали?

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 09:51 от PureLove

# 14
Това е за баня,вик и под на целия апаратамент плочки,65 кв е пода а цялата баня е 25,материали от него само плочките и обзавеждане сивзимам аз

Общи условия

Активация на акаунт