Нетоксичен единичен възел - рак на щитовидната жлеза ли е?

• 684
  • 7
  •   1
Отговори
Притесних се..майка ми днес ходи на ендокринолог, зарази диабета, но са й казали, че има възел. Пише Нетоксичен единичен възел, но й е дала изследвания за калцитонин..Значи има шанс да е това ли? Майка ми не усеща възела, не й пречи, не се вижда, не го напипвам, просто се уморява много и се задъхва като ходи..Това рак ли значи?

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 23:23 от Не се сърди, човече

# 1
Много хора имат възли, аз също имам. Докторът проверява за калцитонин, за да провери какво е положението. Когато видяното на ехограф изглежда сериозно, правят направо биопсия на възела. Възлите обикновено просто се наблюдават на определен период от време, примерно веднъж годишно. Преглеждат се с ехограф и се мерят. Според мен е много малка вероятността да е рак.

# 2
Струва ми се, че тук е много добре обяснено:
https://medpedia.framar.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D1%8F% … D0%B5%D0%B7%D0%B0
И аз имам такова възелче от доста години. Само ми го наблюдават, то не нараства, стои си и нищо не ми пречи. И не, не е рак, а нещо като малка кистичка. Нека майка ти си изследва щитовидната жлеза, може да има хипотиреоидизъм или хипертиреоидизъм, ето тях трябва да си ги лекува с поддържащи лекарства. Не са проблем и те, ако са открити и си пие хапчетата редовно.

# 3
Хипоехогенен е възела, 19/14 мм. в трета долна част на десния лоб който е и уголемен, а левия с намалени размери..ТСХ е 2.81, ендокриноложката днес е казала, че ще се следи и че не е нещо притеснително, но е голям и звучи като най-страшното..

# 4
Щом и на ендокриноложката не вярвате, ние няма как да ви успокоим.

# 5
Щом и на ендокриноложката не вярвате, ние няма как да ви успокоим.

Тук хората са преживели подобни неща..би ме успокоило да чуя сходнен случай, който е добре. Но благодаря де..

# 6
Половината хора над 60 години имат поне един възел. Повече от 95 процента от тях не са рак. Ако пък е рак, ракът на щитовидната е от най-лечимите раци, които съществуват. Изрязва се.

# 7
Половината хора над 60 години имат поне един възел. Повече от 95 процента от тях не са рак. Ако пък е рак, ракът на щитовидната е от най-лечимите раци, които съществуват. Изрязва се.

Просто операцията не е вариант тук, затова дано наистина не е.

Общи условия

Активация на акаунт