Хистеросалпингография в Пловдив - къде?

• 191
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте!

Правили ли сте цветна снимка на фалопиеви тръби в Пловдив, по НЗОК?

Цял ден звъня напред-назад, разплакаха ме два пъти по телефона и вече не знам кого да питам.

Информацията е много противоречива, 99% от хората, с които говорих в медицинските заведения са или некомпетентни, или безумно груби, а най-често и двете. Малко съм шокирана. 😳

# 1
Все пак направихте ли си снимка?

# 2

Направих си платена, което се оказва единствената опция, въпреки добрите намерения на НЗОК.

# 3

Направих си платена, което се оказва единствената опция, въпреки добрите намерения на НЗОК.

Мен повече ме интересува друго- с упойка или без упойка я направихте? Попълвахте ли въпросник относно упойките преди процедурата, помните ли в какво се състои най-общо? Ей такива неща ме интересуват - основно упойката Grinning

# 4
Направих я без упойка и беше огромна грешка.

Болката беше абсолютно неописуема, а резултатите от снимката е много възможно да са компрометирани заради силните спазми. Беше мое, очевидно тъпо решение, въпреки съветите на лекаря.

Въпросникът е стандартен - алергии, операции, заболявания, бременности.

Упойката е краткотрайна, лека, не Ви държат дълго след нея и е силно препоръчителна. Ако можех да върна времето, щях да им дам да ми поставят и три, ако искат. 😃

Мен повече ме интересува друго- с упойка или без упойка я направихте? Попълвахте ли въпросник относно упойките преди процедурата, помните ли в какво се състои най-общо? Ей такива неща ме интересуват - основно упойката Grinning

# 5
Tinky, благодаря за бързото включване. Честно казано болката ще я изтърпя, но ме е страх да не мръдна и за това съм още в дилема... Явно ще се ходи на алерголог - при мен проблемът е, че преди години на тестуване преди операция направих реакция към упойки и сега доста ме е страх, а не знам как да се свържа с анестезиолог в Селена, за да попитам какво точно използват, за да си направя изследване. Опитах с разговор на регистратурата, но много не ми помогнаха от там, особено с твърдението, че дори не те приспиват, а те зашеметяват -  някак не мога да го повярвам, ако беше така можеше да мине и с "местна" упойка. Не съм от Пловдив и това още повече затруднява нещата.

# 6
Ако знаете към какви упойки сте алергична, би трябвало да имат алтернатива. Приспивали са ме два пъти в друга клиника (за операция на сливици и за колоно-гастроскопия) и дори не са ме питали имам ли, нямам ли алергии. Като ги питах защо, казаха, че упойките им са някакви си хипоалергични - което не знам така ли е не е ли, но факт е, че даже въпросник не ми дадоха и двата пъти.

Разбирам иначе притесненията Ви и бих посъветвала да им звъннете пак на регистратурата, да обясните, че не сте ит града и да помолите да Ви свържат с анестезиолог от болницата.

АГ-то в Селена ли Ви е?

П.П. Твърдението е вярно, тези упойки са съвсем повърхностни, а причината да не се прави ХСГ с местна упойка е, че просто няма как да сработи за тази процедура.

🌸

Tinky, благодаря за бързото включване. Честно казано болката ще я изтърпя, но ме е страх да не мръдна и за това съм още в дилема... Явно ще се ходи на алерголог - при мен проблемът е, че преди години на тестуване преди операция направих реакция към упойки и сега доста ме е страх, а не знам как да се свържа с анестезиолог в Селена, за да попитам какво точно използват, за да си направя изследване. Опитах с разговор на регистратурата, но много не ми помогнаха от там, особено с твърдението, че дори не те приспиват, а те зашеметяват -  някак не мога да го повярвам, ако беше така можеше да мине и с "местна" упойка. Не съм от Пловдив и това още повече затруднява нещата.

# 7
Ако ги знаех кои са тези упойки, нямаше да страдам сега Grinning Бях малка и глупава преди много години, не се усетих че може да ми потрябва документът в бъдеще, та да му направя копие. Но като се замисля, може и да не е валиден в момента след толкова години.
Благодаря за съветите - точно за това се бях свързала с регистратурата, но нямаше успех. Ще пробвам пак, защото така или иначе имам и други въпроси, както и ще се опитам да отида на алерголог предварително.

Общи условия

Активация на акаунт