Професия учител - 21

• 38 036
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Следдипломната квалификация във ВТУ е дистанционна, т.е. имат и такава опция. Моят приятел също е с икономическо образование и преди няколко години завърши дистанционно математика и информационни технологии паралелно, а след това и веднага си намери работа.

Странно, не ми предложиха такова нещо. По време на ковида са били дистанционно. Аз само магистратура видях. Следдипломна квалификациите не открих. Благодаря, ще разгледам отново.

# 526
През Ковид изкарах СДК към Бургаски свободен.
В интерес на истината го записах единствено заради квалификацията за учител. Завършила съм ПМГ и след това приложна математика в СУ. Нищо не научих в това СДК, само отбиване на номер.
Вече и таксите им са уау!

# 527
https://www.uni-vt.bg/bul/pages/?page=4240

Имат ПРОФЕСИОНАЛНИ КВАЛИФИКАЦИИ В ОБРАЗОВАТЕЛНА ПРОГРАМА „УЧИТЕЛСКА ПРАВОСПОСОБНОСТ“ .
Номер 10 е Учител по математика. Сайтът им е толкова сложен, че е трудно за ориентиране.

# 528
  • Добрич
Имам въпрос към колегите,  които са писали, че в Школо бележките им излизат за дни.

Когато вляза в "Отсъствия" и задам филтър по семейни причини ми излиза общият брой отсъствия (в часове) по семейни причини на всеки ученик. Няма дни.

Когато вляза в "Бележки" и задам филтър по семейни причини ми излизат дните, но са наредени в хронологипен ред по бележки и не са сумирани общо за всеки ученик. Колкото бележки има, толкова отделни редове има за него.

Когато вляза да проверя за конкретен ученик  в "Бележки" и задам филтър семейни причини дните се виждат, но отново ми излизат всяка бележка на отделен ред.

Имам ученици с по няколко бележки и за различен брой дни и съответно трябва да си ги пиша и смятам за всеки,  за да не надвиша.

Вие къде точно влизате, за да видите сумарно дните по семейни причини на учениците?

# 529
  • Варна
Отсъствия - > бележки -> родителски бележки -> търсене (пише се името на ученика и отстрани излиза колона - брой дни).

# 530
Също и от "Справки" излизат, за мен така е най-лесно. Филтър "отсъствия".

# 531
Вела, родителските бележки трябва ти да ги вписваш като класен. Аз отначало не бях видяла тази опция и се ориентирам най-вече по филтъра за семейни причини като броя дните. Ако родителските бележки са коректно внасяни от профила на ученика се виждат сумарно дните.

# 532
Когато вляза да проверя за конкретен ученик  в "Бележки" и задам филтър семейни причини дните се виждат, но отново ми излизат всяка бележка на отделен ред.

Имам ученици с по няколко бележки и за различен брой дни и съответно трябва да си ги пиша и смятам за всеки,  за да не надвиша.

Определено ще трябва да си ги сметнеш. Сумирани не излизат.
При нас е лесно, още по стария начин с дни от класен и директор в канцеларията имаха списъци и не позволяваха да се приемат бележки за повече дни отколкото е възможно. Сега с 15 дни отново. При мен идва за подпис заявлението след като е минало през канцеларията.
Когато тук се появиха първите коментари за проверки влязох и проверих колко са на двама от моите ученици, които най-много отсъстват.

# 533

Вие къде точно влизате, за да видите сумарно дните по семейни причини на учениците?
От справки проверявам аз. Пускам снимки да видите:

# 534
Следдипломната квалификация във ВТУ е дистанционна, т.е. имат и такава опция. Моят приятел също е с икономическо образование и преди няколко години завърши дистанционно математика и информационни технологии паралелно, а след това и веднага си намери работа.

Странно, не ми предложиха такова нещо. По време на ковида са били дистанционно. Аз само магистратура видях. Следдипломна квалификациите не открих. Благодаря, ще разгледам отново.
Аз изкарах дистанционно СДК по математика във ВТУ. Веднага си намерих работа дори преди да ми издадат свидетелството, но изобщо не съм доволна от наученото там. Добре, че имах и преди това интерес към психологията и педагогиката, за да успея да навляза в работата. Имам колежка, която записа втора специалност СДК към ДИКПО дистанционно и като гледам нейното натоварване е доста по-голямо. Имат всяка седмица лекции, а на нас ни хвърляха някакви нескопосани презентации и ни оставяха да се спасяваме. Лекции онлайн имахме само по 2-3 предмета и това беше.

# 535
  • Добрич
Пипилота Ефраимова и Zlat_na, благодаря! От "Справки"  дните ми излизат сумирани.

При нас заявлението се дава на класния и ние го носим за входящ номер. После го прибираме в папката  на класа. Т.е  трябва за съответния ученик да проверя предварително колко дни е ползвал и така да входирам. Не, че не мога да смятам до 15, но знаете как ни притиска времето и как всяко нещо се прави набързо... А понякога има по няколко заявления едновременно, например за Байряма....

☆☆☆
Отсъствия - > бележки -> родителски бележки -> търсене (пише се името на ученика и отстрани излиза колона - брой дни).
Точно така проверявах до сега и дните не се сумират.
☆☆☆
Вела, родителските бележки трябва ти да ги вписваш като класен. Аз отначало не бях видяла тази опция и се ориентирам най-вече по филтъра за семейни причини като броя дните. Ако родителските бележки са коректно внасяни от профила на ученика се виждат сумарно дните.
Да, първо ги вписвам, а после извинявам отсъствията ден по ден.

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 11:11 от Вела

# 536
Пипилота Ефраимова и Zlat_na, благодаря! От "Справки"  дните ми излизат сумирани.

При нас заявлението се дава на класния и ние го носим за входящ номер. После го прибираме в папката  на класа. Т.е  трябва за съответния ученик да проверя предварително колко дни е ползвал и така да входирам. Не, че не мога да снятам до 15, но знаете как ни притиска времето и как всяко нещо се прави набързо... А понякога има по няколко заявления едновременно, например за Байряма....

Аз съм си направила една табличка, която съм разпечатала и държа в класьора с документи в класната стая. В първата колона са ми имената на децата и после имам 15 номерирани колонки. Записвам си датата с отсъствието в съответното квадратче и така с един бърз поглед знам колко дни им остават. Имам две деца, за които родителите попълват заявление и две седмици след отсъствието - тях си ги записвам в таблицата и после си издирвам заявленията. Да не говоря, че често аз попълвам заявлението и само им го давам за подпис...

# 537
И аз правя така. Масово родителите на моите са неграмотни.

# 538
  • European Union
Аз си проверявам дните от справката в Школо. Излизат и по часове, и по дни, без да съм вкарвала бележките никъде.

В онези анкети гласувах, че не се злоупотребява с отсъствията по семейни причини, но след като прочетох последните страници, си промених мнението.

# 539
Здравейте!
Днес си подадох документите в едно училище. Студентка съм все още, последна година и завършвам Юли месец, като кандидатствах с уверение.
Като си подадох документите, дамата ми каза “оо, ама вие не сте завършили все още, ама успех ви пожелавам”
И на мен ми се “подби” мотивацията и настроението.
Според Вас нормално ли е това отношение?

Общи условия

Активация на акаунт