Математика във ФМИ

• 510
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте, този година ми предстои да кандидатствам във висше учебно заведение. Обичам математиката, винаги ми е била страст и искам да се развивам в тази област, затова и съм се насочила към ФМИ. Ще съм много благодарна, ако някой ми сподели своите виждания за специалностите Математика (чиста) или Приложна математика, понеже се колебая между двете.

# 1
Готини специалности са. Калпаво се преподават, ама тва е мое лично мнение и мисля, че доста хора не го споделят. Реализация специфично с наука в България - много кът. Извън унито още повече.

Реално на 99% от интервютата няма и да правят разлика между "Педагогика на обучението по математика" и "Математика". То, повечето от групата ви, която по начало ще е 10 - 20 човека, няма да завършат специалността, та последното е нормално.

Като цяло - ако те кефи толкова много си го запиши. Не е като по филмите и няма да решавате супер готини и трудни проблеми. Няма да срещнеш кой знае колко читави математици или бъдещи/настоящи учени.

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 21:47 от duhduh

# 2
Приложна математика.
Ще имаш шанс да работиш и във бизнеса. Не само учител или научен работник от БАН.

Общи условия

Активация на акаунт