зъби или реакция към глутен.

• 1 277
  • 15
  •   1
Отговори
Здравейте. Имам бебе на 9++ месеца. Захранвам с глутен от около 3 седмици . Първо. постепенно с овесена каша, после с  малки количества спелтов сухар в пюрето сега добавям и по малко пшеница Попринцип се запича от доста неща. Имам следния казус от няколко дни изхожданията са по твърди и сухи дори топчести. Иначе ака по 2-3 пъти на ден, по малки количества . През ноща спането се влоши доста, през 1 час плаче и доста се върти. през деня също приплаква когато е будна  И тези дни пръцка доста звучно. Въпроса ми е възможно ли е да е реакция към глутена? Отделно ни избива първото зъбче и затова не мога да преценя плаченето пррз нощта  на зъбчето ли се дължи или на стомахчето. Иначе си е весела , хапва си доволно даже иска още храна 😀. Моля за мнения

# 1
Най-лесно можеш да минеш пак на безглутенови и да разбереш дали е от тях дискомфортът.

# 2
Най-лесно можеш да минеш пак на безглутенови и да разбереш дали е от тях дискомфортът.

Лошото е че и от безглутенова нашример оризова мисля че също я запича😀😀.  Иначе бяхме к на Гастро каза че всичко е наред да следя за диария и повръщане и обрив но тя няма нито едното

# 3
Малко течности поема според мен. Фибрите и въглехидратите изискват много вода за преработка. По принцип АМ или кърмата са достатъчни за покриване на нуждите от течности, ако единствено мляко приема, но след като е започнато захранване, трябва да поема и вода, особено с ориз, сухари, овесени ядки и пр.

# 4
  • София
Не мисля, че запека е станичен ефект от глутена. По-скоро както са Ви посъветвали да пробвате с повече течности или другият вариант е да се консултирате и с гастроентеролог за коремчето.

# 5
Аз, доколкото си спомням, в началото на захранването много деца имат запек, докато свикне стомахът да преработва храната. Моето дете също имаше.

# 6
Да с водата сме малко зле. Отказва. Горе доло по 20 мл пие, сега като стана малко по топло започна сама да си я търси отвреме на време. Предлагам и през 15 минути. Иначе бяхме на гастро , понеже има и белтъчна алергия и си я водя профилактично. Той казва че всичко е наред и да давам повече разхлабващи неща. Всеки ден давам круша ябълка или слива задължително. Личната каза ако видя много зор да давам сиропче за разхлабване. Интересното е че се изхожда по 2-3 пъти на ден по малко без плач или някакъв видим дискомфорт. Рядко има ден в който да не се изходи. Явно наистина е от захранването и различните храни.
А при никнене на зъбки възможно ли е да не иса да спи сама. От вчера в момента в който се махна от леглото и започва да плаче лягам и продължава да спи

# 7
  • София
Може и от зъбите да е , но според мен това със ставането и лягането Ви си е чист период при детето. Моята дъщеря правеше същото с мъжа ми. Искаше да и виси над кошарата и ако легнеше почваше да плаче. Ще отмине Simple Smile

# 8
Ами да много е станно само като се махна и започва плач. Лягам и пак си продължава да спи.

# 9
  • София
Може да пробвате да дадете някаква играчка за гушкане или някаква дреха ваша. Другият вариант е друг да я преспива не вие и да видите дали ще остане тази реакция.

# 10
не заспива в никой дори в баща си. Свикна да ми гали косата докъро я приспивам и постояно я търси. Пробвах с играчка докъто я приспивам гушка я и след две минути я хвърля и гушка мен . Може би е от зъбките. Започна трудно да си издържа и инервалите на бъдуване и е по сънлива тези дни. Иначе си е жизнена когато е будна играе си забавляваме се . Няма температура. Дано е период. Мен ме притесняваше да не е реакция към глутена всичко това

# 11
Моята също късно я захраних, на осем месеца ѝ изби първото зъбче, сравнително късно, и беше голям дискомфорт преди това. Детето ти просто търси близост и успокоение, защо да е реакция от глутен. Даваш ли ѝ парченца плодове и зеленчуци да си гризе? Ябълка, краставица и пр.

# 12
Моята също късно я захраних, на осем месеца ѝ изби първото зъбче, сравнително късно, и беше голям дискомфорт преди това. Детето ти просто търси близост и успокоение, защо да е реакция от глутен. Даваш ли ѝ парченца плодове и зеленчуци да си гризе? Ябълка, краставица и пр.
Ами защото съвпадна с въвеждането на глутена и затова се зачудих. За парченца не сум давала , страх ме е да не се зсдави понеже сега се показва първото зъбче. Давам и бисквитка в онези биби с дупките. тях много обича да си дъвче и смуче.

# 13
Оф, да, тя може би е малко малка за парченца и не сте стигнали в захранването до тях.

Мисълта ми е, че надали някой от тези признаци - че има запек, след като е започнало захранване, и че не заспива сама, сочи към непоносимост към глутен.

# 14
Оф, да, тя може би е малко малка за парченца и не сте стигнали в захранването до тях.

Мисълта ми е, че надали някой от тези признаци - че има запек, след като е започнало захранване, и че не заспива сама, сочи към непоносимост към глутен.
Ами и аз така мисля но реших да потърся и други мнения. Макар че и Лекаря каза че всичко е наред 😀 Малко съм си паканика когато става въпрос за детето 😀

Общи условия

Активация на акаунт