Майски бебета 2024г. - Тема 6

• 18 240
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
Em22, според мен също звучи добре как си хапва детето. Какво му е рожденото тегло? Сина ми на една година и две седмици го претеглиха 8,100кг (роди се 2,840кг). Педиатъра казва, че е добре, в нормата си е. Все пак ако решиш да променяш нещо по храненето, може да добавяш някакъв вид мазнина - масло, гхии, зехтин, кокосово масло, за да направиш храната по-калорична.

Ехх, май месец е към края си вече. 🥹 Честито на всички бебоци, празнували досега. Много да са здрави и да растат весели, игриви и безгрижни. ❤️

# 421
Благодаря ви за отговорите. Роди се малък - 2.700кг. Сега на годинката е 8.200кг. И аз не мисля, че е нужно да му давам насила зрънчо и бисквити. Но пък започнах към обедното и вечерята да добавям по един сухар. Ще видим как ще продължи с килограмите.
Вие давате ли кашкавал/сирене в чиста форма (тоест на пърченца, а не в готвено)? Чудя се кога се започва с храната от масата така да се каже.

# 422
Моята бебона се роди повече от 4 кг., а сега е между 9 и 10. Напълно нормална си изглежда за възраста и педиатърката е на същото мнение. Някой родители обичат да тъпчат децата си. Майки ми се оплакват, че бебето не яде, а то двойно на моето. Нищо против закръглемите бебчета, но имам против майките дето ги хранят на сила. Ако не си изяде целия обяд излиза, че нищо не яде ... Ние също не си дояждаме всичко и хапваме колкото нине сладко.

# 423
Благодаря ви за отговорите. Роди се малък - 2.700кг. Сега на годинката е 8.200кг. И аз не мисля, че е нужно да му давам насила зрънчо и бисквити. Но пък започнах към обедното и вечерята да добавям по един сухар. Ще видим как ще продължи с килограмите.
Вие давате ли кашкавал/сирене в чиста форма (тоест на пърченца, а не в готвено)? Чудя се кога се започва с храната от масата така да се каже.
От 6 м.е давам сирене в попарата. ЗАПОЧНАХ с голямо количество сухар-3 , но после намалих.Сега на всяко пюренце давам по сухар и половина, като и пюренцето е наполовина (от големите).В пюрето слагам и малко масло.

# 424
Момичета избиха и пъпките…. Спря температурата… дано до ден два да се махнат.

# 425
Ами значи е точно вирусна шарка. Няма да вдигне повече температура. До 2-3 ще минат пъпките. Не я сърбяха и не й причиняваха дискомфорт, надявам се и при вас да е така. Не съм мазала с нищо. Само не я къпехме, за да не я загрявам в топлата вода, че знам ли…

# 426
Може би от 8-9 месец яде кашкавал и сирене на парчета, особено кашкавал много обича. Отдавна вече яде от нашата храна, захранила съм я и с ядки. Май не остана нещо да не е яла, освен мед.

# 427
Благодаря.
Ами значи е точно вирусна шарка. Няма да вдигне повече температура. До 2-3 ще минат пъпките. Не я сърбяха и не й причиняваха дискомфорт, надявам се и при вас да е така. Не съм мазала с нищо. Само не я къпехме, за да не я загрявам в топлата вода, че знам ли…

Как вкарахте ядките? С тахан ли? И как се дава? С лъжичка и да опита?
И аз всичко съм дала без ядки и мед. Яде от нашата храна и кухня. Не е много фен на сухарите. Само на попара и правя със сухар.

# 428
Някои с тахан, върху палачинки или пък в печиво, други смлени в мюслито.

# 429
Аз давам таханите с кисело мляко и банан, много ги харесва.

# 430
Аз давам таханите с кисело мляко и банан, много ги харесва.
И аз така.
Сирене и кашкавал давам отдавна на парчета. Вече яде всичко и от нашата храна. Даже иска все повече сама да се храни, сега се учи да загребва с лъжица и да боде с вилица.
Мед също опита - имаше съвсем малко в тортата й за рождения ден.

# 431
Ние също даваме от нашето ядене. Ако е нещо по-неподходящо само да си вкуси. Вече хапва всичко само мед не сме въвели.

# 432
  • Варна
И аз ядките ги давам смлени, добавени към млечно- плодовото пюре следобед. Кашкавал опита точно днес. Бях правила принцеси с кашкавал. Ако види някой да яде нещо и си иска. Започва да се върти около масата и иска да бъде взет и гледа към чиниите ни.
Сирене давах в началото обезсолено. Сега давам котидж чийз.

# 433
Момичета, налагало ли ви се е да ползвате инхалатор с физиологичен разтвор? Помага ли за хрема и кашлица?

# 434
Момичета, налагало ли ви се е да ползвате инхалатор с физиологичен разтвор? Помага ли за хрема и кашлица?

За бебето не съм все още, но имам и помага доста. И приятелки с деца ползват, по-бързо минава. Ако все още не сте си купили съветвам да е компресорен, тъй като те могат да се ползват и с лекарства (пулмикорт примерно) и разпрашават по-ефективно от ултразвуковите.

Общи условия

Активация на акаунт