Отговори
# 240
Добро утрооо  Hug
Преди ваксина нашата педиатърка ми каза да давам пет дена преди ваксината зиртек и пет дена след нея, защото е предразположена към алергии и за това.За сега нямаме проблеми

# 241
Хахаха  за първи път пиша първа рано сутрин. Сигурно защото всички се гушкате с мъжлетата, пък моят работен днес  Sad
Не знам къде ги намирате снимките с кафе, но аз нищо не намерих  Crossing Arms. Но представете си, че ви черпя кафе  Laughing
Някой ако може да ми даде идея как да сготвя риба за Виктор  newsm78. Обявата е валидна до 12 ч.
Хм, нов отговор, значи пак не съм първа  Crossing Arms
Карчита, браво, че нямате проблем с ваксината  Hug
Хайде приятен ден на всички   bouquet

# 242

Габ,приятел в нужда се познава WinkПриеми,че това е твоето кафе за всички Hug

От мен приятен и спокоен уикенд   bouquet

# 243
Габи аз също не се гушкам до моето мъжле,а до моята мишка.
Нашият татко работи в София и се прибира само по два пъти в месеца Sad за по два дена.
Като сте заговорили за ваксини я да попитам и аз.
Тези ваксини,които бяха 2,3 и 4-тия месец след раждането,а сега са една година след третия прием(надявам се да се изразявам правилно и да ме разберете за кои точно питам,не ги знам по наименование за което съжалявам).Питам понеже от скоро са излезли нови които нямат странични реакции мога ли сега като са ни били тези от здравната каза трите приема сега да и купя такава от новите дали ще бърка нещто?Защото доколкото се запознах тези които са от здравната каса били с живи клетки и понеже организма се приборва с тях са тези странични реакции вдигане на Т,кривене и т.н.,а тези новите били с умъртвени и точно за това го няма това странично действие.Самото ми питане е понеже нейният организъм е свикнал да се приборва с тези живи клетки сега дали може да се постави от новите нещо да ли
ще прчи?
Дано не съм ви объркала много Whistling.

Зоре мерси за кафенцето Peace.

# 244
Привет,мацки  Hug
Най-после седнах да пиша  Blush  Laughing Благодаря на всички който се притесниха за нас и ме издирваха къде ли не  Hug  bouquet
Не съм писала отдавна,защото все не ми остава време  Crazy С този наш проблемен сън е луда работа и понеже компа е в стаята на детето и започнали да чаткам веднага се събужда  ooooh!
Имахме малки перипетии:миналата седмица единият ден падна от фотьойла с главата надолу,на следващия се спънала и пада в/у ръба на гърнето си и той се забива точно под окото и  #Crazy Направо ми се взе акъла,но бях благодарна че не се е забил в окото,че тогава не ми се мисли..... Вече е добре,окото се оправи(беше притворено) и е готова за нови подвизи  ooooh! Да ми е жива и здрава,ама все прави бели.Такава е лудетина,че чак може да е конкуренция на момченцата  Mr. Green В Сряда пък ми вдигна Т(37.5) и не я сваля през целият ден(мисля си аз зъби),вечерта вече беше парцал,цялата жълта,мълчелива(нетепично за нея),доста се притесних,но пак си викам зъби  Crazy И така през ноща в 2 се събужда и цялата гори(Т-38.5),дадох Ефералган,но не ми изглеждаше никак добре,милата.В Четвъртък пак с Т и викам отиваме на лекар.Гледа я док и вика зъби,и аз се съгласих  ooooh! Вчера се събужда изключително весела,няма помен от Т,кривотии и т.н,но обрив на корема  #Crazy Сега пък викам какво му стана на това дете  Close Добре че ми се обади Елица  Heart Eyes (Къдрокоска) и ме светна че това е реакция от триваксината(появяват се 10-14 дни след поставянето и).Няма да ви кажа как се ядосах на доктора  #Cussing out ,как може да не се сети че тази Т е от ваксината,при условие че знае че Анна-Мария ги понася много трудно.Зъби било,другият път  #2gunfire Другата причина че не пишех е че татко се разболя(кожен проблем) и вече трети ден е в болница и покрай притесненията за него,не ми беше за нищо  Confused Трудно е когато майка я няма,но няма как,ще се гледаме.....
Стига за нас,че сигурно ви писна да ме четете  Wink
Пачи,много се радвам че Маги е по-добре  Hug  Hug  Hug Дано се размине операцията,целувки и на двете ви  Heart Eyes
Весе,да ти е жив и здрав големият мъж  Heart Eyes Щом лекаря не ви е казал за диета,според мен няма място за притеснение  PeaceТа в тази насока забравих да ви кажа че Анна-Мария е 12кг. и 83см.(май и ние сме малко едрички  Laughing)
Славе,питаш за ДТК ваксината(дифтерия,тетанус,коклюш),не мога да ти отговоря на въпроса,но и аз ще следя темата  Peace Както споменах и ние ги изкарваме много тежко тези ваксини и мисля и аз да купя с умрелите клетки,според док. няма проблем че първите три са с живи а другата с умрели клетки  Thinking
Габи,много хубави снимките,и Виктор и Катето са голями сладури  Heart Eyes Май добре са се наиграли Wink
Ели,весело изкарване на РД и на гостито(дано времето е с вас  PeaceHug

Много от вас пропуснах,но ви оставям за слетобед,че Анна-Мария-фурия се наспа  Simple Smile
Приятен и слънчев ден   Nature Partly Sunny

# 245
Габи, представих си кафето, няма проблем!  Peace Joy
Зори, на теб мерси, че го поднасяш! Изтеглих тае-бото. то си се записвало, ама по друг начин, а аз си мислех, че нищо не става.
Галче, съжалявам, че ти се е струпало много на главата  Hug! Всичко ще се оправи, ти си държелива (всъщност има ли такава дума или влязох в бисерите?), ще удържиш и сега! А бъбреците ти как са?

Тези ваксини,които бяха 2,3 и 4-тия месец след раждането,а сега са една година след третия прием(надявам се да се изразявам правилно и да ме разберете за кои точно питам,не ги знам по наименование за което съжалявам).Питам понеже от скоро са излезли нови които нямат странични реакции мога ли сега като са ни били тези от здравната каза трите приема сега да и купя такава от новите дали ще бърка нещто?
Славе, говориш за ваксината ДТК, нали. А новия вариант - Инфанрикс (ДТК с ацелелуларна коклюшна компонета), хич не е нов даже, в нормалния свят си е нещо естествено да се използва тя. Друг е въпроса, че нашата ЗК е решила, че трябва за децата ни да се предпочита ДТК ваксина, създадена през 1932г. А за това дали сега след 3 приема на ДТК може да слагате Инфанрикс, трябва да се обърнеш към лекаря ви. Ние специално на Стени му слагаме Инфарикс още от първия път и той не е имал никакви реакции от нея.

# 246
  • Бг-мама
Елс ,полиото се нарича Имуноваск полио  ,но то е за ДП и не съм сигурна дали Славето не питаше за него  Rolling Eyes

# 247
     Привет и от мен!
Ама вие сте опасна работа, вече темата е към края си, спретнали сте си среща.....БРАВО!!!!!
Снимките са ЧУДНИ!!!! На всички пращам по целувка   love001
Зечи ще стискам палци вуйчо ти да се възстанови възможно най- бързо! Praynig
galaxy доста ви се е струпало да му се невиди Sad Но пък след лошо винаги идва хубаво, така че повече оптимизъм и позитивизъм. Дано само приятни емоции те спохождат за напред! Peace
 За срещата много, ама много ми се ще, но............няма как, защото нямам никакво свободно време.
 При нас иначе всичко е наред. От 2-3 дни Симонка пак я мъчат зъбките и почти не яде, но пък все още е поносимо. Казва нови думички: колело, искам тва, няма ходя .
  Сега е на село при баба и. В това отношение проблеми нямаме, добре и е навсякъде.
                За сега това е от нас ЧАО!!!

Последна редакция: сб, 24 мар 2007, 13:51 от kokita

# 248
Ето ме пак  Mr. Green
Днес аз ще спамя  Laughing
Зори, благодаря ти, че си почерпила с кафенце от мое име   bouquet
Славе, не съм много запозната с ваксините и не мога да ти помогна. Аз лично много се доверявам на наяето педи и за всичко се обръщам към него. Но Зечи е спец в това отношение  Wink
Галенце, радвам се да те видя отново сред нас  Hug Как минаха изследванията? Сигурна съм, че всичко е наред. Като чета за белите на Ана-МАрия все едно чета за Виктор  LaughingАко ги съберем двамата сигурно ще полудеят  Joy. Пусни някоя нова снимчица да я видим малката калпазанка, сигурно много е пораснала. Дано баща ти скоро се оправи.
Ели, моля  Laughing Дано си си го представила точно такова, каквото го обичаш  Hug
Зечи, днес много кротко го раздаваш  Laughing
Коки, брави на Симонка-Бонбонка за новите думички. радвам се, че сте добре   bouquet
Виждам, че никой не ми е написал рецепта за рибка  Sad. Но пък Жани ми каза в скайпа, нека ви е яд сега  Twisted Evil
Айде махам се, няма да досаждам повече

# 249
  • Бг-мама
Зечи ,мие прозорци затова Габи дръж фронта сама ,че аз съм надрусана от препарата за стъклата и нищо умно не мога да напиша  Mr. Green

# 250
Елс ,полиото се нарича Имуноваск полио  ,но то е за ДП и не съм сигурна дали Славето не питаше за него  Rolling Eyes

Всъщност, Зечи, полиото по имунизационен календар е с реимунизация не една година след последния прием, а твърдо на 13м, т.е. няма задължителна пауза от 12м., а дори в идеалния случай на послена ваксина на 4м., ре се прави след 9м. - на 1г. и 1м. Затова аз реших, че Славето пита за ДТК - там има задължително една година между последната ваксина и реваксинацията.
Иначе ако става въпрос за мен най-добрия вариант е Пентаксим, ама аз късно разбрах за него...

Последна редакция: сб, 24 мар 2007, 14:38 от els

# 251
Ние сме на Пентаксим от началото, после на 1г и 2м. ваксината за заушка (на 13м. бяхме болни и не можеше), и сега ни препоръчват да купим убитата ваксина Имуновакс полио предполагам , не знам дали се движим по общоприетити ваксинационни програми, но се доверявам напълно на нашата педитърка Peace
Иначе и ние тези дни не ядем, сополовим се и сме кисели и дежурни всяка нощ, май защото ни пробиваше сериозен зъб #Crazy

# 252
Това е само пробно филмче да ми кажете виждате ли го !(цък върху снимката)

# 253
Виждаме, Вики, виждаме!

# 254
Зечова,би ли вписала и нас в списъка?моят син се казва Кристиян и е роден на 24.12.05г.благодаря предварително!аз се казвам Лидия и имам и дъщеря,но тя май не е за тук.много ми хареса темата и ще я посещавам редовно!ПОЗДРАВЛЕНИЯ и от мен

Общи условия

Активация на акаунт