Майски бебета 2024г. - Тема 6

• 18 153
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Прешъс, може да минеш с памуче със сребърна вода. Не мисля, че ще навреди. Аз на моя син редовно му чистя така очите. По препоръка на лекар, разбира се.

# 661
Благодаря, момичета. Ще взема сребърна вода.

# 662
  • Варна
Браво Marisol , че вече ползвате прибори за хранене! Ние сме още далеч от това.
О, Deni не знаех, че сте проходили. Браво и на вас!
Precious  girl може да почистиш и с памуче с чай от лайка.
Ние от една седмица  не пием ношното мляко. Имаше един период преди, пак не го търсеше. Но после взе да си го търси. Да видим, дали сега е пак моментно, това състояние. В последно време почти всяка вечер се събужда с напикани дрешки. Номера не е малък. Не пие толкова вода през нощта, както преди по 1 шишенце  и все пак се събужда мокър.
Относно превъзбуждането преди сън. Понякога се случва и преди и след баня, да се превъзбуди. Уж ще спим а започва едно щуреене, въргаляне, премятане по леглото. А относно ината, явно такъв е етапа, да се сърдят на всичко.

# 663
Лин, ново кученце ли? 😁 На мен това ми беше основаната мотивация да я изместя в отделна стая. Кучето спи при нас, тропа по паркета, скача от леглото, ходи да пие вода... Отделно и мъжът ми ляга към 1-2, пречехме ѝ доста. Не я държа и на супер тихо де, прозорецът е отворен, макар че в тези жеги сме все на климатик.

Аз съм решила по самостоятелното заспиване да работя като сменим леглото. Тогава и няма да я местя, директно там ще си заспива, ако трябва ще лягам в началото до нея на земята, ще седя. В момента нищо не правя за заспиване, но все пак съм до нея на спалнята.

# 664
Това ни е другото кученце, което си беше на мъжа ми - кавалерче. Тя също спи при нас и се мята от леглото, което е високо и направо си е страшно като се стреснеш през нощта от мятането 😅

# 665
А как успяваш да предотвратиш това да не ходи, тича, вършее насам-натам? Аз много трудно. Знам, че трябват тихи игри, обаче  моята изведнъж получава факс и айдеее тръгнала е на някъде да прави бели. Трудно се задържа на едно място. Но пък май разбра, че към 21 ч. се спускат щорите, осветлението се гаси и ще почнем да си разказваме приказки, докато тя ми играе с косата и се мята по възглавниците.

Моят е също много тича и няма спирка. Давам му игри, които обича това със щипките, което казах, други разни за дърпане и бутане. Ако не стане вадя книжките и там се опитвам да гледаме и сменям книжки, ако не му се задържа вниманието. И тежката артилерия при нас е busy board, тях ги давам само и единствено преди сън. Не ги вадя за игра през другото време. Там доста обича да ръчка и г/д минава номера, но повече от 30мин ние не може да имаме тихи игри, но колкото успеем пак съм доволна

# 666
Ние за сега нямаме тихи игри, защото вечер заспива на гърда и там достатъчно се успокоява и унася. Иначе много обича да четем книжки и мисля това да ни е ритуала като я отбия.
И аз се чудя да взимам ли бизи борд, имам чувството че ще е интересен два дни. Сега е във фазата на игра с всичко друго, но не и играчки.

# 667
И аз се чудя да взимам ли бизи борд, имам чувството че ще е интересен два дни. Сега е във фазата на игра с всичко друго, но не и играчки.

Аз ги взех много отдавна. Сигурно към 7м и още вървят, но те са малко като специални играчки. Давам ги рядко то само за успокояване за да седне. В Пепко има една чантичка busy board беше нещо до 20лв макс и има доста неща, повечето са закопчилки, разни връвчици като за завръзване на обувки, часовник, разни други за дърпане с велкро

# 668
Момичета, майка ми беше сготвила домашна манджа за детето, не яде за първи път (мляно месо, морков, чушка, лук), след нея обаче се изходи, по редичко беше, но не разстройство. Но след това 3 пъти мисля, че пръцка и памперса е изцапан. Да дам ли някакъв пробиотик или нещо друго? Май е рано да ходим на лекар..

# 669
Precious girl,и на нас ни се случва,когато яде гювеч.Понякога взимам от замразените в Лидл.Известно време след ядене,се изхожда,по-рядко му е.Може би е от някой зеленчук.Аз не го приемам за проблем,дори напротив.Често се случва да има запек и съм доволна,когато се изходи така Grinning Проблем за сега не сме имали.

# 670
Момичета, майка ми беше сготвила домашна манджа за детето, не яде за първи път (мляно месо, морков, чушка, лук), след нея обаче се изходи, по редичко беше, но не разстройство. Но след това 3 пъти мисля, че пръцка и памперса е изцапан. Да дам ли някакъв пробиотик или нещо друго? Май е рано да ходим на лекар..

Даже пробиотик не бих дала, нормално е нещо така да подейства, не виждам проблем. И при разстройство се ходи ако е продължително и примерно има риск от обезводняване.

# 671
Благодаря, момичета!

# 672
Лелеее, звучи ми като мираж заспиването сам на кошарата! Заспива в мен за няма и 5мин на ръце, проблема е докато заспи по-дълбоко (10тина Мин) и да го оставя в кошарата. Обаче зъби ли са, ваксина ли е, неспокойство ли - буди се всяка вечер в 11:30 и до 12:30 приспивам до мен, галям и т.н. Ще трябва и аз да започна с приспиването сам в кошарата, добро съвети сте дали, благодаря!
Чудя се ако го приемат в ясла дали няма естествено да стане приспиването без мен. То детето няма да има избор както се казва.

# 673
То там и са още деца. Гледат едно от друго. Съвсем различно ще е сигурно.

# 674
Момичета, седмица след морбили ваксината цял ден е с 38,5, панадола помага за кратко и вдига пак. Днес пак е с 38.5 и му дадох Нурофен, педиатърката ми е на смяна чак следобяд. Чудя се тази температура колко дни ще бъде? Дали пък и някой вирус не е хванал, ама и да пусна кръвни дали ще отчете правилно. Успокоите ме, моля Blush

Общи условия

Активация на акаунт