Дете на разделени родители

• 2 425
  • 61
  •   1
Отговори
Здравейте ! Наистина съм в безизходица ..с бащата на сина ми сме разделени 2 години ..от един месец това дете не ме иска , не иска да прекарва време с мен , не иска да седи при мен изобщо ! Казва че обича баща му , а мен не ....само плача и не мога да направя нищо ...ако има родител в такова положение или е бил ...моля да ми даде съвет как да си върна сина .... ?

# 1
На колко ви е детето?
И при мен се получава нещо подобно Sad
С баща му сме пред раздяла и той все иска да спи при него,да седи с него ,понякога казва че не ме обича и с баща си ще си прекарат по добре

# 2
Най-вероятно бащата го играе доброто ченге, тъй като прекарва много по-малко време с детето от теб и му угажда, лигави.А майката се занимава с досадните домашни задържения, лекуване когато е болно и вероятно нямаш време и енергия за игри с него.
Говори с баща му или някой друг от семейството дали говори лоши неща за теб пред детето.Това е масов проблем и ги помоли за повече тактичност.
Колкото и да е трудно, опитвай да си разнообразявате, играете, да го карате да се чувства значимо.
Много зависи на колко години е детето.

# 3
Бащата добър родител.ли е? Ако е, може да го пращате за повече време при него.  Или, ако не сте в крайно лоши отношения, го канете понякога на вечеря. Нека детето да знае, че може да разчита и на двамата, а не да избира един.

# 4
А детето при кой седи през седмицата ?

# 5
Не е никак трудно да се манипулират децата,повече джобни,нова играчка и въпросният родител печели номер 1
За жалост ,ние майките все следим дали е облечен,болен,гладен,послушен и в повечето случаи сме лошите,повече се караме поне според мен

# 6
Пробвайте да го оставите 1 месец при бащата,ама той да го гледа ,не
бабата.Като трябва да се грижи изцяло,много бързо ще престане да е "готиния татко,който разрешава всичко"
На колко е детето? Няма ли опция за споделено родителство?

# 7
  • Поморие
Здравейте ! Наистина съм в безизходица ..с бащата на сина ми сме разделени 2 години ..от един месец това дете не ме иска , не иска да прекарва време с мен , не иска да седи при мен изобщо ! Казва че обича баща му , а мен не ....само плача и не мога да направя нищо ...ако има родител в такова положение или е бил ...моля да ми даде съвет как да си върна сина .... ?
Знам, че това все пак е дете, но е нечестно спрямо майката да става така.. Не знам защо на нас майките ни е много трудно да се наложим като авторитет и уважавана фигура в семейството и то особено пред деца-момчета. Децата слушат и предпочитат мъжката част от семейството, при нас също е така с по-голямото дете. Говорете открито с детето за причините, поради които сте се разделили с мъжа си. Хубаво е децата да са наясно, ако проблема е бил в него, защото не бива винаги майката да отнася всичко, а бащата да излиза напълно невинен. Сега повечето грижи ще се падат на вас и не ви трябва и още психическо натоварване на всичко отгоре. Ако бащата го настройва и иска да ви раздели, кажете му, че ще се обърнете към съответните институции.

# 8
  • София
Много странен обрат е това. На колко е детето?

# 9
Аз пък знам обратния случай, основно бащата гледа детето, но то си иска майката. Той не отразява това, не показва, че му е неприятно, а си прави каквото трябва.
Смятам, че в някакъв момент децата ще разберат и оценят грижата и обичта.
Не че трябва да пренебрегват другия родител, разбира се, това не трябва да е цел на никого.

# 10
Potrebitel97-Много е важно на колко години е детето. От това, което съм чела, момчетата до 3г. са привързани към майката, а след това започват да следват бащата, защото имат нужда от мъжкия пример, да развият мъжката енергия в себе си.
Друг е въпросът, че вероятно бащата или негови роднини/приятели го манипулират и е възможно да му говорят лоши неща за теб. Това може да се разбере от разговор с детето /особено по-малките деца лесно се изпускат/ или в хода на среща с детски психолог. На по-малките деца психолозите поставят за задача да нарисуват рисунка и от нея ясно ще си проличи къде слага в живота си майката и бащата. Това може да Ви ориентира. Тъй като посещавах с детето си психолог по повод развода това, което ми бе най-полезно е, че не трябва да се говори срещу другия родител, защото детето е част и има нужда и от двамата.Ролите на жената и мъжа са различни, но само като се включват двамата в отглеждането на детето се постига нормалност в психиката му.

# 11
  • Буркина Фасо
Аз пък знам обратния случай, основно бащата гледа детето, но то си иска майката. Той не отразява това, не показва, че му е неприятно, а си прави каквото трябва.
Смятам, че в някакъв момент децата ще разберат и оценят грижата и обичта.
Не че трябва да пренебрегват другия родител, разбира се, това не трябва да е цел на никого.
аз пък знам обратното - основно майката гледа детето и въпреки, че то иска да е при бащата никой не го отразява.

# 12
Не го отразява защото явно бащата не може да се грижи ежедневно за него и няма кой да му помага като напр. Майка му или друга жена

# 13
  • Буркина Фасо
Не го отразява защото явно бащата не може да се грижи ежедневно за него и няма кой да му помага като напр. Майка му или друга жена
защо трябва да влизаме в главите на децата и да действаме от тяхно име?
нима майките не търсят помощ от своите майки ?

"Аз пък знам обратния случай, основно бащата гледа детето, но то си иска майката. Той не отразява това, не показва, че му е неприятно, а си прави каквото трябва. "

"аз пък знам обратното - основно майката гледа детето и въпреки, че то иска да е при бащата никой не го отразява."

къде е истината ?

# 14
Ох,незнам но е гадно !
И децата страдат и родителите Sad

Общи условия

Активация на акаунт