Бързи здравословни въпроси и отговори – 51

• 22 554
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Това което описвате се случва след като сте имали запек и се започне някакъв вид разхлабване. След време, когато се започне да се яде балансирано, постепенно перисталтиката се саморегулира и не задържа храна толкова , както е правел преди с не балансирано хранене. Отнема време поне 6 месеца, година. Дължината на червата при хората е около 7 метра. Няма как нещо, което полепва по нагънати черва да се изчисти за един ден или от един път.

# 661
Чак съм изненадана какво нещо се е събрало в мен, като се има предвид, че всеки ден посещавам тоалетната по такава нужда.

Ти като мъжа ми... Grinning Той, понеже също ходи до WC всеки ден, понякога вика: "Абе, не съм ял толкова много, как изхвърлям такива количества?" - това го казва най-вече, като е ходил 2 пъти за деня, примерно. Grinning

# 662
На мен на един преглед точно ми бяха казали, че една от причините за запека ми е много дългите черва, някакъв вид аномалия.
Иначе вчера си купих от слабителния мармалад и днес резултатът беше много приятен. Има няколко вида, взех такъв без зърнастец.
Ще продължавам и с другите мерки, но е добре да го има като резервен вариант.

# 663
Колко ми се ядат такива храни като бял ориз с пилешко и зеленчуци, спагети, макарони, пици, препечена филийка с масло и мед, или препечен тост със салам и кашкавал отгоре и т.н. И банани не ям, че също ме запичат.

# 664
Някои видове магнезий също действат, дори е споменавано тук. Аз от цитрат едва си вдигах гащите... 😆 Не 3-4, ами 7-8 пъти!

# 665
Ами до организъм си е. Пия само цитрат и няма такъв ефект.

# 666
Аз тогава не знаех, че има видове магнезий, които на някои хора действат така. Не съм казала, че действат на всички и че всеки вид действа. На мен този, на друг - друг, на някои никой. Но от незнание, вече се чудех какво се случва. И като прочетох, доста се смях на себе си. Защото като повечето хора, не потърсих внесена причина, а вече си търсех диагноза.

# 667
Да доложа за запушеното ми ухо:
Ходих при специалист отоневролог, такъв обстоен преглед ми направи, чак по едно време се чудих какво още ще прави с мен. Оказа се, че заради вируса, който изкарах се е натрупал секрет гъст и обилен и ми е запушил евстахиевата тръба. От там няма къде да иде налягането и запушва тъпанчевата мембрана. Сега ми изписа спрей, който да резорбира тази слуз, за да изтече, и един балон, който да надувам с нос.
Чуди се как другите УНГ не са забелязали това, ама какво да казвам аз.
Сега две седмици ще се лекувам така а после ще гледаме.

# 668
Нали точно това ти казах и аз и да побързаш, преди секрета да се сгъсти. Единственият начин е да се раздвижи, чрез предизвикване на налягане в евстахиевата тръба. Иначе кофти.
Добре, че най-после някой лекар е взел мерки. Желая ти късмет и да успееш да го раздвижиш!

На дъщеря ми и правеха едни процедури, трябваше да казва тик так и май беше при так, с нещо като балонна помпа за промивки, й вкарваха рязко въздух в носа, да се получи налягане. И това много пъти всеки ден. Тя беше мъничка тогава.

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 13:25 от Diorela

# 669
Нали точно това ти казах и аз и да побързаш, преди секрета да се сгъсти. Единственият начин е да се раздвижи, чрез предизвикване на налягане в евстахиевата тръба. Иначе кофти.
Добре, че най-после някой лекар е взел мерки. Желая ти късмет и да успееш да го раздвижиш!

На дъщеря ми и правеха едни процедури, трябваше да казва тик так и май беше при так, с нещо като балонна помпа за промивки, й вкарваха рязко въздух в носа, да се получи налягане. И това много пъти всеки ден. Тя беше мъничка тогава.
Да, същото ми прави и на мен в кабинета, едното ухо изпука но другото не, явно секрета е доста гъст,  пита ме Напоследък кашляш ли с храчки? А аз наистина като се закашлям на деня може веднъж да е, но изкарвам огромна храчка,  и тя каза че явно секрета започва бавно бавно да се разстича,  но това не означава, че ще се разорбира до степен да изтече сам напълно.
Това е за сега, ще се включвам пак с подробности, все на някой ще са му полезни моите преживявания.
Между другото докато течеше прегледа ми каза, че в действителност след Ковид доста хора се оплакват от уши, след като са боледуване дори от обикновена хрема,  каза Ако преди Ковид процента е бил около 10-15, сега е над 40%.

# 670
Едно време бабите и дядовците оставяха  боза да ферментира и се пие, нещо като кефир се получава. Против запек.
Било е чудесно средство, а сега бозата е пълна с консерванти и не вкисва с месеци...., няма прокарващ ефект.

# 671
шанън лий , бързо оправяне!
Добре, че не се довери на онези некадърници и продължи да търсиш читав УНГ.

# 672
Шанън, да кажеш кой е този доктор УНГ, че с моето гърло вече не знам къде да отида...

# 673
Едно време бабите и дядовците оставяха  боза да ферментира и се пие, нещо като кефир се получава. Против запек.
Било е чудесно средство, а сега бозата е пълна с консерванти и не вкисва с месеци...., няма прокарващ ефект.

хахаха не се и съмнявам,че е така. Преди имаше цехове за боза, вафли, лимонада и можеше да се купи директно от там с гарантирано качество. Правят го пред очите ти. А сега всичко е скрито или закриват всичко и внасяме

# 674
И аз от магнезивия цитрат имах разстройство. Не можех да изляза от вкъщи. Тогава не знаех, че има различни видове магнезий.
То на пазара какво има истинско вече.

Общи условия

Активация на акаунт