ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 Тема 4

• 23 660
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Moonlit припознах се в написаното от теб. Малкият иска постоянно да съм около него, ако може да е седнал най-добре. Разбира се все още не го слагам да седи но е една идея полуседнал на 6м. Съня от една седмица е отново някакъв кошмар. Вечер почти не спи, иска да е гушнат или на гърда. Вече не знам зъби ли е, някакъв скок ли е или просто трябва да се примеря, че няма да се спи.

Juji това с хапането ми е много познато. Имаше един период се бях отказала да го слагам на гърда, бях само с помпата и съответно количеството се промени. В даден момент видях, че яде от шише “по-нормално” без “злоба”. Започнах да го слагам отново на гърда и беше се научил , че има зъби и ме пазеше. Сега му излезе поредното зъбче и пак е същото, върнахме се в първи клас. Мисля да изчакам седмица и ще пробвам отново с гърда пък до тогава помпата ще ми стане отново приятел😃

Isibel, Leylah доколкото съм запозната не всички лаборатории когато пуснеш кръв за бебе/ дете задават референтни стойности за възраст. Може поради тази причина да има отклонения.

# 631

Ето ни и нас.7500,70см,без зачервено гърло😁

# 632
  • Sofia
Честити 6 месеца на Галинчо. Да е здрав и да ви радва.

# 633
Честито на Галинчо! Прекрасен младеж си имаш Heart Eyes Да е весел и жизнерадостен Kissing Heart

# 634
Честит половин рожден ден на Галинчо! И на всички други бебоци, които го минаха.

Ние също не сме захранили в истинския смисъл на думата. Видях пример от Мая и дадох и аз сурови зеленчуци за ръфане и успокояване на венците, преди да е разкъсала гумените гризалки от ожесточение.

Mommy, как си? Дано нещата са наред и се уталожат бързо.

Сънят и при нас зазля, с 5-6 бдения на нощ, като достигна пика преди няколко дни. Открих засега решението да си споделяме юрганчето като сме гушнати и това я успокоява да не се разбужда нощем. Иначе също като при Moonlit суче по-често, понякога и на час и половина. Затова пък вече разбирам еднозначно като е гладна, защото само тогава плаче неутешимо. Иначе ми е едно сладко и разбрано съкровище и нямам нищо против да сме залепени и да се гушкаме.

Споделям тук на мен какви колички за пътуване ми препоръчаха - joolz, yoyo, bugaboo butterfly, cybex coya. Всички май са разрешени като ръчен багаж в кабината.

Ако имате препоръки за легло за пътуване и ваканция, няма да откажа, нещо от рода на кошарка, но да не е ниска.

# 635
Честита половин годинка на Галинчо. 🩵

Подкрепям мнението на Zimk за мляко двойка, ще си караме с единицата. В двойката има повече захар и повече лактоза, няма смисъл. За всеки случай днес пак ще сверя състава на единица и двойка Новалак. Мисля скоро да взема Лактана Био, за да видя дали и харесва и понася, ако е така ще ги смесвам с Новалака. Искам млякото да има и пребиотик, и пробиотик.

Аз съм избрала този модел количка Hauck Shopper Neo II.

https://rayatoys.com/bebeshka-lyatna-kolichka-hauck-shopper-neo- … i_l_S9wH652NSU0hA

# 636
Галинчо, милия на мама Lunatichka, си стана най-популярното 🥰🎉🥳🎊🤩🎂бебенце в групата, Честит да ти е!

Dana, как и се харесаха зеленчуците на Линка?
Много очарователно си описала спането заедно 🥰

Виж какво и предложих също, всъщност баща и, без сол и захар, от едно време били познати, за бебенца са:

Отхапа цялото това крайче и аз като скочих, плювай, плювай, баба и на фейс тайм, баща и до мен, възклицават “о, тя, дъвче, дъвче”. Не е ли невероятно с какви инстинкти пристигат!?
Сами ако сме с нея едва ли ще се престраша пак да и дам, но с очите си видях как отхапа парченцето, премести го в зоната на кътниците, започна да дъвче и изплю. Тя бисквитата отдавна се беше разтопила така или иначе.

За тези, които виждам, че четат и с споделят препоръките на английската система, ще споделя следващата стъпка, “времето от 6 месеца до 1г е чудесна възможност за опознаване на вкусове и текстури, не говорим за никакви замествания на хранене”, много ми допада.
Тук пък се включват и американските педиатри от Solid Starts “по желание може да се добави малко зехтин и сърцевина на конопени семена (супер храна, желязото особено се цели в случая) към намачканите зеленчуци от 6+ месеца”. ZMK, благодаря още веднъж, че сподели приложението.
И понеже на тази препоръка не съм попаднала никъде другаде, а зехтин детски намерих и поръчах вече, испански, ранна реколта, ако някой споделя подходя, да пише, ще споделя, обмислям да поръчам платената версия на приложението, ще видим. Сърцевината на конопените семки пък ние вече започнахме да консумираме и тестваме в мюсли и салати и така.

Невероятно пътешествие ще да е това захранване, ако му се занимава на родителя/настойника/обгрижващия.

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 14:30 от MayaJane

# 637
И аз мисля да започна да слагам зехтин в пюретата.

Днес забелязах, че бебка се храни по-добре. Хапва по-често и по повече, ии с повече сили. Явно времето през което просто стоеше на гърда и смучеше капки,  сега ще го оползотворява в хапване.

# 638
Днес отново купих АМ 1-ца. Сравних с 2-ката и всъщност доста неща се различават, като доза. Най-вече калция, фосфор, натрий, магнезии - в полза на двойката. При витамините по-високото количество е в 1-цата.
 Maya аз съм голям привърженик на тезата, че децата идват с много повече умения, отколкото ние мислим. И всъщност доста ги притъпяваме, къде от предпазливост, къде от наши страхове.
Аз пробвах няколко рецепти за бебешки бисквити с банан, до сега нямам успех 😒
Все стават или глетави, или жилави. Знам, че няма как да ги докарам като купешките само с прости съставки, но пък това не ме спира да пробвам.
Зехтин не съм се и сещала да слагам в пюрето. Много ми е далечно, като продукт, не го използваме вкъщи. Когато му правя манджички, горе долу на 200гр пюре, слагам половин чаена лъжичка домашно масло. Не помня дали споделях - когато още имах домашно пиле, го сварих и водата сипах във формички за лед. Сега си имам бульонче за аромат на пюретата.

# 639
Leylah, как сте? Питам заради кръвните, лекаря каза ли нещо? Ние сме добре, днес бяхме на нефролог, всичко ни е ок. Вдругиден сме при ЛЛ, не знам дали с тези изследвания ще ни сложат ваксина (ние още нямаме ваксини поставени след болницата). Утре правим шест месеца и преди малко го изтеглих с боди и памперс е 7300гр., ще видим при лекарката как ще е.

За маслата на нас гастроентеролога ни препоръча рапично или орехово. На хип имат рапично купила съм утре ще сложа за първи път. Иначе въведох елдата много се хареса, добавям я към зеленчукови и плодови пюрета.

От два дни е с много леко зачервени очи, чудих се дали е от храната, но по-скоро ще е от моето меню май.

Някой беше споменал, че слага ябълка в мрежичките за смукане, сурова ли беше?

# 640
Аз сложих сурова. Също банан.

# 641
Isibel, как добавяш елдата към пюретата? Първо я вариш отделно (и как, на пара, във вода, или друго) и после пасираш и добавяш, или по друг начин? Не съм добра в готвенето и реално не знам...
Чудя се иначе кога да въведа млечни каши и въобще млечни. Давала съм масло досега де.

# 642
Shady, аз ползвам тази каша на снимката, която е реално елда стрита на прах, не е инстантна каша. Кисне се във вода за пет минути и се вари за толкова. Но ако нямах такава  бих си сварила добре елдата и да я пасирам със зеленчуците или плодовете. Може и с АМ, аз по принцип си добавям към пюретата малко АМ и така става една идея по-сладко и познато на бебчо.

Edit: Млечни каши има и за над четири месеца, те са с АМ, а за млечни продукти знам, че към 7-8 месец май, въпреки че ЛЛ ни каза да добавяме краве масло към пюретата заради запека. Аз смятам да послушам гастроентеролога и да добавям рапично.

# 643
Maya, Лина захапва всичко настървено, предполагам като Джоуни. 😊
Аз следвам малко представения от теб подход за опознаване на вкусове и текстури, а не за нахранване. Започнах на шега да ѝ предлагам неща и не мислех да избързвам, но се налага понякога да импровизирам набързо, защото свикна да е с нас на масата като ядем, или до мен докато закусвам и иска и тя да участва и да ръфа нещо.
Даваш ми идея за конопените зърна. Бях гледала и да се овалват зеленчуци или авокадо в стрити ядки, след като вече са вкарани, едно за да се хващат по-лесно и да не са хлъзгави, а и за да има и още един начин да се предлагат ядки.

Наясно съм, че тук по-скоро се следва строго подредена последователност от пюрета и количества. Ние имаме предложени парчета морков, пащърнак, хокайдо, тиквичка, броколи, на пара или печени, и селъри сурово. Много се харесаха кокосов йогурт, лешников тахан, банан и комбинации от тях, както и пилешки кокалчета. Имам сварен бульон от пиле и с него май правих пюре от морков.

Аз самата елиминирам за пореден път млечни и яйца да видим дали ще има подобрение на повръщането.

Ние май се спряхме на Joolz Aer за количка за пътуване, след като разгледахме вариантите на място днес.

# 644
Моето бебче реши да се сети да се обръща от корем на гръб. Баща и много и показваше как (педиатърът ни беше показал на нас) и тя сега започна сама. Не и е любимото занимание обаче, много повече обича да си държи краката и да ги яде

Общи условия

Активация на акаунт