ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 Тема 4

• 23 894
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
Бих искала да попитам мамите, които давате АМ, изхожданията промениха ли си цвета на зелен? И бебенцата боли ли ги при изхождане? При нас откакто се промениха цвета и консистенцията ( вече е като нормално ако, а не кашкаво), изхожданията са придружени с плач.

При нас имаше позеленяване на изпражненията. Но как точно се стигна до там:

В болницата даваха новалак, изписаха ни, нямах време за проучване на млека и взех същото на първо време, пък презумпцията, че в болниците дават каквото е най-изгодно ме накара да проучвам по-добри млека и така взех Абтамил. Почнах бавно да меша и преминавам към Абтамил. 20ти ден дойде и педиатърката ни беше изписала биоамика против колики и биогая пробиотик. Реално бебка нямаше колики и се чудих дали да ги почвам.. ама ме натисна хорското мнение “как няма да ѝ даваш??” И почнах да давам. И на следващия ден вече имаше колики, то рев, то оръцкане, то извиване, голяма чудесия беше. На всичкото отгоре почна и да се запича. Направо барабонки като на козите, твърдо и голямо, с рев и ВиК го изхождаше. Викам, дай да вземем Абтамил комфорт, дето е против колики. И пак така бавно почнах да меша и преминавам постепенно към комфорт. И когато вече бяхме изцяло на комфорт изхожданията станаха зелени, но сякаш намаля запекът. Но майка ми каза, че щом са зелени, значи твърде бързо преминава през червата. Айде ново мляко търсех - взех Фризолак. От него цвета пак стана жълт, но пак се запече зверски и се появи и рефлукс. Айде Фризолак Вом. Запекът продължаваше и ударих един голям рисърч, накрая взех Хип антирефлулс и спрях всякакви капки, само витамин Д давах. От раз на следващия ден колики нямаше, акото стана все по-меко и само веднъж пак се беше запекла за 4 месеца. Тоя запек оправия нямаше бтв освен клизма, оказа се, че новото ако дори да е с добра консистенция се среща със старото в червата и се слепва. Със захранването пак започнах пробиотик да давам но не всеки ден, пред 2 дни и то омнибиотик панда. От него даже става по-кашаво акото, по-разхлабващо действа сякаш. Биогая чух и приятелка да казва, че я е запичало (нейното бебе).

Не знам кое съвпада с твоя случай.

# 406
Gerimal,
Дано да облекчи.  Аз не мисля да го ползвам повече от три пъти на ден, след хранене и  особено преди сън. 

Аз давам на бебината Био Гая от първи месец и добре действа,  регулира изхожданията.
Цената само не ми харесва - 30лв за 5мл?!
На промоция 22 🤣

И ние бяхме на преглед днес.
7,200  и 63 см - като за госпожица на 5 месеца и два дни, нормално.

Питах педиатъра за жълтък специално и ми каза така:  всеки ден даваш осминка за три дни, после четвъртинка три дни, половинка три дни и така докато стигнеш цял жълтък. Оттам нататък през ден- два по един жълтък.

Сложиха и ваксината. По-сънлива е.
Ще взимам скоро направление за рязане на юздичката   Sad  Днес не можах, защото не давали направления в деня за ваксина. Казаха, че ще минаваме с малката през кабинети на  различни прегледи както си е при хоспитализация, ще и вземат и кръв от пръстчето. Ще трябва там да се кърмим, дохранваме с АМ, сменяме памперси.

# 407
Shishar4e, не знам дали е съвпадение. Ние от първия ден сме на мляко Хип, и малката не е имала никакви колики, нито запек. Имаше рефлукс, който се появи, когато започнахме да ѝ даваме чайове по съвет на педиатърката (уж против бъдещи колики). Когато спряхме всичко, рефлуксът намаля. От много време вече сме само на кърмене, мляко Хип вечер и витамин Д. Нито запек е имала, нито колики, нито нищо от дежурните бебешки мъки. Това мляко май ще се окаже добро.

# 408
Бих искала да попитам мамите, които давате АМ, изхожданията промениха ли си цвета на зелен? И бебенцата боли ли ги при изхождане? При нас откакто се промениха цвета и консистенцията ( вече е като нормално ако, а не кашкаво), изхожданията са придружени с плач.

При нас имаше позеленяване на изпражненията. Но как точно се стигна до там:

В болницата даваха новалак, изписаха ни, нямах време за проучване на млека и взех същото на първо време, пък презумпцията, че в болниците дават каквото е най-изгодно ме накара да проучвам по-добри млека и така взех Абтамил. Почнах бавно да меша и преминавам към Абтамил. 20ти ден дойде и педиатърката ни беше изписала биоамика против колики и биогая пробиотик. Реално бебка нямаше колики и се чудих дали да ги почвам.. ама ме натисна хорското мнение “как няма да ѝ даваш??” И почнах да давам. И на следващия ден вече имаше колики, то рев, то оръцкане, то извиване, голяма чудесия беше. На всичкото отгоре почна и да се запича. Направо барабонки като на козите, твърдо и голямо, с рев и ВиК го изхождаше. Викам, дай да вземем Абтамил комфорт, дето е против колики. И пак така бавно почнах да меша и преминавам постепенно към комфорт. И когато вече бяхме изцяло на комфорт изхожданията станаха зелени, но сякаш намаля запекът. Но майка ми каза, че щом са зелени, значи твърде бързо преминава през червата. Айде ново мляко търсех - взех Фризолак. От него цвета пак стана жълт, но пак се запече зверски и се появи и рефлукс. Айде Фризолак Вом. Запекът продължаваше и ударих един голям рисърч, накрая взех Хип антирефлулс и спрях всякакви капки, само витамин Д давах. От раз на следващия ден колики нямаше, акото стана все по-меко и само веднъж пак се беше запекла за 4 месеца. Тоя запек оправия нямаше бтв освен клизма, оказа се, че новото ако дори да е с добра консистенция се среща със старото в червата и се слепва. Със захранването пак започнах пробиотик да давам но не всеки ден, пред 2 дни и то омнибиотик панда. От него даже става по-кашаво акото, по-разхлабващо действа сякаш. Биогая чух и приятелка да казва, че я е запичало (нейното бебе).

Не знам кое съвпада с твоя случай.
Благодаря за отговора! Ние сме на Тьопфер, също давам и био амика+омнибиотик панда.
Педиатъра каза, че било нормално да е зеленикаво, било заради АМ и да съм давала повече вода.
И май и аз ще спра да давам капките за колики и ще останем само с Пандата.

# 409
Ако сте на Лактана Био, в тази тема по-назад или в някоя друга, четох, че и други бебета имат зеленикаво ако от млякото. Не знам на какво се дължи. Ние също сме на Лактана Био + кърма и в дните, които е бил повече на АМ, е имал единични зеленикави изхождания. И двата пъти обаче мисля, че го бяхме претоплили, така че не мога да потвърдя на 100 процента.

От както сме на смесено хранене са по-редовни изхожданита, но пак са през 1-2 дни, обикновено в дните, в които ака е по 2 пъти. Ще видим какво ще се случи като започнем захранване.

# 410
Ох, голям зор с това акане.
От една една седмица давам всеки ден омнибиотик Панда, всеки ден правим упражненията за изхождане и от 3дни малкия започна да изхожда.... дарадонки. Като агънце. И с много напъване. Спрях зеленчуковите пюрета, мина само на АМ Комфорт и пюре от тиква и круша. Никакъв ефект. Вчера изобщо не ака. Сутринта му натискам крачетата, той пуска 3 топчета и виждам как другите си седят вътре и не може да ги изкара. Ошашках се съвсем. Изритах ММ за Мелилакс. Ефекта беше на момента. Успя да изака всичко твърдо и след това меко. На мен ми олекна, представям си на него.
И сега се чудя какво да правя, за да не стигне пак до тук. Изхожда се редовно, всеки ден или през един. Избягвам да му давам пюрета с картофи и ориз. И въпреки това - запек.
Като чета последните коментари, все повече си мисля, че е от АМ, въпреки, че е от тези за коремче.
Все повече се замислям дали да не започна малко по малко да вкарвам кисело мляко с идеята след време да заместя две от храненията с АМ, с него.
Случайно разбрах, че мой познат /съсед/ има ферма и произвежда мляко. Минава всички необходими проверки и анализи и го продава в няколко магазина, в нашия град. Вчера купих и останах с много добро впечатление - хубаво и истинско. Много по-добро от това, което купувах до сега, пък за тези Верея, Олимпус и т.н. да не коментирам - те все едно продават водата, с която са изплакнали някой съд от мляко.
Малкият след 2 седмици прави 6 месеца. Знам, че не се препоръчва до 8м, но наистина не мога да го оставя така да се мъчи и трябва нещо да направя. Вече сменихме 3 АМ.

Последна редакция: нд, 23 мар 2025, 15:31 от Leylah

# 411
Чувала съм, че някои дават козе мляко, питай педиатъра как да постъпиш.

# 412
Според solid starts, кисело мляко може да се дава след 6 месеца, но да се замести хранене толкова рано не е добре. До 1 година кърмата/АМ трябва да е основното, киселото мляко (от крава, коза, овца) просто няма необходимите хранителни вещества за едно човешко бебе - все пак е храна за теленца, козлета, агънца. В solid starts казват, че киселото мляко може да се дава с лъжичка.

# 413
Опитай и сини сливи, малко мазнина в пюрето, да пие повечко вода/чай.

# 414
Тъкмо щях и аз да пиша за сушени сливи. Проверих в solid starts, може от 6 месеца да се дава пюре от сушени сливи. Сушените сливи са по-ефективни от пресните сливи, защото имат повече сорбитол, който помага за изхождането. В solid starts има инструкции как да се приготви пюрето, мога да ги преведа, ако някой иска. Всъщност направо ще го напиша тук - махат се костилките, заливат се сушените сливи с вряла вода и се държат 10-15 минути в тази вода и после се правят на пюре. Важно е наистина пюрето да е гладко и да има водичка в него, защото ако просто се смелят сушените плодове, това може да направи пюрето твърде гъсто и да има опасност от задавяне. В приложението пише, че може да се дава това пюре самостоятелно или примерно с кисело мляко. Даже има клипчета на бебета, които ядат кисело мляко с пюре от сушени сливи.

Някои казват и сок от сушени сливи, че може (30 мл на ден), други, че е добре да се чака към годинката за сока. Но пюре може, та него бих давала за запек.

# 415
Момичета, аз не пиша, защото съм още далече от актуалната тема за захранването. Ние се кърмим все още и мисля да продължим така ексклузивно горе долу до 6ти месец. Mommy, беше ми интересно да прочета за развитието при вас и смятам, че е за възхищение, че така бързо усети какво му трябва на бебо. Даде ми храна за размисъл. За един месец беба е наддала малко над 600 грама, но пък си е удвоила рожденото тегло. Притесних се по едно време, защото започна да се буди на 2 часа през нощта. Заприлича ми на вашия случай и наострих уши. Имахме и един по-дълъг период на неизхождане.
Другото ми подозрение е, че може да е регресията в 4ти месец. Забелязвам, че ако се храни редовно през деня, вечер не се буди така.
Със съня, или по-скоро заспиването вечер, имаме подобрение след като започнах да следя отново всичко в апликацията, препоръчанa от Moonlit. Пак благодарение на нейната насока и след множество консултации минахме процедура за срязване на скъсена юздичка.
Сега темата, която най много ме тормози, е връщането ми на работа. Гледам да го подтискам, но ми се къса сърцето да трябва да оставя сладкишка и да не сме по цял ден заедно. Знам, че никой няма да ми върне това време или пък да ми благодари. Мисля варианти да удължа някак майчинството.

Maya, отидохте ли на плуване?

Джу се изгуби.

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 03:44 от D_ana

# 416
D_ana,

Как мина процедурата за юздичката?
Ние имаме час за първи април да правим същото.
Много ми е притеснено...

# 417
Juji, мина за секунди. Знам, че докато не мине, няма как да те успокоя, но не е страшно, минава бързо и е за тяхно добро.
Аз го приех много по-зле отколкото беба, бях кълбо от нерви. ММ искаше да ми го спести и остана той с нея по време на самата процедура. Това беше също толкова ужасно да я оставя. Неочаквано обаче ми я дадоха почти веднага, аз бях подготвена да я чувам да плаче дълго, но мина страшно бързо. Дали ще се спрете на лазер или ножица, и двете са бързи и си имат плюсове. Масажите след това, които трябва да правим, са неприятни, но и това минава.

# 418
Ох, момичета, памперсите ни протичат вече няколко нощи. Ползваме Pampers Premium Care 3 от няколко дни, детето е малко над 6 кг, и всяка сутрин памперсът е доста пълен и има мокро петно по пижамката. Малката спи от 20:00 до 6:00. Единицата и двойката не са ни протичали при същите условия.
Някой открил ли е пелена, която ще издържи една нощ?

Търся препоръки и за обиколник за кошарата. Ще взимаме, че детето всяка нощ си удря главата, краката, ръцете, всичко в страните на леглото, крайници се провират през решетката и се заклещват, страшно е Sweat Smile Нещо, в което има по-малка вероятност да се задуши? Утре прави 5 месеца.

# 419
Благодаря за информацията. Давах и пюре от сливи, но готово - на Хип. Вода пие около 60 мл на ден.
Педиатърката не ми помогна особено. Каза да продължавам с Пандата. А запека се появи, докато я пиеше.
Надявам се да е бил инцидентен. Но сега това ми става фикс идея - да се изхожда.
Дана много неприятно преживяване, добре че е минало бързо.
Аз такива неща много ги преживявам. Когато му слагат ваксини, се чувствам като в менгеме, защото ще го боцкат. Миналото лято, едното дете имаше пневмония и трябваше да му сложат абукат - аз се чувствах все едно на мен ще ми режат крайник. Беше много смешно, защото изтръпнала от ужас, готова да се разрева, го гушкам и му казвам:
- Гледай към мен
Той:
- Защо
- За да не те е страх
-  Мен не ме е страх
И аз взех да се чувствам малко тъпо 😆
Skady ние сме на 4ка памперси, вече не помня от кога... може би два месеца. Бодитата при нас играят роля - с 68 боди, някак стиска памперса и не се разпределя всичко, а се събира отпред. На 2рото, 3тото пишкане и протича. Когато бодито му е по-свободно отдолу /74/ няма проблем, даже се чудя тоз памперс как го побира това /нощем не го сменям/. Ползваме Памперс Актив бейби

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 08:32 от Leylah

Общи условия

Активация на акаунт