Майски бебета 2024г. - Тема 6

• 18 163
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Важно е когато се изправят в леглото да не ги слагате отново да легнат. Нека те сами усетят, че трябва да си легнат. Може да седнете на земята да потупате с ръка матрака, да погалите тяхна играчка и да говорите как е време за сън. Може да отнеме и 1 час приспиването, но не трябва да се връщате към текущият ви начин на приспиване, защото така ще знаят, че рано или късно ще ги приспите по любимият им начин.
Имайте предвид, че на 3-4 ден от "обучението" може да се появи протест от тяхна страна, но не трябва да се предавате. Щом сте почнали, не го прекъсвайте. Самостоятелното заспиване е просто навик, който трябва да придобият.
При нас нещата се случиха за около седмица,  но все още иска да съм в стаята докато се унесе, макар да не правя нищо.

Тя си спеше сама от както беше на 3 месеца, в отделна стая, въпреки кърменето. Всичко беше наред, но след една регресия в 8 месец + зъбите, всичко се срина. Запонах да я приспивам на ръце, да я взимам при нас и тя направи  голяма асоциация.
Сега нещата вървят към по-добре, но все още имам работа по заспиване без моето присъствие в стаята.

Иначе от както разбрах, че Зоя е бременна за мен вече тя е нечовек. Имам огромен респект към нея 😅❤️

# 646
  • Варна
Аз приспивах на ръце около 8 и 9-ти месец когато го боляха зъбите за около месец.
И нашето приспиване е подобно на Green Arrow и Deni. Заспиваше на спалнята като вири дупе, върти се, премята се, въргаля се във възглавниците и аз до него правейки се на заспала. Понякога  започваше истерично да плаче. Тогава отиваме вземаме студена биба и се връщаме пак на леглото. Сега вече същото го прави, но вече в кошарата си, докато съм на леглото и се правя, че спя. Изправя се понякога, но не му обръщам внимание и той пак си сяда. Ако си загуби бибата, му я давам пак. Върти се, премята се, докато се успокои и унесе.

# 647
А, на каква светлина приспивате? Нощна лампа, светлина от коридора или изцяло тъмно?

# 648
Бях решила, че е време да започна да я уча да заспива на леглото - върти се, върти се, насрая ме хнане за пръста, мрънка и заспа. Така 2-3 дни. После почнаха зъби, а и истината е, че ми е приятно да я гушна и полюлея да заспи Kissing Heart нищо, че вече е доста тежка - над 12кг е

# 649
  • Варна
Аз на леко отворена към коридора  врата и от там идва светлината.
Гушкай си я сега Caprice , докато можеш. Марти отдавна не иска да го приспивам гушнат. Опъва се и започва рев.

# 650
JustLinn, благодаря ти за съвета! Нямах представа, че не трябва да я взимам, щом седне в леглото. В повечето случаи я накланям пак да легне и се опитвам да я приспя така. Обаче тя почва бунт. Ако я оставя седнала, се изправя и започва да ме търси, да хленчи и всичко отива под ягодите. Споменах и че иска да си играе с косата ми.

Ваня, аз от скоро (знаеш в юнската тема споделих Laughing) приспивам като загася светлините в стаята, а основен източник на светлина става съседната стая. Малко се шокира при рязкото затъмняване, ама се усеща бързо.

# 651
И аз загасям и оставям леко открехната вратата на коридора, за да влиза някаква светлина, но исках да чуя и другите как приспиват. Иначе сме дааалеч от заспиване в креватчето, но ме надъхвате 🤣
Иначе и при нас е бунт за всяко нещо, което не стане на нейната. Примерно я наглася да седне са си играе с изпънати крака напред (обича да сяда на W) и постоянно я оправям. И като искам да я наместя - скандал 🤣

# 652
А когато децата ви спят и вие сте в другата стая, оставяте ли отворено, за да чуват шумове (че сте там, говорите и т.н.) или затваряте вратата на стаята, за да не пречите. Аз затварям вратата и ми се струва, че поради тази причина се буди, ако има някакъв шум (лаещо куче отвън, мотор, гръмотевица и т.н)

# 653
  • София
С приспиването нямаме драми. Като наближи времето за сън го слагам в кошарата и сядам до него. Понякога обикаля из нея, но заспива сам. За съжаление с бибата, но тепърва ще работим върху това. Все още спи при нас. Не се буди, освен ако не може да намери биберона. На тъмно се приспиваме и спим. От съвсем малък е така. Имам детска нощна лампа и когато се сетя я пускам. Но тъмно или леко светло, не му прави впечатление.
Като съм в другата стая и спи, затварям вратата. Но оставям прозореца на ножица. Отвън е шумно, минават коли. Не ми се иска да го уча на пълна тишина.

# 654
Приспивам на тъмно, смъкването за щорите и дърпането на завесите е част от вечерната ни рутина. Спи си на затворена врата, защото имам бясно куче, което нон стоп тропа по плочките и паркета и я буди 😅
Като цяло гледам средата да е такава, каквато ще бъде ако се събуди през нощта - тихо, тъмно и да може да се успокои сама.

# 655
И аз забравих да добавя,че ми дърпа косата,скубе ме,бърка ми в ушите,докато заспива.Пускам и аз щорите,но не е тъмно изцяло.От друга страна имаме напредък със спането в креватчето.От два дни спи сам без да се буди през нощта.Но вечер го хващат лудите,играе,тича из стаите и явно повече се изморява.От както е проходил все по-енергичен е

# 656
Задължително поне час преди сън спирате с активните игри и движение. Правете тихи занимания, четете книжки, изкарвайте/вкарвайте неща в кутии, разглеждайте албуми със снимки и всякакви такива неща, защото това ги успокоява. Ако са прекалено енергични преди сън, трудно се успокояват и заспиват. Ние към 7 приключваме с всички активности като ходене, лазене, катерене и музикални играчки и 8 и 30 е в леглото.

# 657
Задължително поне час преди сън спирате с активните игри и движение. Правете тихи занимания, четете книжки, изкарвайте/вкарвайте неща в кутии, разглеждайте албуми със снимки и всякакви такива неща, защото това ги успокоява. Ако са прекалено енергични преди сън, трудно се успокояват и заспиват. Ние към 7 приключваме с всички активности като ходене, лазене, катерене и музикални играчки и 8 и 30 е в леглото.

А как успяваш да предотвратиш това да не ходи, тича, вършее насам-натам? Аз много трудно. Знам, че трябват тихи игри, обаче  моята изведнъж получава факс и айдеее тръгнала е на някъде да прави бели. Трудно се задържа на едно място. Но пък май разбра, че към 21 ч. се спускат щорите, осветлението се гаси и ще почнем да си разказваме приказки, докато тя ми играе с косата и се мята по възглавниците.

# 658
Момичета, днес видях, че на клепача има някаква много малка пъпчица. Знам, че не е хубаво да мажа с някакви кремове, за да не вкара в очите ако го трие. Някакви идеи с какво да го промия или да му сложа? Почистих с памуче и преварена вода.

# 659
Ами максимално изморяване преди това. Като цяло всеки ден гледам да и давам нещо различно вчера извадих кутията с шапки и ръкавици, седнахме на килимчето и тя 30 мин ги вади и оглежда, предната вечер и бях изразяла една дупка в кутия от обувки и в нея вкарвале топките от басейна, като и писне вадя някой дървен пъзел или сортер. Не винаги успявам да я държа спокойна 1 час, но поне 30 - 40 мин преди млякото, после хапва, гърне, вечерна рутина и в леглото.

Сега легна в 11.28, че днес се събуди е 6 и 30 и не искаше да заспи. Та слофжих я в 11:28 до 11:35 обикаляше в леглото, легна и за 5 мин заспа. Аз си лежа на килима до леглото 😅

Precious, аз не бих мазала с нищо, само почистване редовно. Ако е вече нещо притеснително бих посетила педиатъра.

Общи условия

Активация на акаунт