Майски бебета 2024г. - Тема 6

• 18 232
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Ние сме началото на другия месец за ваксина.Педиатърката само каза,че е за шарка,нищо друго.По-лека ли е,по-тежка ли е,незнам.Дано няма проблеми

# 481
Морбили е ваксината, при нас имаше драма вечерта, или я болеше ръката, или съвпадна със зъби. Давах Нурофен.

Всичко съм дала вече. Ягоди, боровинки, череши, малини, обожава. Всички ядки също.

# 482
Саши ходи сам отдавна и вече тича. Имаме ягоди в градината, е хич не ги харесва. Плюва ги и това е. Назад сме доста с плодовете. Давала съм банан, мандарини, киви и ягоди, които плюва. Сега ще дам череши и дано ги хареса. Ядки също не съм давала и ще трябва вече да ги въведа. Четка за зъбки, взехме миналата седмица. Четкам първо аз, после му давам и на него, макар че той я обръща и хапе дръжката 😅 Все още сме с два долни зъба и горните вече са се показали (измъчиха ни.. 1 месец сополи, будене нощем, раздразнителност) , с показването но зъбчето сополите спряха и се усеща подобрение в настроението. Ние сме на ваксина в края на месеца.

# 483
Малеее само моята беба на ходи... Т.е. ходи на проходилката, по масата по стените, по шкафове, катери се по стъпала (пълзейки), но като се пусне за секунда и гледа веднага да се хване... Сигурно ще стане изведнъж не знам... Ама тя с всичко е по-бавничко - с обръщането, със ставане, със сядането...
Навън предпочита да е в количката, а децата все искат да ходят. Вкъщи пък не се спира... Сигурно е въпрос на време...

# 484
Малеее само моята беба на ходи... Т.е. ходи на проходилката, по масата по стените, по шкафове, катери се по стъпала (пълзейки), но като се пусне за секунда и гледа веднага да се хване... Сигурно ще стане изведнъж не знам... Ама тя с всичко е по-бавничко - с обръщането, със ставане, със сядането...
Навън предпочита да е в количката, а децата все искат да ходят. Вкъщи пък не се спира... Сигурно е въпрос на време...

до колкото знам точно така се прохожда.. и моят син не е проходил още, това нищо не значи. Според мен е абсолютно нормално сега точно да се упражняват и скоро да тръгнат. Както аз и вие не сме еднакви ( не значи, че едната е по-назад) същото си е и за децата. На няколко мои познати дечицата тръгнаха на годинка и 3-4 месеца и бързо протичаха. Simple Smile

# 485
  • София
Момичета, коя паста елгидиум давате? Намирам една детска, но пише, че е за от 2-годишна възраст. Нея ли ползвате или има и за по-малки деца?

# 486
  • София
Форест, тази е нашата:

Подходяща е от 6 месечна възраст. Мисля, че в Софарма я има.

# 487
  • Варна
safemyvove  спокойно и ние не сме приходили още. Тази седмица го забелязвам, че започна да се задържа за няколко секунди прав. Но се чувства, че е още нестабилен.
Момичета, как се казва крема, който използвате за пишлетата? Беше коментирано преди време. По време на банята правех процедурата и вървеше добре. Но от както взе да седи и така да го къпя,не е удобно. То се свива и губи във водата  като е седнал. Пробвах след банята, докато го преобувам, но се изпишка. Та понамалих процедурите. И забелязвам, че не мога така добре да го оголя като преди.
Правихте ли прощъпулник на проходилите вече деца?

# 488
Аз ще правя тази седмица. На места пише, че трябва да е през седмицата, за да е работливо детето, на други да е в неделя. Аз ще го правя в събота. Поръчах едно платно да остане за спомен, ще направя една питка, ще хапнем с родителите ми и това ще е. Прекалено топло ми е за големи празненства, а и за ритуал 2 минути да хабя нерви с организация не ми се иска. 😀 Даже не съм погледнала какви предмети се слагат. 😀

# 489
Правихме на Великден, като бяхме при семейството ми за празника. В неделя беше, но просто така се падна, иначе не робувам на такива суеверия Simple Smile Предметите са каквито искаш ти, като си ги наричаш за определена професия. Платното беше обикновена бяла кърпа, майка ми омеси питка. Хвана черпака и след него клещите Grinning То е буквално за 3 мин. работа, не е нещо грандиозно, не съм събирала хора.

# 490
  • Варна
А питката каква е? Обикновена с мая и се предлага с мед  ли? Че чета различни неща. Някъде, че трябва да е сладка - тип козунак, другаде - солена, намазана отгоре с мед.

# 491
Ние няма да правим прощъпулник.Лично за мен не е от толкова голямо значение.

# 492
Браво! Аз пък точно за нея четох, че е тежка и повечето деца не я понасят добре. Дано и при нас мине леко. Като цяло ваксините добре ги понася Гого. Да видим...
Направихте ли ваксината вече?

# 493
  • София
Браво! Аз пък точно за нея четох, че е тежка и повечето деца не я понасят добре. Дано и при нас мине леко. Като цяло ваксините добре ги понася Гого. Да видим...
Направихте ли ваксината вече?
Часът ни е за утре.

# 494
И на нас ни предстоят ваксините тук в Англия. Но тук са 4 на брой и ще ги поставят 2 по 2 - идният понеделник и по-следващия. Ужас… от сега съв напрегната.

Нашата прави стъпки, но на 4-5 стъпка залита. Нестабилна е още и неуверена да се пусне сама. Иначе се хващаме за ръчичка и излизаме пеша тук на детската площадка. Върви си за ръка спокойно. И крачки сама прави често, но бързо губи равновесие.

За прощъпулника не мисля, че ни е време. Но няма да е нещо кой знае какво. Да тръгне първо…

Някоя от вас водила ли си е детенцето на първи преглед при стоматолог?

Общи условия

Активация на акаунт