Майски бебета 2024г. - Тема 6

• 18 235
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Моята не се пуска още. Ходи за 1 ръчичка, имало е случаи да се пусне вкъщи и да направи 2-3 крачки към мен, но не често. Иначе пази баланс без да се държи. Предполагам, че скоро може да се пусне.

# 466
Проходи тези дни 🩷. Още се клатушка като пингвин и постоянно пада, но е все по-смела. Вече не иска и да се държи, а се пуска сама, бута си количката, много е доволна 😁.

Давам всички плодове в сезон - ягоди цели или на две, малини цели, черешите на две и махам костилката. Праскови й давах, но не бяха хубаво узрели и ги плю. Вчера изгриза една цяла ябълка, докато се приберем от пазар.

# 467
Ние сме малко назад с плодовете, не съм давала череши и малини пресни, но точно си го мислех тези дни.
Дайте съвет за четка за зъби и паста. Не ли рано за паста, чудя се.. Имам една чесалка (напръстник) и засега с него показвам, но искам четка за зъби да купя. Ние сме само 2 зъба и то още мънички.

# 468
И според мен е по-удобно още с този напръстник. И нашите зъбки са малки. Едно съседско дете на годинка и половина е с по-големи зъбки и си представям, ако нашите станат такива, тогава да взема четка.

# 469
Пастите за тази възраст са без флуор и не се плюят. Не е рано, още след първото зъбче вече трябва да се мият Simple Smile

Назад също сме писали мисля, на Елгидиум ползваме ние, една майка препоръчваше и Веледа. Иначе с напръстник не знам колко може да се измие 🤔 Четката ни e Curaprox.

# 470
Моя зъболекар препоръча четка nano -b, пастата й е елмекс.

# 471
По принцип ягодите не са алерген и могат да се дават от 6 месеца.

Хммм, аз знам точно обратното и съм сигурна, че те са силен алерген. Open Mouth Затова ги избягвам все още. Отделно аз като дете имах алергични прояви при консумацията им, та и това е причина да не давам. Но скоро може и да се престраша. Като цяло и аз съм назад с плодовете - банан, диня, киви, настъргана ябълка - не се одобри, круша. Пробвах боровинки по-рано, ама не ги хареса.

# 472
Ами и аз знаех, че са алерген, но на няколко места казват, че не са… Като цяло май ключа е в дозата. Не трябва да се прекалява.

# 473
И аз съм чувала, че са алерген ягодите. Понеже се водих по препоръките за захранване с алергени преди годинката за намаляване шанса да се развие алергия към съответната храна, захраних сина ми с тях като беше на 7 - 8 месеца с купешко пюре. Сега си хапва пресни с кеф, много обича плодове като цяло. Опитвал е вече банани, ягоди, малини, боровинки, манго, ябълки, круши, сливи, мандарини, портокали, череши, праскови, кайсии, нар.. и май са това засега. Повечето ги е ял в пюрета, пресни гледам да са в сезон. Като цяло май само с морски дарове все още не е захранен, всичко друго сме го отметнали.

# 474
О, Луиза е опитвала и малко скариди, уакаме и суши (без сурова риба) 😁.
Преди са се считали за алерген ягодите, но науката се развива, вече не са. Освен това според съвременните препоръки алергените се вкарват рано. Разбира се при алергия в семейството е нормално да има страх.

# 475
И мен ме е страх да не прояви алергия към нещо,затова сме назад с плодовете.Много съм предпазлива като въвеждам нещо ново.Макар,че с баща му нямаме алергии към плодове,зеленчуци и пр.,все пак внимавам

# 476
Тези ягоди с размери на каисии не бих дала на Елена.Ако намеря малки, добре узрели да, бих далаГолемите размери в Англия го постигат с пръскане на някакви вещества.

# 477
  • София
Привет! Изпуснах ви малко, ще наваксвам.
Ягоди не съм давала още. И аз знам, че са алерген и не бързам. Въвела съм почти всичко без ягоди и фъстъци.
Зъбките мием все още с накрайник за пръст. Пастата ни е Елгидиум, детската. Тук я препоръчаха. Гоги има 7 зъба, засега. Прави опити да ходи като го държим, не се пуска сам още. Купихме му сандали за навън, не са отворени при пръстите.
В сряда сме на ваксина и ми е притеснено. Минахте ли я тази на 13 месеца? Как я понесоха децата?

# 478
Привет! Изпуснах ви малко, ще наваксвам.
Ягоди не съм давала още. И аз знам, че са алерген и не бързам. Въвела съм почти всичко без ягоди и фъстъци.
Зъбките мием все още с накрайник за пръст. Пастата ни е Елгидиум, детската. Тук я препоръчаха. Гоги има 7 зъба, засега. Прави опити да ходи като го държим, не се пуска сам още. Купихме му сандали за навън, не са отворени при пръстите.
В сряда сме на ваксина и ми е притеснено. Минахте ли я тази на 13 месеца? Как я понесоха децата?
Да, в четвъртък. Все едно не е ваксинирана. Тя е в ръката. А и педиатърката каза,че тази уж била по-лека от другите.

# 479
  • София
Браво! Аз пък точно за нея четох, че е тежка и повечето деца не я понасят добре. Дано и при нас мине леко. Като цяло ваксините добре ги понася Гого. Да видим...

Общи условия

Активация на акаунт