Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се приготвят различните видове глазури?
Как се приготвят различните видове марципан?
Как се прави трансфер?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се приготвят различните видове глазури?
Различните видове глазури могат да бъдат приготвени, както следва: жълтъчна глазура от жълтъци, пудра захар и ром или вода; бяла ледена глазура от пудра захар, топла вода и разтопено масло; белтъчна глазура от белтък, пресята пудра захар и няколко капки лимон; шоколадова глазура I от твърд шоколад и масло или твърд маргарин; шоколадова глазура II от какао на прах - от масло, пудра захар, какао на прах, нишесте и прясно мляко; портокалова глазура от пудра захар и сок от половин портокал; глазура с кондензирано мляко - от подсладено кондензирано мляко и хранителни оцветители; глазура с прясно мляко - от прясно мляко, пудра захар и хранителни оцветители. Полезни съвети при приготвянето на глазури включват пресяване на пудрата захар, регулиране на консистенцията и бързо боравене, за да се предотврати засъхване или разтичане на глазурата.
-
Как се приготвят различните видове марципан?
-
Как се прави трансфер?
Трансферът може да се направи с помощта на разтопен тъмен шоколад, смесен с малко масло или бял шоколад, разтворен в топло прясно мляко. След това може да се използва за покриване на торта и изглаждане, като се изрязва излишният чаршаф. Друг вариант е масленият крем, който се разбива с миксер и се смесва с желатин, масло, течна глюкоза и белтък. След смесване трансферът се охлажда в хладилник за поне 12 часа преди употреба върху торти.
-
Как се правят розички и други декорации за торти?
-
Как да разточите марципан върху найлон?