Майски бебета 2024г. - Тема 6

• 18 168
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Ние нямаме кошара, а легло с решетка - после решетката може да се маха и да става на единично. Ама основно спи при нас Joy

# 631
И при нас така. И така всички се наспиваме.

Ние нямаме кошара, а легло с решетка - после решетката може да се маха и да става на единично. Ама основно спи при нас Joy

Относно яденето нямаме проблеми. Щом сядаме да ядем, значи се яде. Никакви играчки,  нито да я гоня, нищо. Но аз я храня. Тя взима с ръце само парченца.

Относно играчките - има 2 панера с играчки. По интересно от торбичка, празна бутилка или пълна няма…

# 632
Ние сме с легло тип монтесори още от осмия месец. Бързо свикна, а преди това спеше с мен на спалнята.
А събужда ли се през нощта? Не излиза ли от леглото, ако се събуди? По-скоро аз не съм готова да го оставя да спи сам. Харесва ми да си спим в една стая (колкото и лудо да звучи), но ще трябва да го оставя в един момент.
Леглото й е в спалнята, близо до нашето. Събужда се и или сяда в леглото или слиза и идва до нашето. Много бързо се научи да се качва и слиза и не се тревожа. Обикновенно я усещам още като отвори очи и ставам да я взема.

За отделна стая, може би след 2-3 год. възраст бих я преместила и то само, ако спре да се буди нощем, за да не обикалям насам-натам.

# 633
Ани спи в отделна стая от месец и половина. Още е в кошарата както казах, леглото не е готово. Обикновено се буди веднъж към 5-6 за мляко, после си доспива до 8, като ако е неспокойна я взимам в нашата стая, но повечето пъти си заспива след млякото.

Ако обаче се будеше често, нямаше да си го причиня.

# 634
Явор и той си спи сам в стая от няколко месеца. Нощните събуждания намаляха от както го оставихме сам, та явно сме му пречили с мъжа ми и вече спи по-спокойно. Сега се буди нощем 1 - 2 пъти седмично и то само ако не е ял добре през деня и има нужда да навакса нощем. Леглото му е ниско, тип монтесори, но е с високи решетки като на кошара. Все още се чудя кога да му ги махнем, за да се качва и слиза сам.

# 635
Благодаря много за отговорите. Ще видя през деня да му трансформирам леглото на монтесори няколко дни да видя как ще е и дали направо и през нощта да продължаваме

# 636
Зоя, честито! Прекрасна новина!!
Ние не сме приети на ясла.. нямаме късмет тази година, а много исках да го пусна. Имаме проблем с приспиването - заспива с биберон и на ръце, опитвам се да го отуча.
Ине за книжки - тези със звуци са му любими. На гърне стои само с играчка хаха но поне стои, памперс на есен ще пробвам да махам.
Дайте съвет за махаме на биберона!! Днес е на морбили ваксина и ще изчакам седмица преди да предприема действия с биберона.
Пробвай да го срежеш малко отгоре.има клипчета.
Аз още не съм го тествала метода,но казват,че работи.

# 637
Em22, моят съвет е да махнете първо приспиването на ръце като асоциация. При нас лично биберона много помогна да се успокоява в кошарата. Ние преминахме през следните стъпки:
- Приспиване на ръце, с биберон, люшкане, шъшкане и потупване по дупето (пълен комплект 😅);
- Приспиване на ръце, с биберон и потупване;
- Приспиване на спалнята, с биберон и потупване;
- Приспиване в кошарата, с биберон, потупване и плюшена играчка за гушкане;
- Приспиване в кошарата, с биберон, плюшена играчка и докато ръката ми е върху него;
- Приспиване в кошарата, с биберон и плюшена играчка, докато аз лежа на спалнята в същата стая и се правя на заспала;
- Приспиване в кошарата, с биберон и плюшена играчка. Изчаквах да е спокоен, за да се измъкна от стаята. Ако започне да мрънка, изчаквах да видя дали ще се успокои сам. Понякога успяваше и си заспиваше, имаше обаче и дни, в които мрънкането ескалираше и се връщах в стаята докато се успокои и упражнението се повтаряше докато заспи.
- Започнах да махам биберона за първата дрямка;
- Махнах биберона и за двете дремки;
- Накрая махнах биберона изцяло;

Звучи дълго като процес, но ми отне около две седмици цялото това нещо. Сега заспива сам, само с плюшена играчка, която си гушка.

# 638
Браво, Зоя, че си успяла и биберон да махнеш, и сам да заспива! Аз засега я научих да се успива до мен на спалнята, макар че минават 30 мин, в които се рови във възглавниците. След като заспи, я местя в леглото. Искам да вкарам играчка за гушкане, но не й обръща внимание.

# 639
Зоя няма избор. Второто чука на вратата 🤣 Ако и аз съм бременна с второ, само гледайте как първото ще стане самостоятелно. И памперса сама ще си сменя 🤣🤣🤣

# 640
Точно това ми беше основната мотивация. 😂Още като разбрах, че съм бременна се захванах със самостоятелното заспиване и махане на нощните хранения.

# 641
И аз съм тръгнала по дългия и трънлив път към самостоятелното заспиване 😬.
Само че аз вече нямам нерви да се приспиваме по сто часа и ще я карам по-директно. Сега се опитвам да я оставям в леглото и да я галя/тупкам, но тя постоянно се изправя.Но съм твърдо решена да махнем носенето на ръце и без това аз вече много ми тежи и едвам я вдигам.

# 642
Между другото и при нас след като я преместих в детската стая нощните будения спряха. Преди това се будеше и просто сядаше в кошарата или мрънкаше, сега си спи непробудно. Явно наистина съм пречила.
Аз никога не съм я приспивала на ръце. Обикновено киселее когато й се спи, но ми прави впечатление, че заспива лесно когато не съм покрай нея. Преди малко бях в банята, за да я почистя, чух, че мрънка 2/3 минутни и си е заспала.

# 643
Зоя много хубаво е описала нещата.Ще се водя по нея.Нашето приспиване се състои от 30 мин мятане по леглото и мушене във възглавниците.Накрая ми писва,полюшкам го 2 мин и е заспал.Но пак трябва да го гушна,поне за малко.Спи му се,едвам гледа ама ината не си дава да заспи

# 644
Зоя много хубаво е описала нещата.Ще се водя по нея.Нашето приспиване се състои от 30 мин мятане по леглото и мушене във възглавниците.Накрая ми писва,полюшкам го 2 мин и е заспал.Но пак трябва да го гушна,поне за малко.Спи му се,едвам гледа ама ината не си дава да заспи

Дсни, при нас "ритуалът" за сън е същият: е0 мин.  търкания във възглавниците. Обаче аз упорито отказвам да я взема и залюлея. Само ако е нещо крайно преуморена. Иначе се мъча да сме легнали и с О-о-ооо  или Ш-ш-шшш и тупане да я успя. Ключов момент е, че си играе с косата ми и явно тя й е асоциация. Като се отпусне, я местя в леглото. Преди малко я преместих по-рано, та се разбуди, седна и край - не може да заспи. А на спалнята до мен става. 😳

Общи условия

Активация на акаунт