Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 88

• 32 082
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Ей я най-голямата флипърка на бг пазара - Янка Такева Simple Smile
https://www.svobodnaevropa.bg/a/sbu-imoti-yanka-takeva/33262338. … 9eMNwg050RHpH6Bhg

Ако на някой му се гледа, има и видео на страницата на свободна европа с авторката на разследването.
И Янка лично си купила в кръстова вада за към 35 хил.евро.

Купила го е за повече, НО го е декларирала по данъчна оценка, останалото кеш. Това е най-лесния и евтин начин за изпиране на пари. И доста добре обяснява имотния пик.

# 631
В статията се казва, а във видеото се до-разказва, че всички новозакупени имоти са от 18 фирми на един и същ човек. Просто може да й е направил подаръче така да се каже.

# 632
И в двата случая едни пари са изпрани и законни вече, понеже тези апартаменти не струват и не са стрували 35 евра.

# 633
  • Бургас
Да е жива и здрава Янка Такева. Купува с пари на синдиката, продава синдикатът, част от разликата влиза в джоба й, всичко е ок.
Конкретно в този случай не става дума за пране на пари. На синдиката парите са доказани, тук по-скоро идеята е да се влагат свободните пари на синдиката в проекти на близки фирми - да финансира строителя, демек, за да се препродава с печалба впоследствие, вместо да ги държи "мъртви" в банкови влогове.

# 634
Не, тоя евтиния си е лично за нея. другите са били на различни цени, които са за синдиката.

# 635
  • София
Няма спирка тоя пазар... След по-слаб януари - силен февруари.
За февруари 2025 нови жилищни кредити 613,6 млн.лв. /792,3 млн. лв. минус 178,7 млн. лв. рефинансиране/
Годишно увеличение – 5,34%
Месечно увеличение – 15,95% 

https://www.bnb.bg/bnbweb/groups/public/documents/bnb_download/2 … s_press_a1_bg.pdf

# 636
Да е жива и здрава Янка Такева. Купува с пари на синдиката, продава синдикатът, част от разликата влиза в джоба й, всичко е ок.
Конкретно в този случай не става дума за пране на пари. На синдиката парите са доказани, тук по-скоро идеята е да се влагат свободните пари на синдиката в проекти на близки фирми - да финансира строителя, демек, за да се препродава с печалба впоследствие, вместо да ги държи "мъртви" в банкови влогове.
Но синдиката остава без печалба. Нямаше да е проблем,ако мъжът на Такева или неин роднина е строителен предприемач и беше и продал жилище на производствена цена,а не на пазарна,но случая не е такъв...

# 637
Мен тази жена ме плаши, честно казано. Не знам дали има друг началник, на друга организация, който да се е задържал 30 години на върха.

# 638
  • софия
О това е супер интересна статия. Баба ти Янка има репутация в средите на образованието. 😁Колегите ми я познават. Ще им споделя тази любопитна информация.

# 639
  • Бургас
Вечната Амбър й викат, неслучайно.
По мои наблюдения в регионалните синдикати, и на КНСБ, и на "Подкрепа", положението е същото - доживот, а после поемат децата:)

# 640
Междувременно в луксозния квартал Драгалевци. Стандарта на живот достига нови върхове.
https://youtu.be/_2gT5B6Y908?si=wDItsppIzRrTFgJn

# 641
Междувременно в луксозния квартал Драгалевци. Стандарта на живот достига нови върхове.
https://youtu.be/_2gT5B6Y908?si=wDItsppIzRrTFgJn

Ама инъче като стане въпрос за цени София тук редовно се сравнява с Лондон, Ню Йорк, и Париж. Добре че поне са се понадигнали някои хора и протестират.
А тази жена дето купува имоти за СБУ, схемата е ясна - нейния човек купува един имот за Х, а тя го купува от него с пари на СБУ за Х+У и после си разделят У. Не знам с какви пари разполага СБУ ама е пълна пародия да купуват апартаменти на дребно. Поне трябва да са инвеститор в строежа и да купуват на себестойност.

# 642
Не знам с какви пари разполага СБУ ама е пълна пародия да купуват апартаменти на дребно. Поне трябва да са инвеститор в строежа и да купуват на себестойност.

Е как с какви? С разликата от това да дадат "подарък" от учителите на децата - книжки по случай празника на буквите, с пари, които ние събирахме - родителите. Та "подаръка", вместо да се заплати от СБУ го дадохме ние. И това е капка в морето. Друг е въпросът че учителките със собствени средства допълниха с разни дреболийки - химикалчици, моливчета. Но беше грозно за 10-12 лв. ние да правим "подаръка" при условие, че можеше да е от училището и колегията.

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 05:48 от Seiko7075

# 643
Има добавено днес, че събират около 20млн на година от членски внос. Но иначе никой не знае какъв е бюджета им….защото не се отчитат на никого. В новия репортаж се казва че баба Янка е работила като учител всичко на всичко около 6 години през 80те.
Най-гнусното е че дава тон на цялото затънало образование и сега!

# 644
Освен Янка, още колко имат да легализират пари през имоти?
Десетки милиарди чакат изпиране.
Аз не разбирам какво е лошо на високите цени, ако с продажба на имот в София, може да купиш в европейски град?
Чудесно инвестиране на пари е това.

Общи условия

Активация на акаунт