Донорски яйцеклетки - група на мами, които са заченали и родили с ДЯ - 2

• 39 259
  • 653
  •   6
Отговори
# 645
Аз имам неуспех с донорка на 28 със замразени яйцеклетки. Този път ще сме със свежи . Държах донорката отново да е под 30г.

# 646
Моята беше на 30, а аз на 46,  успях от първи опит в БГ клиника, свежи яицеклетки, после ЗЕТ.

# 647
Повечето които познавам успели са с донори 32/34 години. 
Това е съвкупност от много фактори. Вчера във фейса едната дама която се похвали беше с донор на 35 .
Сестрите са до 38 ако правилно съм запозната

# 648
Привет!
Аз няколко пъти съм писала, на 47 съм  със свежи яйцеклетки, знам, че донорката ми е на 35. От първия път успяхме и имам един замразен ембрион 🙂🙂🙂

# 649
Това за възрастта явно е много относително за яйцеклетките. Е, ясно че се цели да са по-млади донорките. Но аз наскоро имах разговори с ембриология в Надежда за моите си неща да мисля какво ще правя. И общо взето ми се каза също, че материала който клиниките получават е снижил доста качеството си в последните години, което според жената е проблем повсеместен, а не на Надежда. Просто материала ставал все по-лош и на все по-млади донорки и имало световен проблем с набавянето на качествени донорски яйцеклетки. До колко е така или те си оправдават своята клиника - няма как да знам.

# 650
  • Be realistic - plan for a miracle.
Не е оправдание. В световен мащаб пада качеството на яйцеклетките на все по-млади жени и все по-млади момичета се оказват с НЯР и ИЯР. Не ми се рови да търся в момента изследванията, които бях открила за това, беше към средата на годината. Изключително млади жени са вече с подобни диагнози.
Теорията на конспирацията е, че сривът в плодовитостта е дал рязко надолу след ковид пандемията. Моето мнение е, че е комбинация от отвратителните храни, начин на живот, микропластмаси, токсини във всичко което ядем, пием, слагаме по себе си... и така.

# 651
  • София
Според статистиката, в България е скочил. И средните стойности за Европа са в посока растеж 2022-2025.

https://ourworldindata.org/fertility-rate

# 652
Според световната здравна организация *хубаво са си направили сметката* до 2050г 50 процента от населението няма да е репродуктивноспособно. Как го сметнаха не знам ама явно си знаят батаците които сътворява света в който живеем.

# 653
  • София
В репродуктивна възраст или изобщо? Защото то и сега е толкова Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт