Градинарство - моето хоби 36

• 37 831
  • 753
  •   1
Отговори
# 315
Благодаря ви
Ще им дам шанс още малко, дано са живи.

# 316
Благодаря и аз, ще пробвам с всичко Blush

# 317
  • густо майна Филибето
Отдавна не съм качвала снимки, но след толкова очакване, когато градината избухне, даже ми е трудно да подбера, за да не стане прекалено.

# 318
Ех тази приказна градина!
Любознателна, да попитам:
Как оформихте Вибурнума на дърво? Това е идея , че моят направо се разстила по земята с тежкия цвят! Подпрян ли е на нещо?
Предпоследната снимка на дървото с жълтите цветове - по спомен е роза не бодлива ? Това е розата, или се е увила по съществуващо дърво? Моята е вече 4 години в саксия, прихваната от резник и искам да й намеря постоянно място.
Пожелавам ви да имате време да се наслаждавате седейки на тези столчета. Романтика!

# 319
  • In transit
Любознателна, това не е градина, а истински рай! Heart Eyes

# 320
  • Пловдив
Ох , Heart Eyes  Heart  като Ботаническа градина е !

# 321
  • густо майна Филибето
Ех тази приказна градина!
Любознателна, да попитам:
Как оформихте Вибурнума на дърво? Това е идея , че моят направо се разстила по земята с тежкия цвят! Подпрян ли е на нещо?
Предпоследната снимка на дървото с жълтите цветове - по спомен е роза не бодлива ? Това е розата, или се е увила по съществуващо дърво? Моята е вече 4 години в саксия, прихваната от резник и искам да й намеря постоянно място.
Пожелавам ви да имате време да се наслаждавате седейки на тези столчета. Романтика!
Вибурнумът е вече на 11 години. Рязан, поливан, торен. След цъфтежа режеш, оставяш най-дебелите стебла, и той оформя корона. И моят е виснал в момента, повече от другата страна. Раздели се на две от тежестта.

Тази година ще го орежа по-драстично.
Розата е Лутея (Лейди Банкс). Това, че е без бодли ѝ спасява кожата 😂 Покатерена е върху райската ябълка. Трудно ми се хвана, няколко години ѝ съхнеха по няколко клона, и като тръгна, не я пипам три години.  Но тази ще я сваляме вече, тоест ще я режа, за да оцелее райската ябълка. Така изглежда отвън.

# 322
Любознателна, приказка е! Очаквам снимки с пауните ).

# 323
Ljuboznatelna, на колко квадрата се простира тази невероятна градина?

# 324
  • густо майна Филибето
Ljuboznatelna, на колко квадрата се простира тази невероятна градина?
Целият двор е декар, но всички, които са я виждали първо на снимка, после наживо, казват, че са очаквали да е по-голяма. Simple Smile Много гъсто е залесена, и има много ракурси за снимане.
Аз си я поддържам, ММ се включва за тежката работа. Доста време отнема, но за мен е удоволствие. От август - септември я оставям да се вихри както си иска, излизам в отпуск Grinning

# 325
Любознателна, от вашата Роза Банкси се бях зарибила преди две години. Намерих в разсадник до Пловдив. Имаха жълта, бяла и розова. И понеже "без едно мога, с едно не мога" купих и трите цвята. Мъкнахме с колата до СИ България по 2 метра растения. Няма да ви описвам как. Разкошни и много устойчиви. На есен ще ги местя на трето място, че все не им намирам подходящо.

# 326
  • густо майна Филибето
И на мен ми се иска розова, но нямам къде да я окача Joy

# 327
Привет момичета, записвам се във вашата прекрасна тема с въпрос, имам една ограда със съседите, която половината е плътна, а отгоре е с железни пана и колони. Искам сложа сандъчета между колоните 100-120см) с някакви висящи, цъфтящи цветя. Питането ми е какъв сорт ще предложите - да бъде многогодишно и студоустойчиво, тъй като ще бъдат 15 такива сандъчета и искам да е нещо постоянно? По-голямата част от оградата е слънчева, само в единия край има една череша която пази малко сянка.

Благодаря предварително!

# 328
Нямам градинка , но пък купувам на майка ми цветя за нейната мини градина . Та да покажа един от  клематисите  , който ме радва вече няколко години.

# 329
Здравейте. Препоръчано ми е да пия чай от щир. Лошото е че по нашия край няма такова нещо. Сега ми оставя вариянт да си купя семена и да си засея в градината или да ме ориентирате по кое време и от къде да си набера. Благодаря предварително, може и на лично да пишете.

Общи условия

Активация на акаунт