Овлажнител за въздух

• 277 519
  • 693
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, вчера купих мострата в магазина на Зора в Младост1 понеже само тя беше останала, от превода на ръководството не съм очарован въобще, но намерих такова на различни езици на сайта на производителя Eldom NU5 Manual (под това име се продава в Полша и в останалите страни). Доколкото разбрах там пише, че филтъра се почиства на течаща вода веднъж месечно и се сменя веднъж годишно(само трябва да накараме Зора да го внесат) и служи за декалциране на водата в известна степен. Въпреки това препоръчват използването на преварена или дейонизирана/дестилирана вода (аз лично ползвам такава за стерилизатора за да не се натрупва котлен камък, може да се купи от всяка бензиностанция и железария).
Йонизатора доколкото разбрах се включва с долния десен бутон, с левия долен се избира мощността/силата на водните "пари", а със средния десен - процента влажност която да поддържа( снощи на 50% спахме доста по-добре). Това е за сега след първата вечер, надявам се, че съм бил полезен.

# 556
Здрасти, благодаря много за отзива, беше ми наистина полезен.
Все още имам съмнения обаче, дали модела, който се продава тук не е орязана версия без йонизатор.. защо иначе няма да го споменат въобще в БГ ръководството? Като се включи йонизатора усеща ли се нещо?

# 557
На копчето пише анион,аз си го купих скоро на 49 лв от зора.

# 558
ОК, да, на клипчето (на полския вариант) се вижда това копче. Работи ли на БГ версията, защото имам съмнения? Осезаема разлика във въздуха като е включено известно време?

Мерси Simple Smile

# 559
Да,на екрана свети,че работи,не знам честно казано да се усеща нещо по различно като е включен.И аз имам питане към по запознатите,по принцип го нагласям на 55 %  показва ми,че в стаята е 65-67 а продължава са си духа,не трябва ли да спре.А като го купихме показваше,че в стаята е около 30 и нещо,защо сега влажността е толкова висока?

# 560
Да,на екрана свети,че работи,не знам честно казано да се усеща нещо по различно като е включен.И аз имам питане към по запознатите,по принцип го нагласям на 55 %  показва ми,че в стаята е 65-67 а продължава са си духа,не трябва ли да спре.А като го купихме показваше,че в стаята е около 30 и нещо,защо сега влажността е толкова висока?

Не е ли оптималната влажност именно към 60-70 %?

# 561
Аз го взех миналата зима и аз от Зора, обаче колкото и да го гласях да е до 60-70% нощем докато спяхме винаги вдигаше повече (топлехме се на маслен радиатор).
Не можах да разбера повреден ли е или  толкова си може.
Йонизатора съм пускала-ами все тая.
И наистина трябва с изворна вода, а като сложих от кана Брита целият беше побелял-колкото и да филтрира тя, чешмяната не става  в този случай.
Затова сега е прибран.
Тази година взех едни джаджи за окачване на радиатори, пълня ги с вода и хич не се занимавам.

# 562
Здравейте момичета, трябва ми съвет. Със сигурност имам нужда от овлажнител като искам да е и йонизатор. Не мога да си позволя много скъп. Искам да ви питам за този модел http://www.emag.bg/ovlazhnitel-za-v-zduh-clatronic-lb-3599-cla-l … 599/pd/D2448MBBM/
в един детски магазин ми препоръчаха този
http://newviva.bg/-ovlajnitel-za-vazduh/408-1822-nuvita-ariasana-.html
или да заложа на този от който има много доволни
http://www.tehnomix.bg/lanaform-la-120115
Ще се радвам на бързи отговори, че ми писна от постоянна хрема и кашлица. Някак си съм решила че подобно нещо ще помогне на децата Rolling Eyes

# 563
Моето мнение е че овлажнителя трябва задължително да има вграден влагомер .Такъв виждам да има само първия.

# 564
Здравейте момичета, трябва ми съвет. Със сигурност имам нужда от овлажнител като искам да е и йонизатор. Не мога да си позволя много скъп. Искам да ви питам за този модел http://www.emag.bg/ovlazhnitel-za-v-zduh-clatronic-lb-3599-cla-l … 599/pd/D2448MBBM/
в един детски магазин ми препоръчаха този
http://newviva.bg/-ovlajnitel-za-vazduh/408-1822-nuvita-ariasana-.html
или да заложа на този от който има много доволни
http://www.tehnomix.bg/lanaform-la-120115
Ще се радвам на бързи отговори, че ми писна от постоянна хрема и кашлица. Някак си съм решила че подобно нещо ще помогне на децата Rolling Eyes

Определено ще помогне на децата, но не очаквай чудеса. Ние имахме овлажнителя на Ланаформ, който си показала. Ползвахме го около година и половина всяка нощ от 8 вечерта до 8 сутринта (горе-долу толкова спи детето ми) и бях супер доволна, но изведнъж започна да тече, та сега пак трябва да купувам. Ще взема на тази марка, защото те основно това правят. Преди използвахме Медисана - изключително недоволна съм.

За мен наличието на влагомер не е важно. Ако толкова ти трябва, купи си отделно. Дори с овлажнителя да не постигнеш съответната влажност, която ти трябва, какво друго можеш да направиш?! По препоръка на пулмолога и педиатъра детето ми трябва да спи на влажност около 60 процента, съмнявам се, че я докарвам толкова дори с уреда, но все пак е по-добре от без нищо.

# 565
  • Варна
Идеята на вградения влагомер е, че освен да измерва, уреда може да бъде нагласен да поддържа определена влажност. Споделяла съм опит как всъщност точно такъв уред никаква работа не вършеше и го върнах. Може би скъп такъв да, но аз купих някакъв за около 140лв и им го върнах. Сега ползвам отделно метеостанция и овлажнител. Ами свикнах му колко да го усиля, за да се върти около 60те процента. Нашия е на Lenaform. От значение е колко л е резервоара и колко мл на час може да разпръсква.

# 566
Благодаря за отговорите, взех Ланаформ Микси. Въздуха става много приятен дори и под 50%. Още не съм свикнала колко силна струя да пускам, страх ме е да не стане много влажно. Децата му се радват, малкия го гали. Ползваме го 3-4 дни спят спокойно, не кашлят. Малкия не кашля само като пие фенистил, а сега не давам. Много се надявам да има дълготраен ефект. Измервам влажноста с часовник, който измерва и вътрешна, външна температура и влажност. Засега не съжалявам за покупката. А вчера го сложих при орхидейте миля че и те са доволни.

# 567
Здравейте, имам овлажнител на уфеса, който си е тип нагревател и изпарява вода, и се замислих дали това чудо харчи много ток.. Ако някой от вас има овлажнител, който изпарява бих искала да попитам дали му се отразява на сметката за ток? Благодаря предварително !

# 568
Без да съм специалист, ама принципът на всички овлажнители не е ли да изпаряват водата? Сипваш вода, от уреда излиза пара и водата изчезва. Както и да е.

Не мисля, че ми се е отразило на сметката за тока. По-скоро ми се отразява на сметката в супермаркета, тъй като купувам дистилирана вода (дали така се казва?), но при нас водата е много твърда и унищожава всички уреди.

# 569
  • в огледалото на живота
Филтрирана вода от кана също става  Peace

Общи условия

Активация на акаунт