Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно - тема 17

• 15 811
  • 644
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, момичета, записвам се при вас Simple Smile
Чета ви от няколко месеца, а последните дни препрочитам темата и ми действате мотивиращо, защото събирам смелост да кажа финалното "край".

От 2 години съм в инвитро опити. През това време се наложи да се откажа от много любими неща по една или друга причина. Отказах се от една наркомания - кафето. Да, оказа се, че това също е зависимост. Не можех да си представя живота без кафе, болеше ме глава, падаше ми кръвното и живота ми започваше с кафе. Минах през тази абстиненция - 1 седмица живях с главоболие, но го преживях и вече 8 месеца не пия кафе, дори не се сещам, не ми и липсва. А не съм вярвала, че това е възможно.

Наложи се да сменя коренно хранителния си режим и от 8 месеца съм без глутен (а обожавах тестени), без млечни и захар. И с това свикнах.

Единствено ми останаха цигарите, които 100 пъти намалявах и спирах около трансфери и пак започвах след неуспех. Сега процедурите ми са в Турция и са свързани с много разходи и искам да вложа всички усилия, за да има различен резултат. Разбира се, моментът е един от най-трудните, защото 2 месеца ще съм в изкуствена менопауза като подготовка за трансфер, която ще е свързана вероятно с нерви, депресия и кой знае какви още странични ефекти. Е, точно сега е моментът да спра и цигарите, за да се "изчистя" и от това. Даже chat gpt като чу, ми каза - не се отчайвай от неуспехите (и той май не вярва, че ще успея) Simple Smile

Половинката ми пък преди 4 месеца спря цигарите. Ей така, от раз, без патерици и не запали повече. За съжаление не ми е най-добрия мотиватор, защото само ми прави забележки и ми се кара да спра. Всички знаем колко "мотивиращо" е това.

Пуша по 10 слаби цигари на ден, освен като реша да ги спирам, тогава сигурно стават 15 🤷‍♀️ Прочетох за 1 ден книгата на Алън Кар - някак не ме докосна. Сега започвам книгата по препоръка на Елора. Гледам мотивиращи видеа, чета ви. Вчера не пуших до обяд, днес следобяд... Имам хиляди причини да спра, но може би ми е трудно, защото ги приемам като последното нещо, от което не съм се отказала, което ми е останало. Много ме е яд на себе си, защото съм минала през какво ли не последните 2 години, нечовешки усилия, упойки, процедури. А едни тъпи хартийки ми се опират.

Исках само да споделя и да направя крачка, пишейки тук. И събирам смелост до 1-2 дни идеята да доузрее напълно. Приемам всякакви съвети междувременно. А на спрелите ги - едно голямо браво, чак сега осъзнавам колко воля и сила се иска за това 👏

# 631
То не е нужно да те докосва. Нужно е да разбереш.
Не знам как за един ден си успяла, явно по диагонал си чела нещо ми се струва.
Успех ти желая.
Браво на половинката ти.
Ама как мразя такива хора. Казват стоп и верно спират.
А аз се мъча 6-7 години.
Абе всичко е в главата.

# 632
Истината е, че слушах книгата на аудио, за 6 часа в неделя Simple Smile Уж разбирам идеята, но очаквах нещо да ме разтресе, а и беше натоварена с големи очаквания, защото покрай мен приятели с нея спряха цигарите и много я възхваляваха. Та явно очаквах да е нещо уау, нечувано. А може и да трябва да я повторя.

Да, всичко е в главата. А на половинката и аз се възхищавам. От всичко прочетено разбрах, че много малко хора успяват така (едва 2%). Но той поне чат пат си позволява да пийне нещо, има си своя начин да разпусне. А аз пък не пия (просто не обичам). Но може би трябва да си намеря нов начин някак.

# 633
Аз прочетох книгата на Алън Кар за 2 дни, доколкото си спомням. Просто чета много бързо, а неговата не е дебела.
И мен не ме грабна, не ми и помогна да спра цигарите.
Писала съм 100% защо и как успях, няма да се повтарям, ама то не е нито до книги, нито някой да те ръчка, а твое си лично решение.
Знам какво е да се откажеш от всички хубави неща - алкохол, сладко, цигари… И на мен ми се случи… Кофти, ама не е края на света. Има и други видове удоволствия, а като спреш да пушиш и мине някакъв период, виждаш, че всъщност цигарите не са били някакъв уау ултимативен кеф, а просто е един тъп наркотик…
BTW, 2 месеца стопиране на цикъла не е баш равно на изкуствена менопауза, не го приемай така драматично. Ни ще получиш депресия, ни горещи вълни. Имала съм месеци, в които не съм имала никакъв цикъл и то напълно естествено, като са ме гледали на ехо са ми казвали, че картинката е като на менопауза. А бях на 26 примерно. Ми не съм имала такива симптоми. Имах СПКЯ, тъй че съм минала и през хормонално подтискане на цикъла… Не се нагласяй, че ще е страшен период тия 2 месеца. Вместо това - направи нещо за себе си. Идете с нравоучителя на някой уикенд нейде, прочети хубава книга, има 100 неща, които можеш да правиш, а не да си забучваш акъла в проблемации. Те няма да избягат.
И за 300 пътен път - цигари не се спират с намаляването. Намаляването води до увеличаване.

# 634
И мен книгата преди много години не ме отказа.
Но е много прав за много неща, накара ме да се замисля още тогава, даже ме издразни. Имаше и неща, които отрича дори. Като кон с капаци. Щото е прав.
След време пак я прочетох и почнах да разбирам повече, но бях по-узряла за спиране.

# 635
Мила, благодаря ти, че отдели време да пишеш и за различната переспектива ❤️

За книгата - добре, че и други споделят впечатлението ми, защото започнах да се чудя само аз ли пропускам нещо. Книгата на Елора засега ми кликва много повече и даже доста ме мотивира гледната точка за свободен избор. Много е вярно, че нагласата, че се лишаваме, ни саботира.

А за спирането на цикъла - докторът така ме подготви. "Малко вълни, малко депресия" да очаквам и казано от мъж, в съзнанието ми е 10 пъти по-трагично, защото мъжете все омаловажават тези неща Simple Smile Но ми хареса твоята переспектива и ще подходя с положителна нагласа Simple Smile От утре се започва с хормоните и ще видим, а за цигарите няма да давам заявка, както съветват в книгата (но в настоящия момент избирам да не пуша и 2 приложения отброяват вече) Simple Smile

# 636
Момичета, хелп. 23 ден без цигари, вече 3 поред вечер заспивам в обичайното за мен време и в 4:00 по часовник се будя и край по 1/2ч. няма заспиване, а днес пък изобщо не успях да заспя, някой да е минавал през това?

# 637
А мислиш ли, че това има общо с цигарите и липсата им?
Аз не съм минавала през такова нещо, обаче едва ли бих го свързала със спирането на цигарите.
Не можем да посочваме спирането на цигарите като причина за всичко, което ни се случва, просто няма логика.
Може да ти идва в повече стреса от работа, от ежедневието или просто часовника ти да се разбъркал.

# 638
Честно казано съм забравила вече точно как беше при мен, но съм чела, че е често срещано. Докато се регулират всички системи в тялото да работят без никотин, ще мине време. Стискаме зъби и това е. Цигарите със сигурност влияят по-зле на цялостното качество на съня, да не помислиш, че ще помогнат Simple Smile
Не знам дали пиеш кафе. Ако да, пробвай да го намалиш и въобще не пий следобед. Ще помогнат физически упражнения и изобщо добри практики - без екрани и храна преди лягане и т.н.

# 639
Ванеса, имаш доста неща, които те стресират покрай тия процедури.
Но опитай. Ако успееш и пребориш стресовите ситуации не запалиш си моя герой.

За заспиването, не съм имала проблем.
Но при всеки е различно.
Пий мента глог и валериан преди лягане.
Има и едно Нервохил. Хомеопатично. 3 пъти на ден.
Но може и нещо друго в живота ти да ти доведе до този проблем.
Но да, спирането на фъшкиите разбърква нещата. При всеки различно се отразява.

# 640
Ванеса,

Наистина положителната нагласа е чудесно нещо. Миналата година, като ми се случиха всичките гадории накуп, вкл. и спирането на цигарите, почнах да слушам една книга, която се каза “Човекът е своето плацебо” на д-р Джо Диспенза. Да, човекът си е направил много добра бизнес ниша в личностното развитие и не всеки би възприел неговите теории, но в книгата се цитират научни експерименти, които после проверих и са правени наистина.
Примерно - при някоя от войните, примерно ВСВ, доктор трябва да постави обезболяващо на ранени войници, но вместо морфин им слагат физиологичен разтвор. Само че на войниците им казват, че това в морфин. И плацебо ефектът идва, войникът изпитва отпускане на болката, както е при инжектирането на истински морфин. И има редица други такива примери. Вкл. и за т.нар. ноцебо ефект, в твоя случай - докторът ти е казал за депресии и вълни, което на мен лично ми се струва абсурдно, те реално ще ти потиснат цикъла за 2 месеца, не би следвало толкова бързо да ти направят такъв проблем. Но да, ти си знаеш и си ги очакваш - съответно тялото ти се програмира да ги изпитва тези неща. И съвсем реално може да стане така, защото имаш вътрешната нагласа, че така ще стане. Но ако промениш фокуса и си помислиш, добре, това са странични ефекти от въпросната терапия, които може и да се случат, ама може и изобщо да не се случат, при мен е съвсем въможно и вероятно да не стане така 😃 … и вече фокусът се измества 😉.
Малко се отклоних от темата.
Книгата на Елора и на мен ми допадна повече, не отричам чичо Алън Кар, все още с яснота си спомням написаното от него и то Е вярно… Сега, ако седна да я чета пак, сигурно бих я гледала с други очи.
И - съвсем възможно и постижимо е да се спрат цигарите в по-напрегнат и тежък момент. Всъщност - подходящ момент няма. Мозъкът, или по-точно наркоманската му част ще направи всичко възможно, за да няма такъв. Все нещо ще има…. Сега - работата, после - скарах се с мъжа ми, ама ето идва почивка, Коледа, Великден, незнам си какво. Оправдания 100. В твоя случай - имаш доста силна мотивация - правиш опити за бебе.
Стискам палци и пиши за всичко, което ти дойде на ум. Тук сме затова.

# 641
Много благодаря за подкрепата, Мила! ❤️
Обичам да чета на подобни теми и ще ми е интересна споменатата от теб книга. Много често подсъзнанието ни ни прави номерца - и за насаждане на страхове, внушения и за създаване на позитивни асоциации с отровните цигари. Сякаш борбата е най-вече психологическа - и за цигарите и за настройката в живота изобщо Simple Smile

Елора, и мой герой ще стана ако успея Simple Smile Сигурна съм, че няма невъзможни неща и ако човек има мотивация, рано или късно ще открие своя начин. Важното е да не спира да опитва, както правиш и ти например Simple Smile

# 642
Ванеса, в Турция са много добри, ще стане, а ти дори и да не спреш изцяло сега като забременееш ще се наложи. На мен тогава ми беше най-лесно, защото ми беше лошо нонстоп и повръщах и дори да исках нямаше шанс да пуша 😮💨 и всъщност това ми беше най-най-лесното спиране тогава, яд ме е само че започнах пак след спиране на кърменето.

При мъжете забелязвам че от раз без нищо е по-успешно. Баща ми така ги спря и не пропуши повече, аз също нямам патерички, да видим 😅

# 643

При мъжете забелязвам че от раз без нищо е по-успешно. Баща ми така ги спря и не пропуши повече, аз също нямам патерички, да видим 😅

Щото са гадове.
Тия и слабеят много по-лесно от нас жените.
Гадове ти казвам Mr. Green

# 644
Елорка, такива са. ММ миналото лято преди морето за 2 седмици свали 8кг 😂 истински проклетник

Общи условия

Активация на акаунт