ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 Тема 4

• 23 449
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Защо ще бързате със забелване???
Прави си го вкъщи постепенно, време има.
И ние сме още до никъде.

А ММ докато гледа бебо и малкия паднал от леглото. 😡😡

# 661
Sweety  дано не се е ударил.
Аз не мога да съдя мъжа ти - и на мен ми се е случвало. Когато най-голямото дете беше бебе, падна 2 пъти. И то от тези по-старите легла, от масивно дърво, които са по-високи.
Много се уплаших и взех кардинално решение - махнахме леглото. Оставихме само матрака на земята. Бяхме така близо две години, докато и двете деца поотраснаха. В началото беше много странно, после толкова свикнах, че когато видех нормално легло - пък то ми беше странно 😁

# 662
Моми, радвам се, че изследванията ти са излезли ок и се надявам скоро хормоните да се нормализират и да се чувстваш много по-добре.

На мамите с болни дечица, дано скоро да оздравяват!

Ние точно вчера коментирахме с ММ, че вече бебка като е по-мобилна има повишен риск от падания и трябва да сме особено внимателни. Но съм наясно, че колкото и да сме внимателни най-вероятно ще падне в някакъв момент и се оглеждам да обезопасим малко наоколо.

Последните дни давам да опитва краставичка, а днес стрък селери. Към краставицата имаше сериозен интерес - даже на три пъти гризна малки парченца и ми изкара акъла, защото се задави. Бях я нарязала на четвърт по дължина, но явно като е мекичка лесно отхапва. Явно й хареса вкусът, но много екстремно ми дойде това с парченцата на мен. Селърито хич не го уважи, явно като видя, че не може да се дъвче и няма кой знае какъв вкус и загуби интерес. Банан също й дадох малко намачкан - няма такова отвращение. Ще пробвам пак с биберон за плодове.

Днес взехме разни био зеленчучета - картофи, моркови, броколи, пащърнак, чушки, тиквички, както и ябълки, круши, тиква и авокадо, и почваме по-сериозното захранване. Нямам търпение да видя как ще реагира на различните храни!

Беше станало дума за мазнините - ще добавям по малко рапично олио. Според Маги Пашова, усвоява се много добре от бебетата и се препоръчва за хранителност и вкус на пюретата.

# 663
Моето бебче откакто започна да се обръща, постоянно си напомням правилото, че няма как да паднеш от пода.

# 664
Ако на някого ще му е полезно, попаднах на следната съпоставка на колички за пътуване:

# 665
  • UK
Ние ще вземем Joolz Aer+, отдавна съм я харесала, много познати около нас я имат и изглежда супер.

За дъщеря ми имахме Mountain Buggy Nano, велика количка, ползвахме я 6 години, ходила е къде ли не и има невероятен километраж навъртян, още може, но вече стана много парцалива.

Ние сме в България, последните 2.5 дни бяхме в София с бебето, иначе сме във Варна до сряда. С едно дете е като без дете, направо си беше ваканция.

# 666
Надявам се всички да сте добре. Бобчо няма температура, но сополите са ужасни. Добре, че поне не му се запушва изцяло нослето, тогава вече ще е да е кошмар. Въпреки, че зъбчетата вече са се показали доста, той продължава да е крив и да търси постоянно нещо да се чеше.
Днес боядисахме първите му  великденски яйчица 🙂
Скрит текст:
Сутринта станахме, сварих яйцата, приготвих боите, сложих малкия до мен, в столчето и започнахме с цапането. Винаги много се вълнувам за боядисването - една от любимите ми традиции. Днес още повече, заради малкото човече. На него му се доспа, взе да мрънка и да плаче....и в този момент ми се обадиха, че един от най-добрите ми приятели е починал 😢. Трябваше да гушкам малчо и да пея песнички,докато очите ми бяха пълни със сълзи,а гласа едва си го намирах. А след това, когато малкия заспа, трябваше да си добоядисам яйцата, сякаш нищо не е станало.
Знам, че такива неща се случват и никой не знае какво му е отредено, но това не го прави по-малко тежко.

# 667
Съжалявам много, Лейла! 😘

Аз съм болна и уморена много. Първото ни пътуване на дълъг път беше, отделно едвам дишам.. Бебо още има сополи, спасява ни аспиратора за нос към прахосмукачката.

Весели празници!

# 668
Христос Воскресе!
Честит Великден!
Бъдете здрави!
💚

# 669
Надявам се всички да сте здрави и отпочинали след празниците. Simple Smile

Имам въпроси към мамите, които са по-напред със захранването. Кога заместихте хранене? Как изглежда режимът на хранене на бебето ви за седмица например? Замразявате ли домашни пюрета?

Такива неща се чудя аз напоследък. Моят син не яде повече от 80 гр пюре и после си търси още 60-90 мл мляко. Иначе съм въвела повечето неща, давам му и на парченца да хапва, ама още няма голям интерес.

# 670
Аз много бързо заместих хранения,защото бебка отказваше да яде млякото.Хапваше по някакви 70-80 мл и се наложи да заменям,за да може поне да си е наядено детето.И до ден днешен процедирам така,на което хранене отказва да яде мляко направо замествам.Вече яде мляко само вечер преди лягане

# 671
Аз много бързо заместих хранения,защото бебка отказваше да яде млякото.Хапваше по някакви 70-80 мл и се наложи да заменям,за да може поне да си е наядено детето.И до ден днешен процедирам така,на което хранене отказва да яде мляко направо замествам.Вече яде мляко само вечер преди лягане

Точно тук се чудя дали не трябва да е повече количеството мляко на бебче на тази възраст, защото и моята се опитва да го кара през просото, но аз и настоявам за мляко освен пюретата и следя колко мляко и колко твърда храна на ден е хапнала.

Днес направихме процедурата за скъсяване на юздичката. Мина сравнително добре, но докато беше в операционната много силно и сърцераздирателно плака, макар и само за три минути. А при взимането на кръв от пръста не плака, а по скоро ръмжа и се бореше да се измъкне 🤣

Утре отивам до педагогическата аптека да направят изписания крем за хаменгиомчето на ръката и почваме да мажем.

Тези дни ни предстои също преглед и ваксина.

Не е като да нямаме задачи.

# 672
Дойде ни и на нас ред да се за храним. Направихме и печена тиква, намачкахме я, смесихме я с малко кърма и и я сложихме в купичката. Сложихме малко на лъжичката num num GOOtensil. От няколко седмици и ги даваме тези лъжички за чесалки и тя веднага си ги пъха в устата да ръфа и в случая направи същото, само че на лъжичката имаше тиква. Хареса и доста. Омаза се, но и изяде малко. Като взе да хвърля лъжичката, значи вече не искаше и я свалихме от столчето. Дадохме и чашка със сламка с малко вода, но тя взе да дъвче сламката. Ще продължим с опитите.

Ето тези са лъжичките, ако някой иска
https://www.amazon.com/NumNum-Pre-Spoon-GOOtensils-Dual-Stage-Set/dp/B01GEOZEVU

Иначе планът ми е следващия месец-два да и давам храна веднъж на ден, за да не измести кърмата твърде рано. Все пак тя или АМ трябва да е основната храна до 1 годинка и другите храни нямат толкова концентрарани хранителни вещества, а са само допълващи.

# 673
При нас също като Янинка, вече имаме три заместени хранения, защото отказва мляко. Графика ни е следния, в пет, шест или седем сутринта сънен пие мляко, после следващото хранене е каша с мляко, на обяд месно или зеленчуково пюре с яйце, следобяд плодово пюре, към шест или седем драматично пиене на мляко, като често и не го пие, следват полузаспалия  хранения с мляко към 21, полунощ и три. Напоследък едното от тези го пропуска. Пробвам да допълвам с мляко през деня, но изпива ако съм му изцедила 30-40мл кърма и до там. Вече изкарвам по много малко кърма, но още се инатя и цедя, доста ме уморява цеденето, но имам проблем да спра напълно, само съм разредила цеденето и то оттам по-малкото кърма. Има моменти, когато през нощта става и иска да суче и ми е съвестно.

# 674
Ние още не сме добре с пюретата.Само вчера изяде цяло 80гр от сливи.Иначе 1/3 и не иска повече.
Не съм го водила днес да го забелят.Ние на 99% сме готови и сами вкъщи.Киснене в топла вода всяко вечер,масаж със сапун и после леко придърпване докъдето позволява.Ама да си кажа,че не е лекарска препоръка,а това ми идва отвътре да правя.
Два дена бяхме предимно навън и много му харесва.При нас е 26-27 градуса.Утре ще е дъждовно и ще сме затворници.

Общи условия

Активация на акаунт