Овлажнител за въздух

• 276 273
  • 693
  •   1
Отговори
# 405
  • Вече на светло в София
Здравейте спешно ми трябва овлажнител, защото детенце е болно и сухия въздух му дразни и без това болното гърло Sad  Връщам се да прочета темата. Някой знае ли дали прахосмукачка Реинбол овлажнява въздуха или само пречиства? newsm78

# 406
  • София
И така - след доста четене, купих овлажнител Lanaform Vapoluh, за който питах на предната страница в темата. Подарък за майка ми - тя е на 1ет, с парно, но и подово пуска (1 ет е все пак..) и въздуха й е изключително сух. Просто нямам забележки към този модел! Peace За сега е много доволна!

Отчита веднага при включване влажността в помещението, задава се исканата влажност, йонизатор  Peace, таймер за самоизключваме след 2,4,6 часа, три степени за силата на струята на овлажняване, достатъчно голям резервоар, филтър за пречистване на водата(сменя се когато потъмнее) , дистанционно - изобщо - всички екстри!  Peace
Студените микроскопични капчици вода са толкова свежи! Ние имаме котки  Heart Eyes , които в началото стояха постоянно до него и жадно дишат с нослетата - показателно за ползата от уреда Wink

Закупих го от представителството - на ул.Синчец, в Лозенец - ето сайта им :
http://www.bodycare.bg/relaks/za-vyzduha/item/83-vapolux

Момичетата са мн любезни, тестват го, обясняват , така и не разбрах дали и къде се предлагат в търговската мрежа, един модел имат в Технополис май,..

Успех в избора!   bouquet

# 407
  • София
  Здравейте и от мен! От вчера сме собственици на Lanaform mixy, разбира се след четене на добрите отзиви тук. При нас, когато парното работи във всички стаи въздуха става изключително чак осезаемо сух. Досега се борихме с мокри кърпи по радиаторите. Уредчето наистина е много симпатично и парата, която излиза от него създава наистина приятно усещане, но не съм сигурна доколко е ефективно за повишаване на влажността. Вече 2 часа работи включено на макс в стая от 10 кв.м. , но влажността продължава да е 32-34%, а като сложа една мокра плажна кърпа на радиатора за същото време се вдига на 45 %. Изключвам проблем с уреда, защото видимо си работи съвсем добре, но все пак искам да попитам и вас дали ннякой има такъв проблем и успява ли наистина уреда да се справи напълно със сухия въздух или трябва паралелно да си продължавам с кърпите, което до голяма степен го обезсмисля.

# 408
  • София
аз имам другият модел на Ланаформ и нямам такъв проблем. Напротив. Въздухът много бързо се овлажнява.
Да не би да не ти работи влагомера нещо добре?

# 409
КОй точно модел имаш?
http://www.bodycare.bg/za-bebeta/za-vyzduha-na-bebeto

Lady-B, колко струва твоя и кой точно модел е?

Мерси
 Peace
аз имам другият модел на Ланаформ и нямам такъв проблем. Напротив. Въздухът много бързо се овлажнява.
Да не би да не ти работи влагомера нещо добре?

# 410
  • София
Happy cveti,

Не знам защо не се отваря линка, Thinking  пускам друг, извинявам се!,..

http://www.bodycare.bg/za-vyzduha/ovlazhnitel-ionizatori

От тези овлажнители за майка ми взех модел Lanaform Vapolux , с препоръки от Bunnie   bouquetи  Нини   bouquet

Твоя линк е от раздела "За  бебета"   Simple Smile , а този модел е в раздела "За въздуха"   Simple Smile

# 411
здравейте,
в чудене съм дали да си купим овлажнител за въздух. има ли опасност с тези устройства въздуха в стаята да стане прекалено влажен? имат ли степени на регулиране и как разбирате на коя да го пуснете и за колко време? не ми става ясно цялата тази вода която се сипва отново ли се връща в овлажнителя или... какво се случва, струва ми се много 2 литра примерно да се изпарят през ноща в стаята? сигурно ще ви се струват глупави въпросите ми, но.. Rolling Eyes Praynig Praynig

# 412
  • София
Kika,
Водата се сипва в резервоар и излиза от овлажнителя под формата на финни частици студена пАра , виж на снимката по-горе, която съм пуснала.
Това всъщност овлажнява въздуха и понеже не е топла пАра (както при моя първи уред от преди 9 години Mr. Green) , няма конденз в стаята. При пускане веднага отчита влажността на въздуха в момента  Peace

1. след което ти си го нагласяваш колко % влажност искаш да ти е в стаята(както при климатика темп)
2. както и мощността  на излизане на това облаче студена пАра (3 степени)
3. също така можеш да го настроиш да се самоизключи след определено време - 2, 4  или 6 чАса
Като винаги резервоара му трябва да е достатъчно пълен с вода! :peace Пишеше с едно зареждане колко часа може да работи,..
4. можеш да си включиш И йонизатора  Peace

Има филтър за водата(пречиства я) и дистанционно Wink

Всичко това се отнася за модела на Lanaform  - Vapolux  

Не смятам, че има някаква опасност от прекалено овлажняване, по-скоро - от прекалено сух въздух

Последна редакция: нд, 12 фев 2012, 21:39 от Lady-B

# 413
  • София
  Здравейте и от мен! От вчера сме собственици на Lanaform mixy,........
........Вече 2 часа работи включено на макс в стая от 10 кв.м. , но влажността продължава да е 32-34%.......

Miramar,

Lanaform Mixy е с капацитет на парата : 110мл/час , а моделът Vapolux - капацитет : 100 to 300 ml/h
(инфото е от сайта им)

Може би това е причината по-бавно да се покачва %-та на влажност  Thinking

# 414
Lady-B, a има ли по- евтини модели който да може да се регулира % влажноста в помещението при пускане и този  % влажност искаш да ти е в стаята? в момента няма как да отделя тази сума за този модел.

# 415
  • София
Kika,
не съм много запозната, прочетох темата тук и след това поразпитах момичетата в офиса, можеш и ти да им се обадиш с въпрос за твоя овлажнител

Мисля, че твоя модел е много добър и не е необходимо да го сменяш Peace имаше много добри отзиви и тук, има и йонизатор.  При първите включвания влажността на въздуха и в стаята на майка ми бавно се покачваше, но - както писах, тя е с парно + подово (студено е на 1ет)и въздуха много сух!,..

Последна редакция: нд, 12 фев 2012, 22:44 от Lady-B

# 416
какво ще кажете за това http://promograd.bg/offers/view/id/378
или това http://www.amazon.co.uk/Homefront-Ultrasonic-Humidifier-Humidity … 147093&sr=8-1

Последна редакция: пн, 13 фев 2012, 17:34 от kika_86

# 417
  • София
  Благодаря за отговорите, момичета!
 Наистина като поработи повечко и не оставяме вратата непрекъснато отворена подържа добри нива на влажност.

# 418
  • София
miramar, радвам се да прочета това! Simple Smile
Както писах - и твоя модел е добър според отзивите тук!

Kika, не мога да кажа нищо за тези овлажнители, ако искаш попитай в офиса на Lanaform  , както писах и по-горе - да ти кажат по-евтин вариант и какви функции има, дори и да не си избереш точно от тях - поне информацията е безплатна и от първа ръка Wink

# 419
мерси Lady-B
към теб и тези който вече имат овлажнител на  Lanaform имам още едно питане искана ли е това което пише в сайта им - "Премахва прах и полени, пречиства въздуха в детската стая".
оказа се че влажността в стаята която спим не е ниска -45% но ако това което пише е истина пак би бил от полза.

Общи условия

Активация на акаунт