Хистеректомия. Въпроси, отговори, коментари.Тема-10

• 12 390
  • 209
  •   1
Отговори
# 60
А как се справихте със самообладанието и стреса преди влизането в операционна? Не слагат ли някакви успокоителни? То го мислиш, мислиш,че трябва да си силен ..повтаряш си Алоооуу 2 деца роди не е страшно, амааа тялото пее друга песен   Grinning

# 61
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз честно казано си бях спокойна. Всичко толкова бързо се случи, че нямах време да чета, да умувам така ли е най-добре. На 13.03 си разбрах резултата от биопсията, на 14.03 бях при Крумов, понеделника след това бях на ЯМР, петъка при Карагьозов за преглед и насрочване на операцията и на 09.04 ме оперира. Отидох с нагласата, че ще махне гадината. Още в стаята се съблякох и облякох еднократната престилка, еднократните чехли и айде на асансьора. А в операционната кучи студ. Нямах много време да треперя, набързо ме накачиха с кабелите, помня, че малко се замаях и после вече беше събуждането в стаята.

# 62
Snowflake, никак не се справих със стреса. 😁😁😁 По-добре да не разказвам, че после ме досрамя, че съм занимавала екипа с глупостите си.

# 63
Четох малко и в другите теми за хистеректомия и се чудя сега...някой момичета пишат,че са имали кървене след операцията..Thinking хубаво де,ама като няма матка ...как става това? Сигурно и аз ставам смешна с моите въпроси тук...,но знам, че ще ме разберете!

# 64
Четох малко и в другите теми за хистеректомия и се чудя сега...някой момичета пишат,че са имали кървене след операцията..Thinking хубаво де,ама като няма матка ...как става това? Сигурно и аз ставам смешна с моите въпроси тук...,но знам, че ще ме разберете!

Кърви малко от рязането и зашиването на влагалището и от абзорбирането на конците. Съвсем минимално трябва да е, няма нищо общо с кървене като при цикъл.
Аз много се протеснявах преди операцията, почти и завещание си направих, абе щях да мра в главата ми. Наредих сто неща на мъжът ми как да гледа децата и че НЕ може да се жени отново, докато малкият  не стане на 18 години. 😀
Споделих с анестезиоложката, че съм много  протеснена и тя ме пита искам ли нещо за успокоение. Аз казах, че искам и си мислех нещо валериан ще ми даде като майка ми.😀 Тя извади нещо от джоба си, после разбрах,  че е мидазолам и го пусна в абоката и след секунди вече бях на седмото небе. Вкараха ме в операционната и след секунда вече бях отнесла плувката. После анестязията на сметката ми е хиляди долари, ама си заслужаваше. Честно казано като съм си раждале децата беше по-трудно, повече болки, стрес, тревоги. Горе главата и дишай дълбоко, и това ще мине!

# 65
Както казва Poinsettia, може да прокървява след това от шевовете. Доколкото знам, безобидното е когато е съвсем леко, като зацапване. Два месеца имах такова - нищо общо с цикъл, по-скоро като ръждиви капчичи по бельото. Има контролни прегледи след операцията - непременно споделяйте всичко, което ви притеснява. Ще видите новите като минете, че не е по-тежко от раждане, така че кураж!

# 66
Здравей,момичета! Мина вчера и моята операция (отворена). Сега ме качиха от реанимация...но имам болки...как ще стане с тва раздвижване...не знам
Докога ще боли толкова?

# 67
  • София
Здравей,момичета! Мина вчера и моята операция (отворена). Сега ме качиха от реанимация...но имам болки...как ще стане с тва раздвижване...не знам
Докога ще боли толкова?
Бързо възстановяване !Искай да те обезболят,на мен ми слагаха три дни от операцията нон стоп и не съм усетила никаква болка,с отворена операция и всичко ми махнаха.Колкото повече се движиш ,толкова по-малко ще те боли.

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 20:53 от danielad

# 68
Snowflake, обикновено 24 часа след операцията първото ставане от леглото е с помощта на рехабилитатор. Първо се правят по няколко крачки с помощ. Ако всичко е ок, т.е. няма замайване и прочие, преместват в обикновеното отделение, давайки инструкции за движение, например разходки по коридора при постепенно увеличаване на дистанцията и на почивки. Движението е много важно, както пишат и другите, въпреки болките. Да, колкото и невероятно да звучи, лека-полека болките ще отшумят с раздвижването. Може и болкоуспокояващи, разбира се, да поискаш. Болката кога ще мине, не се знае, но като се прибере човек вкъщи пак трябва движение - първо вкъщи, после до ъгъла на сградата, на следващия ден до ъгъла на съседната сграда например и така лека-полека се удължава разстоянието.

# 69
  • България
Докога ще боли толкова?
Боли, така е, но ще мине. Съвсем, съвсем прясно е, то едно порязване на пръст бавно минава, а какво да говорим за такава операция, с премахване на орган?
Бързо възстановяване пожелавам и хубави мисли 🍀

# 70
Благодаря ви, момичета! Опитвам се да правя по няколко стъпки от време на време, не се отказвам, ама ...
Надявам се да става все по добре!

# 71
Благодаря ви, момичета! Опитвам се да правя по няколко стъпки от време на време, не се отказвам, ама ...
Надявам се да става все по добре!
Предполагам че имате и дренаж/и, като ги махнат и тях (което ще е може би утре) ще се почувствате много по-добре.

# 72
Предполагам че имате и дренаж/и, като ги махнат и тях (което ще е може би утре) ще се почувствате много по-добре.
[/quote]

Имам да...и като че ли доста от болката е именно от него.Дано всичко върви на добре...и дет се вика...да си ходим...че не остана нервна система последния месец!

# 73

Имам да...и като че ли доста от болката е именно от него.Дано всичко върви на добре...и дет се вика...да си ходим...че не остана нервна система последния месец!
[/quote]

Забелязала съм, че в Бг никак не обръщат внимание на обезболяването. Все едно си длъжен да те боли. Пред очите ми оставиха жена след секцио без нищо, докато не започна да ги умолява, хем им беше колежка, медицинска сестра и тя.
На мен след операцията (не отворена) ми казаха да редувам парацетамол и ибупрофен през 4 часа. Изписаха ми и наркотични обезболяващи на хапчета, но до тях не стиганх. Жестоко е да оставиш хората да се мъчат с големи болки и болката е индивидуално нещо, всеки го боли различно. Не сте длъжни да търпите. Медали за това геройство не раздават все още.

# 74
  • София

Забелязала съм, че в Бг никак не обръщат внимание на обезболяването. Все едно си длъжен да те боли. Пред очите ми оставиха жена след секцио без нищо, докато не започна да ги умолява, хем им беше колежка, медицинска сестра и тя.
На мен след операцията (не отворена) ми казаха да редувам парацетамол и ибупрофен през 4 часа. Изписаха ми и наркотични обезболяващи на хапчета, но до тях не стиганх. Жестоко е да оставиш хората да се мъчат с големи болки и болката е индивидуално нещо, всеки го боли различно. Не сте длъжни да търпите. Медали за това геройство не раздават все още.
[/quote]
Не е точно така,както казах мен още след операцията ме подкараха и грам болка не усетих.С епидурален катетър бях и от там ми слагаха обезболяващото.Това в реанимацията,след това със система.

Общи условия

Активация на акаунт