Майски бебета 2024г. - Тема 6

• 18 173
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Зоя ,честита бременност и от мен Heart
И аз се надявам да свикне в яслата на гърне,на спане.Много ми е на премисъл как ще стане това,като знам вкъщи каква борба е.Още в началото директорката ми каза,че децата бързо се учат там.За боледуването също.С нагласата съм,че ще има със сигурност такива периоди

# 616
Зоя, лека бременност!
Аз май вървя на въпреки на всички. 😂 Няма да я пускам на ясла, нито сме почнали гърнето. Ще изчакам още малко, за да разбира какво ѝ казвам, засега се справя добре с команди - Иди пий водичка, занеси на баба дистанционното. 😀 Книжки страшно много обича, разглежда ги, сочи ги и ги иска самичка. Обаче се изнервя като започна да чета, хаха.

# 617
Зоя, честито! Прекрасна новина!!
Ние не сме приети на ясла.. нямаме късмет тази година, а много исках да го пусна. Имаме проблем с приспиването - заспива с биберон и на ръце, опитвам се да го отуча.
Ине за книжки - тези със звуци са му любими. На гърне стои само с играчка хаха но поне стои, памперс на есен ще пробвам да махам.
Дайте съвет за махаме на биберона!! Днес е на морбили ваксина и ще изчакам седмица преди да предприема действия с биберона.

# 618
Ехааа, Зоя, лека бременност и раждане. Страхотна новина! И ние искаме още едно детенце с малка разлика. Заслужава си Simple Smile Днес поставихме ваксината. ЛЛ предупреди, че е възможен обрив и температура до 20 дни след поставянето да се проявят. Дано няма нищо.

# 619
Зоя, честито! Леко да ти е и едно здраво бебче ти желая! 💗
Ох, като прочетох, че не само аз гоня моято госпожица с лъжица като луда ми олекна. Чудя се като минем на кухня как ще е положението със супите. Сега с пюретата мазаляка не е кой знае какъв, хаха. Аз съм намерила решение да я водя в мола или навън, подпряна на пейка, тя все още не може да върви без да се държи за нещо и така хапва, че вкъщи е над час гонене и понякога ми идва в повече.

# 620
Дали ще стои на пейка? 🤣 Ако е много течна супата слагам сухар. Иначе е голямо омазване. Понякога яде, но понякога е мъъъка.

# 621
Благодаря, момичета! ❤️

Моя дребос седи на едно място докато яде само навън, в количката и то ако сме си привикали някой гълъб, на който да мятаме трохи и да ги храня и двамата едновременно. 🙄 Ние не се разбрахме с държавната кухня именно заради по-течната консистенция. Взимам му от Фуристо и то успявам само 2 - 3 дни в седмицата когато знам, че менюто ще бъде одобрено. Забелязах, че точно консистенцията на храната ни спъва най-много, иначе си хапва разнообразно вече, но трябва да са по-гъсти манджи, тип яхния, или пък някакво печиво.

# 622
При мен с пейката работи за момента 😅 или в мола, минават хора заглежда се и изяжда по нещо. Но вкъщи на столчето съвсем отказва, даже стиска устни..

# 623
Ако е много течно, аз слагам сухар.

# 624
Давам ви лайфхак от мъжа ми - понеже в момента е обсебена да пие от чаша, вчера така си яде супата 😂 Иначе и аз слагам хляб, сухар.

# 625
Какви са тези книжки, които обсъждахте (с музика, движещи се картинки)? Аз вече не знам какви играчки да купувам, че да я занимавам. 🤔

# 626
Какви са тези книжки, които обсъждахте (с музика, движещи се картинки)? Аз вече не знам какви играчки да купувам, че да я занимавам. 🤔

Няма нужда всичко да се купува. Пълно е в Pinterest с идеи за diy. На нас една от любимите игри е купа с щипки. Закачам щипки по ръба и давам да ги дърпа. После ги слага в купата. Показвам и как да ги защипва по ръба, но е рано все още за това. Много време може да играе на това. Разни контейнерчета с капачи, вътре може да пъхаш неща, които да вади. И много други такива има.
От старите стационарни телефони със слушалка. Топ попадение и там си взимам малко почивка докато се наиграе

Аз да питам някой дали е минал на легло, което не кошара? В яслата са с легла, а той е спал само в кошара. И се върти наляво надясно докато заспи или подскача в леглото. Направо не знам кога и как да я махна кошарата.

# 627
Зоя, честито! Лека бременност. Направо не мога да повярвам, че някои са на второ бебе вече 😁

Ние сме с легло тип монтесори още от осмия месец. Бързо свикна, а преди това спеше с мен на спалнята.

За храненето в детската единствено се тревожа дали няма да изяжда храната на другите деца 😁. Много е лакома, всичко яде, вече почти се справя и с вилица и лъжица. За сметка на това с гърнето сме до никъде. Даже се чудех дали направо да не я уча в тоалетната с приставка.

# 628
И аз съм поръчала Монтесори, но следващия месец ще е готово. Ще дам отзив след това.

# 629
Ние сме с легло тип монтесори още от осмия месец. Бързо свикна, а преди това спеше с мен на спалнята.

А събужда ли се през нощта? Не излиза ли от леглото, ако се събуди? По-скоро аз не съм готова да го оставя да спи сам. Харесва ми да си спим в една стая (колкото и лудо да звучи), но ще трябва да го оставя в един момент.

Общи условия

Активация на акаунт