ПОМОЩ-Ревматоиден артрит в много ранна възраст

• 398 323
  • 1 509
  •   1
Отговори
# 1 335
Да преди 17 години поставиха първата инж. злато. Нищо друго освен злато не съм приемала по време на ижекционното лечение.
Ремисията беше около 15 години след което преживях силен стрес и се отключи болестта отново.
Но искам да уточня не в същото остро състояние както бях преди златото.След 10 години не съм пила абсолютно нищо.
Преди трансплантацията имах три-четири леко подути и зачервени стави, утайка 26 с cpp6.
Уточнявам за да стане ясно, че ситуацията не беше супер сериозна, но реших да вземе мерки и си направих трансплантацията.
Аз съм писала във форума за нея, така че ако искаш прочети и после може  пак да прокоментираме.

# 1 336
  • София
Не, не, не искам да коментираме. вярвам ти.просто ми беше интересно какво точно представлява операцията.
а иначе 90 страници назад не бих могла да се варна и да търся какво си писала;)

# 1 337
На кратко:
Срива се имунната система с имуносупресори/ при мен бяха 3,5 системи/.
След 3-4 дни се извлича костен мозък и се обработва около 4-5 ЧАСА.От него са извлечени стволовите клетки и се вливат венозно- много бавно.
Костния мозък е обработен- премахват се всички антитела , след което се влива венозно.
От началото до края процедурата е за 1 седмица/ вливания 3-4 дни и самата манипулция1 ден/.
През този период и в следващия 1 месец се пазиш от всякакви контакти с хора за да не се заразиш от нещо, т.к имунната ти система е много слаба.
Стволовите клетки се делят много бързо и целта е да се увеличат многократно.
Това е цялата процедура.

# 1 338
кет 13 и това къде го прави в БГ ли ?

# 1 339
ДА В ИВАН РЕЛСКИ СОФИЯ

# 1 340
Кет13, благодаря ти, много си ни полезна с опита си. Спомена, че си със съмнение за лупус и затова искам да те питам- в момента взимаш ли кортикостероиди и спирала ли си ги някога?Тъй като аз съм с лупус, в ремисия, чувствам се добре, но не ми спират кортикостероидите, вече 4 години съм така. И аз ги съчетавам с хомеопатия, позитивно мислене  Grinning и т.н.

# 1 341
  • София
Златокоска, казали ли са ти защо не ти спират кортизона

най-вероятно е защото го пиеш вече години и тялото ти не го произвежда самостоятелно
колкото по-дълъг е основният прием, толкова по-бавно и трудно се спират
за да има възможност жлезата да реагира и да си го произвежда сама
на моето дете спирането беше три месеца, а става въпрос за пинене на метилпреднизолон само за една година
та настоявай си за спиране и най-вече за обяснение

# 1 342
  • На края на света !
Bunnie съмнява ме да съм била в ремисия ,но  в момента съм добре ,само едната тазобедрена става ,понякога ми създава проблеми  Peace
И искам да ви съобщя за тези ,които не са разбрали ,държавата вече поемала 75% от цената на Хумирата  Peace
http://www.mh.government.bg/Articles.aspx?lang=bg-BG&pageid= … p;categoryid=1355
http://www.facebook.com/topic.php?topic=11965&post=57933& … 5954167#post57933

# 1 343
Златокоска, здравей!
Аз съм пила кортизон в началния стадии на РА и нямаше никакъв ефект при мен. Имах анти тела които са типични за Лупус, но вече 1 година нямам такива.
Важно е да спазваме предписаните ни лечения и да си помагаме със нетрадиционна медицина.
Заболяванията ни са сериозни и изискват адекватна намеса.
Поздрави!

# 1 344
Possesed, това за кортикостероидите го знам затова се замислих напоследък... Но никога не съм питала ревматолозите, доверявала съм се без да се замислям. Казвам им, че пия по-малка доза отколкото са ми предписали, те не реагират.Слушала съм страшни неща какво става когато се спрат. Но поне може да ги попитам.
Благодаря, кет13, и аз в момента нямам никакви антитела, имунологията ми е добре.
Желая Ви здраве Hug

# 1 345
  • София
ее, чак страшни неща ....
просто /но аз не съм медицинско лице!/ при толкова дълъг прием, има резон спирането да е доста дълго с мноооооооооого плавно намаляващи дози
нашето намаляване беше от порядъка на половин хапче през ден на месец
демек, започнахме от 6 дневно на три приема, минахме през 6 единият ден, 5 и 1/2 на другият за две седмици и ако не се появятоплаквания -  на 6 единия, 5 другият
после 5 и 1/2 - 5
и тн до пълно спиране, като последните дози се сменяха вече на месец и беше важно да са разпределени на макс приеми дневно
аа, и когато останехме на два приема, третият го замествахме с нестероидно, за всеки случай
голямо писане, драскане по календари и броене беше

а ти си питай, даже си поискай
понякога се презастраховат и ако пациентът сам не си каже, го карад хардлайнери

аз при последната криза се запънах за кортизона и след кратко обсъждане го оставихме за по-нататък
е, наложи се да се примиря със Салазопирин за дълъг период, плюс Наклофен за 9 месеца, но това е по-малкото зло
ако може да се каже така, де

# 1 346
  • София
и ето пак настана тишина......

# 1 347
Здравейте на всички.Аз съм с диагноза Бехтерев и да ви кажа честно вече притръпнах с мисалта от тази болест.скоро смятам да ходя в софия в ревматологията на урвич 13 защтото положението ми никак не е хубаво.аз съм от Несебър и да ви кажа честно тук в района няма добър ревматолог.ходих в Бургас при един ревматолог,казва се Иван Казмин той е завеждащ ревматологичното отделение на мбал бургас ама според мен е голям шарлатанин.гледа в теб като на касичка с пари.той не работи със здравната каса и всеки месец  си ме вика на контролни прегледи в неговия частен кабинет и всеки месец ме кара да си правя изследвания което не е нормално за мен.изписа ми метотрексат,метил преднизолон диклак75 фолиева киселина и мидокалм.отначало ги пих ама след 20 дена почна здраво да ме боли стомаха.отидох при него на преглед и ми изписа едни хапчета за стомах ама и те невършиха работа.казах му че и хапчетата за стомах непомагат и ако може да ми замени лекарствата с други а той с висок тон почна да ми вика че това е лечението и трябва да продължа да ги пия нищо че ме е болял стомаха.пих ги така 6 месеца и накрая аз естествено ги спрях и не ги пия вече.бая съм скован.от болки немога да спя като хората вечер като си вартя врата ме боли кръста и гърба ме болят,абе чудо на чудесата.аз съм с бехтерев втора фаза.знам че има хумира ама немога да си позволя 1200лв на месец за инжекцийте.от наблюденията ми по форуми насам натам виждам че има други по изсчистени версий на тези дето съм ги пил.даже аптекаррката ми вика защо купувам диклак като има по изсчистен вид и е на същата цена и жали многократно организма.ами това е от мен.личната лекарка се бъзика с мен че с бехтерев ще си умра ама от него немога да умра  Laughing ама на мен хич не ми пука от бехтерев,работя си нормално гледам си семеиството нормално е само дето децата като искат да ги нося на конче  немога ама какво да се прави.

# 1 348
Защо не се върнеш в темите назад да попрочетеш и посъбереш материал за начини на лечение, лекарства и диети.
Това че доктора те кара да си правиш изледвания всеки месец не е никак зле стига доктора да знае какво да гледа там.
Намери си друг доктор ако има начин да ти предпише като за начало сулфасалазин или салазопирин едно и също е, все пак има полза от него. В твоята фаза преди години трябва да си минал на него.
Ако си здравно осигурен отиваш при личния си лекар и си искаш направление, за това заболяване е длъжен да ти даде, нахалствай и упорствай, сменяй и него ако рябва. Ако няма достатъчно направления за изследвания към Ревматолога личния лекар може да си измисля подобни заболявания и да ти дава направления за изследвания поне веднъж месечно ако не може най малко на 2 месеца има нужда, поне така правеше моя личен лекар и не съм имал ядове.
Тук изписват едно друго лекарство за Бехтерев казва се Celebrex, не е скъпо и мисля че е добро но се взима само с лекарски надзор, доста е силно но пък е комплексно даже е с болкоуспокояващо и противовъзпалително действие. Нямам представа дали се намира в БГ.
Успех.

# 1 349
 Синът ми на 3,4 год От месец и половина се оплаква от болки във шията и краката, отскоро започна и от ръчички. Болят го ходилцата и китките. Болките започнаха от дясната страна на шията и бяха предимно когато лежеше тогава ми се оплакваше и от болки в крачето/дясното/ , но поле започнаха да го болят и двете крачета и то не само в легнала поза. сега вече гледам , че когато стапва сякаш си угъва дясното краче и стъпва на външната му страна.
Направо ще се побъркам ... водих го при педиатъра и при невролог . Според тях няма никакъв проблем.. но аз съм уплашена . Правиха му пълна кръвна картина с диференциално броене според която имало дадни за прекарано възпаление или налично такова но казха че няма нищо притеснително.
Нощем също когато спи го болят крачетата и ръчичките по цяла нощ се върти и неможе да им намери място . Когато има Болка от дясната страна на шията се вижда да пулсира доста силно. Като пипна и ходилцето вените му отгоре също пулсират.
Моляви се дайте ми съвет защото съм много уплашена.
Незнам има ли връзка с това но постоянно се оплаква от гурелчета в очетата или още казва имам вода в очите. Показва ми веждите си и казва че го болят.А същевремено не забелязвам никакви гурелчета или сълзи. Той носи очила но и без очила ми е казвал така.

Общи условия

Активация на акаунт