Какво мислите за името Матиас

• 619
  • 15
  •   1
Отговори
Какво мислите за името Матиас? Насочили сме се към него засега.

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 01:23 от AnMary

# 1
Ще звучи странно с абсолютно всяка българска фамилия. Истината е, че такива комбинации от неналожили се все още в страната чуждестранни имена с българско фамилно име, първосигнално се възприемат като притежателят да е от едно определено малцинство.

# 2
Не ми допада. Според мен Матей или в краен случай Матео са за предпочитане за БГ. Simple Smile

# 3
  • Down south
Какво мислите за името Матиас? Насочили сме се към него засега.
Чудесен избор!
Името много ми харесва.

Скрит текст:
ПП По повод горен коментар Blush
Има и страни, в които малкото име няма общо с фамилията и на никой не би направило впечатление, ако някой се казва Джейкъб Василев, Мерелин Костова и т.н.

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 02:09 от Daylily

# 4
Хубаво име, харесва ми.

# 5
Повече харесвам Матео или Матей

# 6
Нито Матиас, нито Матей и Матео харесвам. Айде, с Матео имам хубава асоциация с един италианец, с когото работехме, но не и за българче.

# 7
Матео ми е най-приемливо, но силно зависи къде живеете.

# 8
И Матиас, и Матео не ми харесват и ми звучат като поредния опит за оригинално и уникално име. А всъщност познавам 3 или 4 деца в градинска възраст с име Матео само в близкото ми обкръжение.

# 9
  • Най-красивата страна
Ако е с чужда фамилия-да.
Но с българска-не.
Матей ми харесва повече .

# 10
В българския превод на Библията Матиас е Матия - апостолът, който идва на мястото на Юда. Приемам го нормално и в двата варианта.

Матей е друг апостол - автор на първото от четирите евангелия. Значението на двете имена е еднакво: „Божи дар".

Успех!

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 00:01 от Radilena

# 11
От мен - твърдо не

# 12
  • Банско
И аз съм + 1 за НЕ. Тия напоследък изкелеферчените, не са много подходящи за нашите ширини и според мен ще се чудят децата около вашето, дали не е чужденец и ще го питат непрекъснато. Няма ли нещо българско приличащо...

# 13
  • на последния етаж
Не ми харесва.

# 14
  • София
Не ми харесва изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт