ПОМОЩ-Ревматоиден артрит в много ранна възраст

• 398 608
  • 1 509
  •   3
Отговори
# 1 275
  • София
а някой пробвал ли е иглотерапия?

# 1 276
на мен ми предлагаха,казаха че има ефект но аз като чуя игла бягам със 100 км,имам и адреса мисля че беше в някакво село преди самоков.

# 1 277
  • София
и аз бях така но не е нищо страшно:)

# 1 278
пиши ако имаш подобрение,та може и аз да се прежаля..

# 1 279
aз пак с въпросче,някой правил ли е операция на ръка,пръст ...,какъв лекар ,къде.

# 1 280
аз съм на 31г, като дете много съм спортувала и имах от край време травми, от 16 годишна започнаха болки в коленете.
От тогава рядко спортувам, а много ми липсва, 2 години ходех на плуване и аеробика активно, в началото се прибирах след всяка тренировка с плач. Отслабнах 7-8 кг и нещата бяха по-добре. От 3 години не спортувам активно, лятото ходех малко на фитнес и плуване и получих изведнъж травма на ръката. 2 месеца бяха страшни болки в дясната ръка само, направо със сълзи на очи, не можех да спя нощно време.
Ходих на невролог, от там на рентген и резултата е начална фаза на ревматоиден артрит с леко ошипяване на прешлените.
Пия от 10 дена лекарства и имам определено подобрение, все още не мога да правя всички движения с ръката, както и резки...
Зимата и влагата по-специално са убийствени.. За съжаление това заболяване много често се предава по наследство, имам го като такова от баба ми...
Назначиха ми сега масажи и 2 седмичен курс на физиотерапия. Започвам от понеделник.
Невроложката, при която ходих е д-р Ночева, много добър специалист! Необходимо е записване с около седмица напред. Тел. 980 80 65 ако някой има нужда.
Много добър специалист там е и д-р Савов, който работи и в Александровска болница.
И двамата работят с направления.
Успех!

# 1 281
  • София
имаш артрит и ходиш при невроложка??? или не съм разбрала?

а относно операциите на стави аз съм твърдо против. бяха ми казали че сменисх ли някаква става от едната част на тялото неминуемо ще доведе и до смяна на ставата от другата страна на тялото.

аз лично не бих го направила а бих обмислила други варианти.

хора, борете се с това гадно заболяане, твърдо вярвам че има лекуване!

направете си един AST тест, ако се окаже положителен може само да се радвате. с добър хомеопат и има голяма вероятност да забравите за болестта за не пове4е от месец. Факт, кожто днес ми обясни УНГ лекарката. Само че моето AST  е ореицателно:). но пак има вариант благодарение на кортикостероидите които масово се изписват резултата да дава отклонение.
Лично мнение!

# 1 282
няма да сменявам става,операция на пръст на ръката,които не мога да свивам , и за друг при които може да се получи същият проблем.

# 1 283
  • София
LostHope ако четеш тази тема - разчисти си кутията.затова не ти пиша.

# 1 284
Аз съм на 32г. Преди 3 години ми поставиха диагноза ревматоиден полиартрит. Лекувах се в София на Урвич 13. Пих метотрексат 2 год 15мг. седмично. През третата година си го спрях сама и се чувствам отлично, без болки,правя си и изследвания и те са добри.

# 1 285
  • София
76_mimi много се радвам за тебе. дано никога повече не преживееш това заболяване!

# 1 286
От май 1979 г. съм с диагноза ревматоиден артрит.Б ях на 18- сега съм на 48г.Лекувам се само в клиника по ревматология и съм имала само двама лекари-др. Пейчева до м. май 1996г. и ..д -р Монов от тогава до днес .Те са супер доктори , но са хора - не са богове. Когато диагнозата ви е уточнена на РА-помогнете на доктора и се опълчете на болеста.Не и се давайте. Ако се консултирате в к-ка по ревматология при д-р Монов сте спечелили наполовина оздравяване.Поздравете  доктора от мен-Росица Несторова .

# 1 287
здравейте ,аз искам да попитам за един малко по различен проблем Rolling Eyes дали някои от вас са изпада ли в депресия,следствие на болестта-ра? мисля че на мен ми се случва и незнам какво да правя Sad....мъчително е ...от както ми се обостри заболяването се чувствам зле,тъжна страх ме е от настоящето от бъдещето...чувствам се безполезна Confusedнямам желание за нищо,а вътрешно някъде дълбоко не искам да е така.....искам да се променя,да имам желание да се занимавам с неща които ме радват Cry

# 1 288
НЕ трябва да изпадаш в депресия . Това е най-лесното. Трябва да се бориш с болестта. Аз вътрешно си казвах че не съм болна от артрит и това много ми помогна. Сега съм добре благодарение на лекарите от клиниката по ревматология  на УРВИЧ

# 1 289
  • София
kratrin, единствено и само ти можеш да сди помогнеш да се промениш. аз също изпадах в депресия и плачех виждайки как не мога да си вдигна бебето, за го гушна или помачкам. ГРЕШКА!!!!!! лошите мисли и тъгата не носят нищо друго освен негативи и стрес за организма ти който точно в момента не ти е нужен. има една книжка на луиз хей- излекувай живота , и на джон кехоу- подсъзнанието може всичко. мисля че го има в спиралата и може да си ги свалиш от там. ак  ли не пиши на лични ще ти ги пратя. та прочети ги. ще се почувстваш съвсем различна. има и такава тема - подсъзнанието може всичко, ако имаш време попрочети малко.
но никаква депресия. ей имаме да се бориме с доста коварно заболяване. асо седим и се самосъжаляваме доникъде няма да стигнеме. грешка която наскоро съзнах и сега се опитвам да я променя.
при болка- нещо озезболяващо и си върши приятни за тебе неща - срещай се с хора. така болката се забравя. личен опит.
Не се предавай човече!

Общи условия

Активация на акаунт