Обаждания от странни телефони

• 1 083
  • 4
  •   1
Отговори
  • Пловдив
Здравейте,
Два дни звънят на свекър ми от странни номера - според мен, с 1 цифра по-малко от обичаен софийски телефонен номер. Позвъняванията се изписват на екрана с предупреждение от оператора possible spam /в червено/. Той не вдига, разбира се,  но е обезпокоен. Ще съм благодарна, ако някой има "опит" с тези телефони, да сподели 🤗
Това са номерата:
359 2976469
359 2950535

# 1
Това са измами световни тенденции и тези номера не са реални .В Англия няколко пъти ми се е случвало .Звънят и се почва .
-Добър ден ,вие имате ли кола?
-Да имам?
-Ами , вашата кола е участвала в
инцидентът и се обаждаме от застрахователната компания.
Това са вид измами , които идват от страни в третия свят предимно Нигерия.Това е страната с най голям брой измами . Появява ти се че е скам , защото се обаждат през компютър .Тук в Турция също ми се е случило.

# 2
  • Somewhere far away
Имах наскоро едно такова обаждане,  излезе ми като спам. вдигнах все пак и отстрани се чува "удобно ли е ". директно затворих след това.

# 3
Да го блокира. Може би става дума за бот с база данни всякакви номера. Помогни му да блокира номера/номерата, за да не го притесняват.

# 4
  • Мадрид / София
Тук в Испания е нещо ежедневно. Звънят и после затварят или ти предлагат я застраховка, я нещо друго. Може и измами също. Тук от полицията предупреждават: щом ти се обаждат от непознат телефон и не очакваш някакво евентуално обаждане, направо блокираш номера без да вдигаш. Аз вече така практикувам. Може да са се събрали вече стотина блокирани номера.

Общи условия

Активация на акаунт