Майски бебета 2024г. - Тема 6

• 18 237
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
Момичета,как въведохте прясното мляко и белтъка?Аз още не съм ги въвела,но от кухнята вече ще има манджички и десерт с прясно мляко и направо с тях ще го въведа.

# 391
Белтъкът варен, още като ядеше пюрета, намачкано половинка яйце в тях.
Прясното мляко в печиво - мъфини, в палачинки също.

# 392
Белтъка варен намачкан към пюретата. Млякото от детската кухня - кремчета и манджички.

Момичета,как въведохте прясното мляко и белтъка?Аз още не съм ги въвела,но от кухнята вече ще има манджички и десерт с прясно мляко и направо с тях ще го въведа.

# 393
Млякото започнах да го давам с безмчени каши. Първоначално го смесвах с вода, а после я правих изцяло с мляко. Белтъка не съм го въвеждала. Направо давам готвеното от кухнята и от там се захрани.

# 394
  • Варна
Аз белтъка го въведох с яйцето към 6-ти месец. Твърдо сварено яйце, намачкано  и добавено към обяда.
Прясно мляко още не съм въвела. Правя кремчета и десерти с ядкови млека - мляко с ориз, бисквитена торта, грис с мляко.

# 395
На мен също ми се случи веднъж лятото във Варна, беше септември, бях сама с дъщеря ми и един мъж вървеше след нас, по същия начин ни следваше. Аз държах телефона в ръката си и пишех вървейки съобщение (нещо, което наистина никога не правя, предпочитам да спра и да пиша), като усетих че ме следи в малките пресечки в моя квартал, веднага хукнах да бягам с количката към Билла, влязох с детето вътре. (Винаги гледам да я разхождам по оживени места именно по такива причини ако стане нещо да имам изход защото навремето съм страдала от такива идиоти и вече се пазя...).

Вярвате или не, тоя пусна торбите които носеше и хукна след мен да бяга. Добре, че магазина бе наблизо, но и аз развих някаква удивителна скорост предвид че съм с количка... После влезе в магазина и започна да се озърта, да ме търси, личеше си.... Аз вече се разтреперах цялата, но запазих самообладание и се залепих след един млад мъж и докато той си пазареше аз кръжах наоколо, бях решила ако оня нещо ми каже, да помоля за помощ този младеж.

В същото време звъннах на мъжа ми да дойде да ни вземе от магазина. Онзи като чу как гововя на силен глас с мъжа си как ще ме вземе и.... Изчезна...

От тогава много внимавам и ако някой ходи след мен, чувствам странно чувство. А бях със спрей, аз често си го нося. Обмислям да си купя електрошок и да се запиша на бойни изкуства по нататък поне да мога да се отбранявам, най-малкото да се чувствам по-сигурна в себе си...

Наскоро пак един ме гледаше супер странно в Билла, после пак ходи след мен много крийпи беше.. Но го изхитрих и финтирах като смених маршрута. Но бях сама...

# 396
За пишлето и ние не сме до никъде. На Запад казват, че не трябва да се пипа толкова и само, ще се забели - дали е така - не мога да кажа. Ското сме на уролог по друга причина и ще поговорим и на тази тема.

Относно преследването - и аз се разхождам в тези райони и не ми се е случвало да ни следят(или не съм усетила). Случва се някой да ми се забие в гърба и аз просто спирам и му давам път, защото ме дразни Rolling Eyes буквално нещо си свършвам по количката или в си бъркам в чантата да си продължи. Дори може да го погледна. Simple Smile Но имам чувството, че някои хора нямат абсолютно никакъв усет за лично пространство, както по магазините, така и по тротоарите..

# 397
Като ви чета ме притеснихте, аз така си захвърлям портмонето в количката.. май ще почна да си го прибирам.
Млякото въвеждам с кремчетата от кухнята, а белтък има в супите, не съм му давала сварен още (време е да почна).

В повечето сайтове покрай 1ви юни има доста намаления. С мъжът ми ни се иска да вземем нещо на малкия, но нямам идея какво, особено след рождения ден сме пълни с играчки. Мисля си за възглавница или чинийка с прибори, но това са дребни неща. Май е рано за баланс колело.. дайте предложения. Вие имате ли нещо набелязано за празника?

# 398
Като ви чета ме притеснихте, аз така си захвърлям портмонето в количката.. май ще почна да си го прибирам.
Млякото въвеждам с кремчетата от кухнята, а белтък има в супите, не съм му давала сварен още (време е да почна).

В повечето сайтове покрай 1ви юни има доста намаления. С мъжът ми ни се иска да вземем нещо на малкия, но нямам идея какво, особено след рождения ден сме пълни с играчки. Мисля си за възглавница или чинийка с прибори, но това са дребни неща. Май е рано за баланс колело.. дайте предложения. Вие имате ли нещо набелязано за празника?
Аз винаги вземам неща за бъдещето. Роднини и приятели подаряват играчни и други подараци, които да се ползват веднага, а аз вземам нещо с перспектива. Мислех и аз за баланс колело, но май все още е доста рано за него. Харесах количка, бебчето сяда и я задвижва отново с крачета, но си има седална и реално може да я използва и за столче т.е. Не балансира. Нещо такова:
https://www.emag.bg/detska-kola-za-balans-i-prohozhdane-edea-s-m … 656/pd/DL8TX3MBM/

# 399
И мен ме притеснихте с тия разкази. Аз изобщо не се оглеждам кой зад мен, кой пред мен.

Баланс колело е супер, обаче ще го оставим за другата година - пак ще има РД и ден на детето. Сега са малки. Даже към 3-те годинки.
Може би някаква лятна триколка или нещо подобно. Има и тротинетки със седалки.

# 400
На нас ни подариха колело за бутане, от тези дето се трансформират после и детето може да си го кара. По-леко и компактно е от количка, удобно е и за пътуване. Така че за мен е добра инвестиция. Моето дете откак проходи е върл враг на количката.

# 401
Благодаря ви за отговорите.Вече с прясно мляко и цяло яйце има повече варианти за по-разнообразно хранене.
Моят син днес прави годинка.Пожелавам на всички дечица да са здрави,весели и винаги усмихнати. Birthday

# 402
Ейй, Дении! Порасна и твоето момче! Помня как си чакахме термина заедно!

Да е здрав и да расте безгрижно! 🍀❤️

Ние сме взели баланс колело, но от тези малките с 4 колела, които са подходящи след 1г. За нормално баланс колело е рано.

# 403
  • Варна
Shturanka разказа го като сценарий за филм.
И аз мисля, че е рано за баланс колело. Трябва да са проходили и то стабилно. Догодина ще е.
Deni честит празник 🎂🎉🎂? Да расте жив и здрав и да бъде едно щастливо дете!

# 404
И на нас подариха баланс колело, но още е рано, прибрахме го. Моето още не ходи стабилно, прави 3-4 крачки и тупва по дупе.

Имам въпрос към тези, които ще пускат септември на ясла - ще правите ли нещо за имунитета? Чудя се да давам ли някакви имностимуланти, пробиотик и т.н. с надеждата да боледува по-малко.

Общи условия

Активация на акаунт