ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 Тема 4

• 23 467
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Dana, това е идея с кокалчето пиле! Така да си хруска ли и даде? Също овалването на пръчици зеленчук в ядки ми допада, благодаря. Скоро ще трябва да измисля как да си и хапва по нещичко реално защото се получава “очички пълни, ръчички пълни, коремче празно”.
Получи се с домат, като го заръфа миличката, до гъгнене 😁 което е добре, развива се рефлекса, пък и има опит вече, но коремче пак празно, той един гумен домат, истински нали, но….

# 646
Ние пък сме с температура, бяхме на доктор, всичко и било наред, от прорязващо зъбче  ще да е...
И толкова кисела и нервна...не я бях виждала досега. Както и себе си, вероятно. 🙄

# 647
И при нас хрема и температура. Много изнервен и крив.

# 648
И при нас хрема и температура. Много изнервен и крив.

Бързо да минава.
Много неприятно.
Децата ни като са болни, сякаш ние сме болни, че и по-зле.
И времето едно такова студено, мокро.
9 градуса за средата на април ми се вижда студено, а пък е и странно, онзи ден беше 20 градуса жега, един единствен ден.
Не знам пролет ли е, или зимата продължава.

Иска ми се да кажа и нещо хубаво, оптимистичен човек съм.
Но това седене вкъщи ми е като затвор и то вече много дълго време.

Сетих се и нещо хубаво. Голямата дъщеря след малко почва първия си урок по китара. Simple Smile 🩷

# 649
Момичета, на мен също ми се струва безкрайна зимата. Скоро бебето ми прави 6 месеца, а сме излизали точно 2 седмици сумарно на хубаво време навън. Февруари и март сякаш бяха по-топли от този гаден април. Ами не ми се излиза в дъжд, потиска ме това време.

Дана, много ми харесва твоя подход, аз съм по-предпазлива, понеже ме е страх от алергични реакции и от задавяне. Макар че ей сега му дадох да ровичка в една овесена/бананова палачинка и му дадох малко парченца да хапне. Леко се задави, ама се изкашля и ги глътна. Мъжа ми се скара, че много смело съм му давала така парчета храна, а пък и с непознати продукти в тях. Той няма огромен интерес да играе с храната, но пък аз я слагам пред него и в някакъв момент се надявам, че ще иска сам да я слага в устата. Сега пипа, опитва се, ама плези език и отваря уста аз да го храня. Още преди да започнем с пюретата беше така.

Ъпдейт за моето здравословно състояние, който ме следи: оказа се, че е на психическа/хормонална основа. Направих си куп кръвни изследвания на витамини и други неща и освен нисък витамин Д, друго не излезе от тях. Ходих и на профилактични прегледи при различни лекари, които не откриха физически проблем. Теорията ми и тази на един от лекарите е, че при спирането на кърменето намалява и редовния “скок” на окситоцин, съответно мозъкът има нужда от време да се приспособи към липсата му. И от там тези странни симптоми на нервност, тревожност, чак болки в челюстта имам от няколко дни. Имах и други физически симптоми, които сама си причинявах, заради тревожността. Сега се чувствам по-добре, вече не се вторачвам така във всяко леко неразположение. Ще видим как ще продължи, приемам вече и витамин Д, понеже надеждите ми да се стопли и да излизаме повече навън си остават засега само надежди.

Ние след малко отиваме на преглед и ваксина, ще пиша по-късно колко ще го измерят. Вашите бебенца кой размер дрехи носят? Моят на 5.5 месеца носи 74-80 (9-12 месеца), пък изобщо не ми изглежда толкова голям. Даже дребен на килограми май върви, може би да е по-дълъг.

Аз още не мога да повярвам, че така бързо минава времето, струва ми се, че едва вчера родих. А живот и здраве ноември ще тръгне на ясла и ще трябва да се върна на работа… като го приемат ще трябва да уведомя на работа какви са ми плановете. Направо не знам как да приема факта, че имам само още 7-8 месеца с него вкъщи. А някои от вас даже вече работят.

# 650
Isibel нищо не казаха за кръвните. Било нормално, на 1г пак ще пуснем. Единствено леко завишените левкоцити в урината може да са от зъбите.
И така аз спокойна и щастлива си тръгнах от болницата. Прибрахме се, той много нервен, викам всеки момент ще избие и другия зъб. И следобяд сополи 🙄😭🥺 Буквално изведнъж - взе да му хърка леко нослето, след 2 часа вече не може да спи от сополи, които му се стичат назад.  Заспива и през 10 Мин започва да плаче.
Утре пак ще го заведа на преглед, много се надявам да е от зъбчето, защото баща му е болен цяла седмица. Уж не се върти около него, ама то вкъщи, с тея 2 стаи, как да се опазим?!

Mommy радвам се, че си открила проблема и ще се справиш с него.

# 651
Бързо оздравяване, Leylah.
Те и сополките е много възможно да са от зъбите. И ние имаме. Капя физиологичен разтвор, но хъркането и давенето е много неприятно.

Вчера малката заспа в 8 вечерта за първи път от раждането си 😂  Съответно в 6 сутринта вече кукуряк. Засега няма температура.

# 652
Бързо оздравяване, Leylah.
Те и сополките е много възможно да са от зъбите. И ние имаме. Капя физиологичен разтвор, но хъркането и давенето е много неприятно.

Вчера малката заспа в 8 вечерта за първи път от раждането си 😂  Съответно в 6 сутринта вече кукуряк. Засега няма температура.

Благодаря, Juji. Вече ме съмнява да са от зъбчето, защото снощи беше с почти 39° Т, а днес с 38° 😟

# 653
Заведи си я пак на педиатър според мен.Още нямаме зъбче,но доколкото знам,не е така при тях.

Сега се връщаме от кръв и урина за 6-те месеца.Как е според вас,че нашия педиатър е отпуска?Според мен са добре.Утре сме на уролог в 15ч,а за 27.05 записах ехография на вътрешните органи.
Скорошно оздравяване на всички болни дечица и родителите.

# 654
Бързо оздравяване на всички, Жужи, Лейла!

При нас вече няма темп. Остана хрема и кашлица. Като растат зъби и им пада и имунитета.

Mommy, липсата на вит Д води до депресивни състояния. Аз също съм така на моменти, след раждане, кърмене и т.н, хормонална бомба сме. Отделно и промяната в ежедневието, недоспиване, мен много ме съсипват и болестите, все някой у нас е болен и все се притеснявам.

Размер 74-80 носи.

Някак зациклих със захранването, след зеленчуци и плодове, каши ли да дам, месо ли?
Дадох му оризова каша. Иначе вчера "яде" (да се чете близа и смука) кюфте и картоф хаха, дърпа ми от ръката и му дадох, какво да го правя.

# 655
  • Sofia
Вчера проби зъбче - мъничко, но важното е да ги има. Очаквах го тези дни понеже беше много нервен и постоянно слага нещо в устата. Ще пътуваме с бебо за пръв път на по-дълъг път и не зная как ще му понесе.

# 656
И ние и се тревожа за пътя, чуждо място и т.н.

# 657
Leylah, надявам се да сте добре, при нас се изяви конюнктивит не сме имали температура, но може да е минал някой лек вирус. Минахме през очен, и сега слагаме капки.
След празниците ще минем през ортопед, още не сме минали, а главичката ни е малко крива, имаше стегнат врат от едната страна и искаше да спи на една страна само, това го оправихме още към четвъртия месец, слагам го на другата страна да спи отдавна, но главичката е така още, малко ме притеснява.
Днес въведох карфиол, аз съм от по-консервативните в захранването, но нали не иска да си яде млякото и ми е важно да го захраня колкото се може по-бързо и в корема да има нещо, засега ме радва, че всякакви бъркочета си яде. Днес му готвих, зелена тиквичка, карфиол, морков, картоф, АМ и рапично олио. Смятам да взимам био яйца и в дните без месо да добавям жълтъците, тя и ЛЛ така иска де. Запека продължава да ни мъче, рефлукса уви също. Но зайо е страхотно детенце, не сваля усмивка, а вкъщи става все по-голяма лудница и гордият татко все повече се губи. Когато му го дам да го гледа и заспива😒. Гадничкото е, че детенце умира да си играят, а той ако не спи заврян в телефона, все по-често ми иде да му изхвърля телефона… или него. ОПС, оплаках се😀.

Edit: имаме проходилка и понеже я дават от шест месеца го слагаме по малко там. Подариха ни бънджи, слагаме го и там съвсем за малко, обожава го, нямам търпение да му дойде времето знам, че е рано предимно сме на пода.

# 658
Ние бяхме на уролог.Всичко е наред с ехографа,но във вторник ще ходим за забелване.Не съм на себе си от час.Казаха,че много ще го боли на момента и още няколко дена след това.

# 659
Lunatichka не бързат ли малко? И при нас забелването върви много мъчно, но без болка. Имаме вече малко напредък. До колкото знам, хирургично се забелва след 3-4 годинки.
Преди това май има по-голяма вероятност да срасне кожата. Все пак не съм лекар.  Прегледай темата тук, на д-р Оги, той се занимава с такива неща.
Боби е малко по-добре. Днес не е имал температура, само сополи - бистри като водичка и така текат.
Ама пък имаме още едно зъбче.
Аз взех някакво пюренце с пилешко и зеленчуци. Не бях обърнала внимание, че всъщност пише "супа" и за над 7 месеца. Не беше гладко, а с много малки парченца и силна миризма на копър, която ме отврати, обаче малкия много го хареса.
Пък установих, че чушка не харесва 😁
Това с таткото ми е познато. ММ беше болен и не гушкаше малчо една седмица. Само повтаряше колко много му липсва. Днес се прибра, изкъпа се, взе го и... след 3 Мин го остави в столчето 😒

Общи условия

Активация на акаунт