ПОМОЩ-Ревматоиден артрит в много ранна възраст

• 398 516
  • 1 509
  •   1
Отговори
# 1 320
  • София
кет13 никого не задължавам с моето мнение. чула съм споделила съм. и преди съм го правила.
винаги съм била такава -ако нещо ми е помогнало споделям. всеки сам решава как да се лекува. никого не задължавам.
аз лично се страхувам от лекарствата и от страничните им ефекти, наи-малкото защото имам малко дете, за което искам да се грижа аз а не винаги да трябва да ми помага някой.
вярвам че ще се излекувам. да , ще се излекувам а няма да влизам в ремисия. това е!

и още нещо хомеопатията и иглотерапията помагат но трябва мноооого време. ако си мислите че за 1-2 месеца ще сте ок се лъжете. както каза моята иглотерапевка, а тя е наи-добрата в БГ, нужни са 5 години за такива сериозни болести като РА. Все пак всичко хубаво става бавно налиSimple Smile

# 1 321
Попитай Рашков за златото. Това е един от най-старите начини за лечение на РА.
Но и той не е панацея.
Докторите наистина не обръщат много внимание в началния стадии, а това е грешка.
После пораженията са непоправими.
Аз ако не бях в ремисия и процеса ми беше активен щях да мисля за Хумира. От Аравата за момента съм много доволна и няма да я сменя за сега.
Лошото идва от това, че процеса е автоимунен.
Преди 2 години като си правих трансплантацията ми сриваха имунната система с химеотерапевтичен препарат. Физически се чувствах ужасно , но всички възпаления утихнаха.
Така, че е много жалко, но нас ни помагат препаратите които сриват имунната система.

# 1 322
Bunnie,браво за вярата ти.
Радвам се , че мислиш така.
Поздрави!
Това е първата и може би най-важната стъпка- вярятя.

# 1 323
  • София
а какво стана с проучването което започнахме? само 3ма ли сме с това заболяване?????

# 1 324
  • София
неограничено количество ангини, послужили за обостряне, и най-заподозряна една ваксина, от онези дето първо те тестват и ако е положителна, ти я бият в рамото

това е моята теория по нашият въпрос

# 1 325
  • На края на света !
При мен нали знаете ,че впоседствие се оказа Бехтерев,за първи път се появи по време на първата бременност ,но така и не ми обърна внимание никой   всичко било от бременноста с течение навремето отшумя от себе си ,но при втората бременност ,всичко започна да е повтаря ,с тази разлика ,че сега не иска да отшуми ,макар и с лечение  Tired

# 1 326
Aз съм с диагноза РА,но сама за себе си не съм сигурна,като гледам как се лутат докторите.Ходих при 4 независими такива,всеки с различно мнение,РА,псориатичен,реактивен и накрая периферна ентезопатия.Но все пак диагнозата е ра -1ви стадии.

# 1 327
за какво злато става въпрос,нещо не го разбирам,таблетки ли са билки ли са,дайте малко пояснение за лечението с злато ако е възможно !

# 1 328
Злато, това е на наш си пациентски език/ и лекарите също го ползват/.
Има различни по вид и произход златни соли и мастни разтвори.Имаги в таблетна форма и инжекционна.
Аз преди 16 години започнах с френските Алокризин.Сега вече са спрени от производство.
Първите немски златни инжекции са Салгонол Веалеозиум.От 3-4 години са до изчерпване на количеството.
Мой приятел с РА по моя препоръка и тази на Доц.Рашков е започнал лечение с някакви нови немски златни инжекции.знам, ЧЕ ГИ ДОСТАВЯ ОТ ГЪРЦИЯ.

# 1 329
  • София
possesed коя точно ваксини си заподозряла? направо тръпки ме побиват като знам че наближава да слагаме нова ваксина.

чародейка не ми казвай че не се чувстваш добре с лекарствата? та ти не беше ли влезлав ремисия?

# 1 330
Не мисля че е проблем металокерамиката, а мостовете,който са вече на 15 години, мисълта ми е да не би да е станала някаква инфекция  newsm78

# 1 331
АЗ доколкото съм питала и чувала,никой не се занимава вече със слатни соли от докторите.Отживелица било.И как няма като има други скъпи медикаменти,за предписването на който имат облага(лично мнение).

# 1 332
Търся спешно информация за добър ревматолог във Варна.
Моля ви, споделете мнения,координати на лекари,от които сте доволни.

Благодаря! Hug

# 1 333
Ако по " някои" доктори имате предвид Рашков- ок!
Що се отнася до новите и съвременни лекарства и личната изгода на лекарите - съм съгласна, че понякога интересът им надделява над хипократовата клетва.

За златото мога да говоря от личен опит и смятам, че хора които нямат конкретни наблюдение върху това лечение могат само да изказват предположения.
Изказвам мнението си отговорно подкрепено с реални данни т.к. познавам страданието и мисля, че на фона на сериозната болест можем да си помогнем взаимно с конкретния ни опит.
Фактите при мен бяха такива:/ преди да започна със златото/
утайка:120
хемоглобин: 69
желязо:1,1
много висок ревмафактор
Млада жена на 23, никаква възможност да се обслужвам сама, невъзможност да се храня.Картината беше такава- носеха ме на ръце, хранех се с тръбичка .
Хора с РА разбират за какво става въпрос.
Преди златото бях лекувана със салазопирин 6-8 месеца, с ударна доза кортизон 24 месеца.
Резултатите от златото започнах да усещам след 3-тия месец от лечението.
Отговорно мога да кажа, че резултатите след дългогодишно лечение са отлични. Живях почти безоблачно 15 години БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЕЗИ ИНЖЕКЦИИ.Пък нека са отживелица!
Сега вече съм приложила и един от най-съвременните методи - стволовите клетки , Арава.
Но за мен златото ме измъкна от инвалидността.
Лечението е тежко за организма, но без него щях да съм със съсипани стави, а сега след 20  години борба с РА ставите ми са в прилично състояние, работя и се грижа за семейството си. Водя динамичен начин на живот и съм щастлива.Пожелавам го на всички Вас!

# 1 334
  • София
ket13 това злато през всичките 15 години ли са ти го били? освен него друго приемала ли си? кортикостероиди? да разбирам ли че 15г си била в ремисия? как се отключи отново болестта после?

аз също смятам че в момента вси4ки се опитват да пробутват скъпите препарати .така наречениет биологични средства. и смятам че си взимат процент ако успеят да навият някой. знам как реагира моята предишна лекарка когато казах че в момента не мога да започна с Хумира.

и още нещо-какво точно представлява операцията със стволовите клетки?

Общи условия

Активация на акаунт