ПОМОЩ-Ревматоиден артрит в много ранна възраст

• 398 527
  • 1 509
  •   2
Отговори
# 1 305
  • София
вили-варна аз лично се интересувам от лечението ти с хомеопатия.
моля те сподели подробности - как се сдоби с болестта, кои стави е засегнала, имало ли е възпалени и подути стави? аз в момента успоредно с иглотерапията ровеждам и хомеопатично лечение. смея да твърдя че има ефект що се отнася до намаляване на сковаността и болките. знам че за хомеоптията нашето състояние било лесно за лечение. особено ако се хване в началото.
при мене ще е по-трудничко защото си мисля че моето състояние е доста тежичко. но знам че ще се оправя.

# 1 306
Вили Варна и мен ме интересува хомеопатията за артрит.От варна съм и ми препоручаха две хомеопатки,но да си призная още не съм се пробвала.И за съжаление стоя без лечение с възпалени стави и болки SadДай инфо,моля.

# 1 307
Вили Варна, Hug
моля те пиши за кой хомеопат става въпрос. Моля те сподели какъв артрит ти установиха,как те лекуват лекарите?
Хомеопатията дава ли надежда за пълно излекуване, от кога се лекуваш?
Моля те,пиши! Praynig 

# 1 308
Здравейте,
Това което чета за хомеопатия е чудесно, но не и когато имаш РА в активна фаза. Хомеопатията помага, но винаги на фона на базисното лечение. Това го казвам от дългогодишния си опит с болестта. Прочетох и едно друго съобщение в което пишеше нещо от сорта, "стоя с възпалени стави".
Пораженията после в/у ставите ви са жестоки.
Аз имам тази болест точно 19г. и много да ви споделя, че единственият начин е медикаментозно лечение. Аз съм минала през всичко като лечение и мога да се похваля с тава, че работя и живея пълноценно.
Не мислете, че съм била в полека форма. На 23 години бях пълен труп за около 4 години.
Много е важно да прочетете всичка за болестта, да я приемете като нещо ваше и да се справите с нея с помощта на базисно лечение. Говоря така защото съм се справила с тези проблеми и проф.РАШКОВ КАЗА, ЧЕ АЗ СЪМ МУ НАЙ-ЗДРАВИЯ ПАЦИЕНТ.
Така, че горе главата и си намерете добър лекар.
Поздрави!

# 1 309
Е добре ket13,дано всичко което казваш е точно така,но нима мисиш,че някой би си позволил да не предприеме мерки(в случая,аз с възпалените стави)?НАПРОТИВ! Но безхаберието на повечето доктори е пълно.Загубих 2 години в лутане,още 2 в опит за лечение(тъй като салазопирина и резохин не ми действат) и последното,което остава е метотрексата(говоря за РА),който немога да започна,тъй като не съм раждалаи смятам в скоро бъдеще.....Ако ти ,като препатила имаш друго лечение предвид,сподели......

# 1 310
Барбароска,  това което ти казва кет13, е точно така.  Пробвай каквото искаш, хомеопатии, иглотерапии, но също така трябва да знаеш и къде е границата...за съжаление ти го казвам от личен опит. Една деформирана от възпаление става не можеш да си върнеш Tired
По въпроса за бременност, метотрексата се изключва, разбира се, но кортикостероидите са разрешени, има и други препарати които се използват по преценка на лекаря. Аз напр. планирам бременност и пия имуран, това е имуноподтискащ препарат. Не е приятно и има рискове, но трябва да се преценяват винаги плюсовете и минусите и разбира се да намериш лекар на които да се доверяваш и да обсъждаш тези неща с него Peace

# 1 311
тони Т,пих метилпреднизолон +салазопирин пове4е от 6м,но нямах кой знае какво подобрение,затова съм го спряла.Докторите ми повтарят само тази хумира,с която и те толкова знаят да работят......Съвета на някоко доктора беше да забременея,защото се отразява добре на болестта и после(след раждане),когато 99% се влошавала да мисля за Хумира или метотрексат,а сега да действам по въпроса и не пия нищо.

# 1 312
Барбароска, метилпреднизолона сама ли си го спря? Това е много опасно, спира се последователно, за да се пренастрои организма, в противен случай може да увеличиш възпалението, вместо да го намалиш.
Питам те, защото ако ти препоръчват  Хумира, значи състоянието ти е сериозно и не ми звучи логично да ти спрат всякакви лекарства Thinking

# 1 313
Аз също съм на мнение,че иглотерапиата и хомеопатията временно облекчават болката, и затова доста хора се заблуждават че е помогнала , но не мога да повярвам че ще облекчи подути,деформирани,разрушени стави.Мое мнение...

# 1 314
Barbaroska,
лекарите ще преценят кое за теб е най-доброто, но аз съм категорично против метотрексата.
Лекувах се с него и се натрових, по скоро черният ми дроб. При всеки обаче е индивидуално.
Аз сега съм на Арава и се чувствам прекрасно.
Но най- доброто за РА е златото. С него бях 10 години / даже повече/ в ремисия.

# 1 315
Аз ползвах Алокризин / солен разтвор/ и от състояние в което не мажех да се обслужвам се вдигнах и на втората година вече работих и се справях с проблема.
Преди да започна с Арава исках отново да се върна на злато, но имах много антитела които бяха несъвместими с Алокризина и се отказах. Аз имам антитела характерни за Лупус . Но приложих за тях една ударна доза Имуновенин и вече 2 години съм чиста от гледна точка на антитела. Аз направих и трансплантация на стволови клетки и благадарение на нея си възвърнах подвижността на ставите.
Така, че единственото нещо което не съм приложила за сега е Хумирата. Чета хубави неща за него, но нямам нужда от друго в момента освен от Арава и затова не съм предприела повече нищо.
Този път с борбата с РА го водя от 1991г. и мога да кажа, че аз и болестта сме в примирие! Joy
Поздрави на всички, които имот този съдба.
Няма нищо страшно важно е позитивно мислене, подкрепа от хората около вас,специалист и доста пари за лечение.

# 1 316
  • София
за хумира и аз се бях навила но след като прочетох из чуждите сайтове и форуми че е на етап опит и че уврежда детеродните органи се отказах.
за аравата слущах едни жени да си говорят в ревматологията че бил радиоактивен......
кортикостероиди съм пила- 2 седмици супер и после пак вси4ко се подува и оти4а.има ли смисъл да се тровя?
метотрексата не ми понесе- чернодробните ензими ми се покачиха още 1вия месец
салазопирин пих няколко месеца- така ми се гадеше, все едно бях бременна.а сега косата ми така капе че скоро може без коса да остана.

ми разбира се че ще търся алтернативни методи за лечение. и не е верно че те не помагат а само облекчават. нали си гледам коляното как спадна от иглотерапията. а от хомеопатичното лекартсво имах чувството че мога да направя един маратон, до все че предният ден едвам си стъпих на краката. просто трябва борба, упоритост и мисълта е наи-важна. с мисълта може да се излекуваш и от рак ако си достатъчно силен и не се откажеш лесно.

# 1 317
Всеки има своето мнение, това е факт.
А това кое е вярно и кое не е нека всеки си реши. Приказки от сорта " чух да говорят" не помагат на никого. Има хора с РА в тежко състояние и едни такива приказки ги обезкуражават.
Аз от доста време  бях спряла да пиша в този форум  именно поради тези причини / но тава не е от значение/.
Света затова е "шарен" и всеки чете и приема това което иска и което може.
Успех на всички борещи се с болестта с всякакви средства.
Мисля, че по отношение на хомеопатията останах неразбрана.
До уточня аз самата съм се убедила от нейните предимства за много различни болести , аз съм ходила на лекции за обучение.
Но истината е,че базисно лечение и хомеопатията са страхотна комбинация за РА. Много важно е и при кой хомеопат ходите.
Ако ви интересува вижте инфо за Дора Пачова.

# 1 318
Алтернативната медицина винаги може да е в помощ.
За хора с РА обаче е недостатъчно.
Аз също съм се пробвала с какво ли не но без златото бях на легло пълен труп 4 години.
Но нали затова сме различни! Simple Smile

# 1 319
tony t ,естествено че не съм го спряла сама.По схема!!! Все пак съм медицинско лице и може би точно това е причината да мисля,че няма кой знае какви специалисти в областта.(дано не съм права).

ket13,аз лично съм с възпалени глезени от 1 год.без да спадат,също и по няколко пръста на ръцете,които не свивам в юмрук от година и да.....мисля че ми е тежко състоянието,но ренгена показва съвсем начален стадии,което не притеснява докторите.Мислех,че проблема е в доктора,насочих се към Урвич,където след 2месечно ходене,доцента ми препоруча доктор от варна,при когото съм и сега!Невиждам адекватно лечение! А като казах,че са ми препоръчли Хумира,имах предвид биологично средство.Въртя се в кръг и съжалявам чее така,но злато никой и неговори за това.

Общи условия

Активация на акаунт