Майски бебета 2024г. - Тема 6

• 18 234
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Ние взехме сандалки, но са затворени отпред. Подариха му отворени, но ми се струва страшно неудобно. Както горе е написано. Падат, ритат всичко и смятам че са малки за такива.

# 451
Честит празник!
Нека малчуганите са здрави, палави и щастливи!! Heart

# 452
Честит празник на всички дечица Simple Smile да бъдат здрави, весели, щастливи

# 453
Момичета,сега като свърши първата година майчинство,ще изплатят ли нещо от остатъка на Май или ще започнат чак от др. месец втората година?Уж са подали документи от работата ама в НОИ гледам няма нищо още Rolling Eyes

# 454
Ще изплатят и за остатъка от май. В календара в сайта на НОИ пише, че утре и на 5-ти ще има плащания, така че тази седмица ще си получим парите.

# 455
На мен също ми се случи веднъж лятото във Варна, беше септември, бях сама с дъщеря ми и един мъж вървеше след нас, по същия начин ни следваше. Аз държах телефона в ръката си и пишех вървейки съобщение (нещо, което наистина никога не правя, предпочитам да спра и да пиша), като усетих че ме следи в малките пресечки в моя квартал, веднага хукнах да бягам с количката към Билла, влязох с детето вътре. (Винаги гледам да я разхождам по оживени места именно по такива причини ако стане нещо да имам изход защото навремето съм страдала от такива идиоти и вече се пазя...).

Вярвате или не, тоя пусна торбите които носеше и хукна след мен да бяга. Добре, че магазина бе наблизо, но и аз развих някаква удивителна скорост предвид че съм с количка... После влезе в магазина и започна да се озърта, да ме търси, личеше си.... Аз вече се разтреперах цялата, но запазих самообладание и се залепих след един млад мъж и докато той си пазареше аз кръжах наоколо, бях решила ако оня нещо ми каже, да помоля за помощ този младеж.

В същото време звъннах на мъжа ми да дойде да ни вземе от магазина. Онзи като чу как гововя на силен глас с мъжа си как ще ме вземе и.... Изчезна...

От тогава много внимавам и ако някой ходи след мен, чувствам странно чувство. А бях със спрей, аз често си го нося. Обмислям да си купя електрошок и да се запиша на бойни изкуства по нататък поне да мога да се отбранявам, най-малкото да се чувствам по-сигурна в себе си...

Наскоро пак един ме гледаше супер странно в Билла, после пак ходи след мен много крийпи беше.. Но го изхитрих и финтирах като смених маршрута. Но бях сама...

Не ми звучи като да е искал да те обере този, нито да е искал да подслушва - както си обяснявах случките при мен... Аз за изчезнали бебета не съм чувала, но логиката да следят конкретно майки ми убягва. Шантава работа.

# 456
  • Варна
Здравейте момичета! Давате ли  вече пресни плодове на вашите деца - малини, ягоди, череши? Аз малините ги минавам през сито, заради семките. А на черешите им махам люспата. Като са по-узрели се обелва лесно.
Ползвате ли вече четка и паста за зъби? Ние започнахме едва от скоро.

# 457
Четка и паста ползвам от появата на първото зъбче.
Давам и пресни плодове, ягодите са ни редовни, защото свекър ми носи домашни от вилата, не ги беля, а само ги измивам добре. Малини все още не съм давала само ягоди, боровинки и банан. Сигурно съм давала и друго, но не се сещам.

# 458
На мен педиатърката ми каза да не давам ягоди, че е малка. Аз съм давала в пюре вече, но там са в малки количества.

# 459
Давам ягоди, много ги харесва. Днес дадох череши, тях също хареса. Киви също давах. Аз нещо само с ядките се бавя, иначе вече съм смела. 😀

# 460
Да давам - череши за сега, не им махам люспата. Още малко като дойде време ще ѝ давам праскови, кайсии. Ягоди и ние имаме домашни ама още не са много хубави и не съм ѝ давала. Киви не съм давала, че баща ѝ има алергия и ме е страх GrinЗа разлика от майка си яде плодове Grinning Преди съм давала банан, портокал, мандарина.
За ядките и аз не съм давала.
Вашите дечица проходиха ли? Моята ходи ама се държи още. Надявам се до септември да е проходила, че ще тръгва на ясла.

# 461
По принцип ягодите не са алерген и могат да се дават от 6 месеца.

# 462
Аз пресни плодове давам само някои.Но и съм по-голяма бъзла Grinning Трябва вече и аз по-смело да действам.Ядки и аз не съм въвеждала още.
Моят син прави по няколко крачки и пада на дупето.Даже от днес самичък се пуска и направо тича.Имаме напредък,но постепенно се случват нещата,не от раз.

# 463
  • Варна
И аз сега разбрах, че още при първото зъбче трябвало да се започне с четката и пастата. Нищо, сега  ще започнем. Много му харесва, така си чеши венците. Първо четкам аз, след това давам малко и на него.
Плодове съм минала всичките като готови пюрета без портокал и мандарина. Може и аз да пробвам без да беля черешите, че си е играчка. Харесва всичко. Хубав е този сезон, че има  различни  пресни плодове.
Ядки също въведох и ги добавям към млечно - плодовия десерт следобед.
Ние още не ходим. Научи се да се качва на дивана и да слиза назад обърнат, като  провесва крака. Има едно камионче. Качва първо него, после се качва и той. След това смъква пак камиончето  долу и слиза и той😀. Това е играта!

# 464
Ходи си девойката, днес даже се научи да завива и да кляка 😀 Навън обаче още не се пуска, иска да държи пръстче.

Общи условия

Активация на акаунт