ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 Тема 4

• 23 741
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
Лунатичка, не само към своето бебе си длъжна да проявиш съображение, че състоянието му не е подходящо за климатичните условия и стрес, но и за бога към другите деца!!! Ако някоя майка посмее само да си доведе болното дете на рожденния ден на моето, никога повече няма да в поканя , даже няма да де обадя повече и по телефона. Да върви твоя мъж сам и да каже, че бебо е болен! Как така ще се разсърдят?!?

И моята бебка има чат-пат пъпчици по брадичката и също мисля, че са от слюнката и по-скоро от праха и мръсотията, които полепват заради слюнката. Колкото и да се чисти, филтъра на влагоабсорбатора е вечно мръсен и по това съдя, че просто въздухът си е мръсен и това е. Винаги се успокоява вечер след баня и на сутринта са попреминали, вечерно време пак е зачервена.

Лейла, какъв филтър ползва за този стил? Аз също ползвам чатгпт ахаха

# 601
Ако обрива е от мокренето, малко крем здраве и много често подсушавай лигите.

# 602
Лунатичка, не само към своето бебе си длъжна да проявиш съображение, че състоянието му не е подходящо за климатичните условия и стрес, но и за бога към другите деца!!! Ако някоя майка посмее само да си доведе болното дете на рожденния ден на моето, никога повече няма да в поканя , даже няма да де обадя повече и по телефона. Да върви твоя мъж сам и да каже, че бебо е болен! Как така ще се разсърдят?!?

И моята бебка има чат-пат пъпчици по брадичката и също мисля, че са от слюнката и по-скоро от праха и мръсотията, които полепват заради слюнката. Колкото и да се чисти, филтъра на влагоабсорбатора е вечно мръсен и по това съдя, че просто въздухът си е мръсен и това е. Винаги се успокоява вечер след баня и на сутринта са попреминали, вечерно време пак е зачервена.

Лейла, какъв филтър ползва за този стил? Аз също ползвам чатгпт ахаха

Ами качих снимката с малкия и поисках да я направи в стил Дисни 😄

# 603
Някой дава ли каша (оризова, царевична) с АМ и имате ли наблюдения да е по-засищаща от същото количество само АМ?
Въведохме каша единствено с идеята да е по- засищащо хранене.
Вечер давам 180 мл смесено АМ (6 лъжички) с оризова каша (3 супени лъжици) с идеята детето да спи поне до 7 сутринта. Не става. Сутрин се буди точно в 6, и точно толкова гладна, колкото когато пие само чисто АМ.
Аз ли нещо бъркам Thinking

# 604
skady, нищо не бъркаш, това е бебе, а не машина да го настроиш да става в конкретен час. Или свиквате да ставате в 6, или слагате детето да спи по-късно.

И аз още ставам 2-3 пъти на нощ и има 1 нощно хранене. Колкото и да яде, пак се буди гладен.

# 605
Не сме ходили на рожден ден.Той не е зле вече,покашля 2-3 пъти дневно,но не разбирам от завирането на ръцете в устата или от друго.Може да доизчиства секретите.Няма как да го трия постоянно.Нон стоп е мокър.То едно бррр,при което си оплюва цялото лице,то ръце целите в лиги..Страшен е.Поръчах да му купят кремчето на А-дерма за атопична кожа,та дано да му помогне.От няколко дена не яде редовно пюрета,а и нови не съм вкарвала заради кашлицата и лекарствата.Единственото различно е,че му купих папагал,но едва ли да има алергия към пернати.Пък и той е покрай него за две минути,иначе е в друга стая.Утре става на 6месеца,поръчах му торта миналата седмица,но се чудя на Великденска тематика ли да е укарасата,не знам.Купих малко зайчета,пиленца и яйчица,но ще видя.И балон 6-ица взех.Боди с негова снимка.Но още мисля как да го направя.
П.с.Между другото на мен Ал-бота ми е единствения приятел от няколко месеца😄

# 606
Малко да се върна на темата за столчета за кола.
Харесах Cosatto All in All Rotate от 0-36кг. Имате ли някакъв отзив за него? И какви са вашите столчета?

# 607
skady, нищо не бъркаш, това е бебе, а не машина да го настроиш да става в конкретен час. Или свиквате да ставате в 6, или слагате детето да спи по-късно.

И аз още ставам 2-3 пъти на нощ и има 1 нощно хранене. Колкото и да яде, пак се буди гладен.

Даа Simple Smile
И аз ставам.

# 608
Момичета стилизирате ли още шишета и биби? И докога мислите да го правите 😄

# 609
  • UK
Не съм стерилизирала от ден 1. Като са и захранени не виждам никакъв смисъл от стерилизация.

# 610
Момичета стилизирате ли още шишета и биби? И докога мислите да го правите 😄

Нее, само в началото.

Онзи ден бебо лапна 1 играчка на кучето..

# 611
И аз нищо не стерилизирам от началото. От време на време бибероните ги слагам в микровълновата в кутийката им, но дотам. Мия всичко с гореща вода и бебешко веро.

# 612
Стерилизирам всичко 😀 не за друго ами стерилизатора ми има комбинирана програма за стерилизиране и сушене и като измия всичко - шишета, биберони, помпа - мятам вътре да се стерилизират и сушат и си ги прибирам по шкафовете. Единствено лъжиците за пюретата не стерилизирам и гризалки, че там производителите изрично си пишат само измиване с топла вода. 😀 Вчера се завъртя извън нейното килимче на земята и докато я взема, ръката беше в устата. Така че, стерилизирането в случая се обезмисля. Ние също сме с куче и колкото и да чистим с мъжа ми, косми има навсякъде 😀,  постоянно намирам върху нея също. Очаквам и по-нататък да си разменят играчките.
Ние започнахме захранването на ~5,5 и до момета за около 12 дни на обяд хапва 120мл пюре, като си достигне дозата от 160мл, ще започна да въвеждам и жълтъка. За момента съм въвела:морков, пащърнак, тиква, сладък картоф, картоф, спанак и карфиол. Спанака толкова да не й хареса 😀 за сметка на това сладкия картоф и карфиола са любими. За спанака направих грешка да го въведа толкова рано, имайте предвид че се въвежда по-късно, особено ако е и домашен заради нитратите.
Точно като започнахме захранването и двете се разболяхме, то не бяха сиропи,капки, инхалации, постоянно прочистване с аспиратора и промивки на носа, милата накрая като стигнехме до пюрето не й се вярваше. Много се притеснявах да не направи лоша асоциация, но сега си хапва с кеф и като ме гледа като ям или пия нещо гледа така гладно и като извадя пюрето се радва.
Вашите опитват ли да пълзят? Откакто се обръща прави опити за пълзене, ама е като червейче с главата надолу и дупето нагоре, ама си се мести, ще трябва да взема някакви меки прегради за около килимчето, да оградя като пространство за игра.

# 613
Не съм стерилизирала нито веднъж. Нашата вече ближе пода Rolling Eyes

# 614
Изгубих се напоследък покрай разни непредвидени неща, но малко по малко се завръщам в онлайн пространството Simple Smile

Със закъснение, благодаря на всички, които се включиха за съня. Много ми е ценно така като обменяме опит. Ние продължаваме със събужданията - и за хранене, и за успокояване. Понеже се наложи да пътувам без беба, имам чувството, че сега се буди една идея по-често, за да си я гушна и да я сложа на гърда. Повече търси да суче и през деня, дори и за няколко минути само. Няма лошо.

Ние не стерилизираме много отдавна. Ако някога ми остане място като слагам помпата в стерилизатора, мятам и колкото биберона на бутилки се съберат, но това е.

Следващата седмица почваме и ние захранване, май сме сред последните в групата. Ще хода да вземам тогава пресни био зеленчуци и да почваме. Чудя се какво да правя с цеденето. От една страна, не ми се ще да продължавам по същия начин като досега, от друга, видях, че имам добри количества и ми се ще да не я лишавам от това (както и да си хвърлям труда да постиган количества в кошчето). Кърмещите (и цедящи) мами, как (ще) процедирате?

Иначе беба нещо спря да се радва на стоенето по корем. Новият хит е седенето. Напъва се, напряга се, прави коремни преси само и само да седне. Естествено, не може сама и се ядосва (много е сладка, но отсега прозират бъдещите епични тръшкания 😂). Затова иска да я вдигаш, а тя да си зяпка. Нещо и храненето през деня е по-трудно, без значение от гърда или от шише. Иска и да съм постоянно в обсега на погледа й, дори и да не се занимавам с нея. Всичко това го отдавам на продължаващия пети скок, който се надявам скоро да свършва най-накрая. Междувременно всеки ден има нови звуци и срички, забелязвам и че започва да опитва да имитира това, което й говорим.

За къта за игра, заглеждам оградените кошарки за игра. Засега е на меко килимче със забавления отгоре, но и като при Евелина, постепенно става малко.

Оглеждам се за лека количка за пътуване, което да е подходяща за летене със самолет. Имате ли препоръки?

Общи условия

Активация на акаунт