Градинарство - моето хоби 36

• 37 844
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
Листата на розите са наядени от гъсеница, скакалец или бръмбар. Огледай за гъсеници, крият се под листата. Другите две трудно ще ги изгониш.
Ейнджъл, това са най-обикновени парички, съседите ги имат за плевел, а аз ги размножавам. Когато цъфтят и след това докато им узреят семената не ги косим, те сами се размножават. Трудното беше да свикне мъжа ми да ги обикаля с косачката Grinning в началото бяха малки островчета, и бодях около тях високи пръчки като стане време за косене.

# 271
  • София
Пак са си много хубави Флокс. При мен няма, така че ще трябва да си докарам...пробвах със семена на парипки, сега пак слагах, преди едно не видях, сега ако пак не поникнат догодина с разсади... Не ми се получава много това със семената.

# 272
И на мен от семена доста неща не ми се получават. Разсадите парички са по-джиджани, едри, има и кичести. При мен не оцеляват за следващия сезон, как ли не ги пробвах, и в сандъче, и директно в градината, на слънце, на сянка, никак не ме искат.

# 273
Благодаря, Phloxx. Simple Smile

# 274
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
флокс, красива полянка.
паричките се размножават и чрез коренища. даже бих казала, че по-лесно се размножават с коренища.
новите цветчета се оформят в центъра и в началото са нисички. може да се коси над тях без да пострадат.
мускарите много бързо правят луковици-детки и от една луковичка след две години ще имаш шепа. проверено е. Simple Smile
с игликите също се получава интересна полянка Simple Smile Виждала съм в БАН на 4 км, до хотела. приказно е.
игликите и мускарите цъфтят рано напролет и после няма проблем да се косят.

# 275
Мускари имах в тревата, но нещо не понесоха - или косенето, или култивирането. Много съм щастлива, че една купешка шарена иглика пусна семена, и сега в тревата наоколо пораснаха обикновени иглики. Та тази година тях ще вардя от косачката, докато им зреят семената. Само че цъфтят на дълга дръжка, а едно време в бабината ливада цъфтяха съвсем ниско, явно е друг вид. И само жълта е моята, а помня бабините бяха и розови.

# 276
  • София
Да, старите игличета, които помня от детството ми бяха дребни, ниски и само в бледи цветове-бяло, бледо жълто, бледо розово и бледо лилаво...
Тази година гледах обяеи, но къснинко за стар сорт игличета или поне така ги наричаха...

# 277
аз пък точно обратното помня. жълти, на китка, на дъълга дръжка. такава

не помня бабите ми да са имали цветни в градините си.

тези пред кафето на дома на учения са всякакви цветове - розови, лилави, жълти... бледички в сравнение с купешките, но толкова много, че сякаш няма трева около тях.

# 278
Angel_Dust,ако искаш мога да ти изпратя иглики и парички.

# 279
  • София
Аз баби с дворове и села не съм имала, помня ги от градинките в квартал Изток, като сме ходили на гости на дядо, разноцветни и да, сякаш не е останала трева, всичко в игличета... Не знам дали още е така...

dt много си мила, но те не са ли едногодишни и не им ли е късно вече😊

# 280
игликите, паричките и мускарите не са едногодишни.
Simple Smile засаждаш, поливаш и догодина имаш цветна градинка

# 281
Не са едногодишни, но прецъфтявят за около месец. Ние се опитваме да ги държим далеч от затревените ни площи, но не става - разпространяват се навсякъде. Проблемът е, че около тях задушават тревата, но пък е красив цветен килим през пролетта Simple Smile
Скрит текст:

# 282
игликите, паричките и мускарите не са едногодишни.
Simple Smile засаждаш, поливаш и догодина имаш цветна градинка

Значи да не хвърлям паричките от саксията. Тази пролет си взех на разсад.

# 283
Не съм пробвала и знам как ще се държат в саксия.
 Предполагам, че ако не са на силно слънце да изгори листата и корените може и да оцелеят.

# 284
Момичета , пускайте повече снимки на пролетните ви красоти в градините Hands Pray Аз закъсах тази пролет с болки в кръста, (уж не било страшно дискова херния ) , но моята градина определено страда от липса на грижа през пролетта и ми е малко тъжно …. Надявам се скоро да се включа по адекватно  Blush

Общи условия

Активация на акаунт